Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ξέσπασε αντιπαράθεση για το μίσθωμα του ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό

ξέσπασε-αντιπαράθεση-για-το-μίσθωμα-τ-502920

Σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης, μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφιών, μετατράπηκε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για το μίσθωμα, το οποίο θα πληρώνει η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου. Οπως είναι γνωστό, η λειτουργία του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου πέρασε πλέον στον Δήμο Βόλου.

Το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου για να αγωνίζεται ο ΝΠΣ Βόλος, έναντι τιμήματος.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το μίσθωμα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ τον μήνα για τη χρήση του αγωνιστικού χώρου. Οι μειοψηφίες έθεσαν θέμα ότι το μίσθωμα είναι πολύ χαμηλό, υπαινίχθησαν ότι η δημοτική αρχή ευνοεί τον ΝΠΣ, επειδή ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και κάλεσαν την πλειοψηφία να επανεξετάσει τη σύμβαση, που θα υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, προτείνοντας το τίμημα να είναι υψηλότερο.

«Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ερμηνεύετε κατά το δοκούν τη σύμβαση παραχώρησης για να δημιουργήσετε εντυπώσεις», απάντησε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση.

Ο Αχ. Μπέος επικέντρωσε τα πυρά του κυρίως κατά του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απόστολου Ριζόπουλου, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγες ώρες νωρίτερα για το ίδιο θέμα η συγκεκριμένη παράταξη, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «το Πανθεσσαλικό είναι λαϊκή περιουσία και όχι «μαγαζί του Μπέου»».

«Μου θυμίζετε την παροιμία που λέει «μας χάριζαν έναν γάιδαρο και τον κοιτούσαμε στα δόντια», σχολίασε ο κ. Μπέος την ανακοίνωση της ΛΑΣ και κάλεσε τον κ. Ριζόπουλο να μην παρερμηνεύει την αθλητική νομοθεσία.

Ακόμη επισήμανε ότι, όπως στην περίπτωση της Νίκης Βόλου έτσι και με τον ΝΠΣ, το μίσθωμα για τη χρήση του γηπέδου ορίστηκε στα 1.500 ευρώ. «Δεν παραχωρείται το Πανθεσσαλικό, όπως εσφαλμένα υποστηρίζετε, αλλά το γήπεδο που θα αγωνίζονται οι δύο ομάδες», διευκρίνισε ο κ. δήμαρχος.

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι, εκτός από το μίσθωμα, ο ΝΠΣ θα αναλάβει να πληρώνει και δύο γεωπόνους που θα απασχολεί για τη συντήρηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο και έψεξε την αντιπολίτευση που αντιδρά «αντί να δηλώνει ικανοποιημένη που στα δημοτικά ταμεία από τα δύο αυτά μισθώματα θα μπαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως».

Ο κ. Μπέος επίσης σημείωσε ότι η πλειονότητα των εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού της πόλης και διαβεβαίωσε πως από την αξιοποίηση του ακινήτου ο Δήμος θα έχει σημαντικά έσοδα.

Οι επισημάνσεις του δημάρχου δεν έπεισαν την αντιπολίτευση. Οι επικεφαλής έθεσαν ερωτήματα αφενός για τα κριτήρια με βάση τα οποία καθορίστηκε το τίμημα, αφετέρου ποιος θα υπογράψει τη σύμβαση για λογαριασμό του ΝΠΣ. «Εδώ η κατάσταση θυμίζει το «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει», σχολίασε ο Ιάσονας Αποστολάκης από την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», ενώ ο Απόστολος Παπαδούλης επισήμανε ότι η σύμβαση «μπάζει» από παντού και κάλεσε τη δημοτική αρχή να την επανεξετάσει .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου