Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Φιλική νίκη για ΝΠΣ Βόλος

φιλική-νίκη-για-νπσ-βόλος-489685

Ο ΝΠΣ Βόλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο των νεοαποκτηθέντων Ορόζ και Ρεγκατίν, που έδειξαν ποιοτικά στοιχεία, αγωνίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Λαμίας και πήρε τη φιλική νίκη με 1-0 με γκολ του Ρομέρο στο 45+3’, όντας καλύτερος στο πρώτο μέρος σε σύγκριση με το δεύτερο, όταν και η τεχνική ηγεσία έκανε, όπως ήταν φυσικό, πολλές αλλαγές.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ επέλεξε τον Κλέιμαν για τη θέση του τερματοφύλακα, ενώ την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκιουλέν, Φεράρι με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν ο Τσοκάνης με τον Μπαριέντος, μπροστά τους κινήθηκε ο Πάουλο Φερνάντεζ και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Ορόζ στα δεξιά και Ρεγκατίν στα αριστερά, ενώ φορ ήταν ο Φαν Βέερτ.

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις και την πρώτη την είχε ο Παναιτωλικός στην αρχή του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 4’ ο Καρέλης βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, που έκανε γρήγορη έξοδο και απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 17’ ο Ρομέρο είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια σε κεφαλιά που έκανε μετά το κόρνερ του Ορόζ.

Στο 41’ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Φερνάντεζ πήγε πάνω από την εστία, αλλά δεν ανησύχησε τον Μελίσσα, ο οποίος όμως είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σκόρερ με φοβερό γυριστό σουτ ο Ρομέρο, που προωθήθηκε σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης βρήκε την ευκαιρία να στείλει με εντυπωσιακή εκτέλεση την μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, γράφοντας το 1-0.

Φάση από το πρώτο μέρος του φιλικού, με τον Μπαριέντος να ελέγχει την μπάλα υπό την πίεση του Μπαρμπόσα (πηγή: facebook ΠΑΕ Παναιτωλικός)

Το δεύτερο μέρος

Στο 54’ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι πέρασε η κεφαλιά του Βέργου, που εκμεταλλεύτηκε σέντρα από τα δεξιά, με τον Παναιτωλικό να είναι πιο επιθετικός σε ένα μεγάλο διάστημα στην επανάληψη, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει και πολύ απειλητικός. Εξαίρεση αποτέλεσε το 69ο λεπτό, όταν ο Μπαρμπόσα με το αριστερό σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι του Παπαδόπουλου σε απευθείας φάουλ, αλλά ο γκολκήπερ του ΝΠΣ Βόλος απέκρουσε εντυπωσιακά και η μπάλα έφυγε κόρνερ, αφού πρώτα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Ενα ακόμη επικίνδυνο φάουλ ανησύχησε τον Παπαδόπουλο στο 80’, με την μπάλα μετά την προσπάθεια του Μεντόσα να φεύγει λίγο άουτ.

Μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 86’ ο ΝΠΣ Βόλος έγινε απειλητικός, με τον Ρομέρο να προωθείται ξανά σε κόρνερ και να προσπαθεί με σουτ εντός περιοχής να βάλει και δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 91’ ο Ροσέρο πήγε να κάνει ένα εντυπωσιακό βολ-πλανέ, αλλά έπιασε αέρα και ο ίδιος στο 92’ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Κολομβιανός πλάσαρε από ιδανική θέση μετά την πάσα του Βοϊτκόφσκι, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ροντρίγκεζ, ο οποίος μπλόκαρε χαμηλά. Ετσι, το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης υπέρ του ΝΠΣ Βόλος.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Γκιουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ορόζ, Ρεγκατίν, Πάολο Φερνάντεζ, Φαν Βέερτ

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Νίνης, Μπαρτόλο, Κούζντρα, Ροσέρο, Παπαδόπουλος, Τερεζίου, Λογαράς, Μεταξάς, Βοϊτκόφσκι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Βρογκτς, Κορνέλιους, Λούι, Περέιρα, Ντίαζ, Χ. Μπελεβώνης, Μπαρμπόσα, Χουχούμης, Καρέλης, Βέργος

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Τσιγγάρας, Μεντόσα, Ροντρίγκεζ, Στ. Μπελεβώνης, Μαλής, Ντουάρτε, Φυτόπουλος, Σκιαδάς, Καββαδίας, Σκόνδρας

Επίσημα ο Ορόζ

Επίσημα ποδοσφαιριστή του ΝΠΣ Βόλος αποτελεί από χθες ο Ορόζ, που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, με την κυανέρυθρη ΠΑΕ να εκδίδει την εξής ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει τη μεταγραφή του 27χρονου Αργεντίνου επιτελικού μέσου Νικολάς Ορόζ.

Ο Νικολάς Ορόζ ανήκει στη Ρασίνγκ Κλουμπ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν ως δανεικός σε Τσακαρίτα (63 συμμετοχές, 10 γκολ), Ο’ Χίγκινς (30 ματς, 7 γκολ, 4 ασίστ), Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (21 συμμετοχές, 2 γκολ) και Αλ Βασλ (27 συμμετοχές, 3 γκολ). Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Νικολάς Ορόζ στην οικογένειά της».

*Στη φωτό ο Νικολάς Ορόζ με τον Αχιλλέα Μπέο τζούνιορ

Ερχεται Πορτογάλος

Ο Πορτογάλος Αλεξ Σοάρες θα είναι η επόμενη μεταγραφή του ΝΠΣ Βόλος, με τον παίκτη να λογίζεται ως αντικαταστάτης του τραυματία Ριένστρα, που θα μείνει εκτός γηπέδων συνολικά για έξι μήνες. Ο Σοάρες την περσινή σεζόν πραγματοποίησε 30 συμμετοχές με τη Μορεϊρένσε, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ έχει περάσει από το κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ομόνοιας τη διετία 2017-19.

Εναρξη συνεργασίας με Γρηγόρη Μανούδη

Τη συνεργασία του με τον γιατρό Γρηγόρη Μανούδη ανακοίνωσε ο ΝΠΣ Βόλος: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ορθοπεδικό Χειρουργό Γρηγόρη Μανούδη, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.

Η ΠΑΕ Βόλος καλωσορίζει τον Γρηγόρη Μανούδη στην οικογένειά της».

Πιστοποιητικό συμμετοχής

Η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος έλαβε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το Πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου