Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Προβλημάτισε ο ΝΠΣ Βόλος

προβλημάτισε-ο-νπσ-βόλος-503339

Ο ΝΠΣ Βόλος γνώρισε βαριά φιλική ήττα με 6-2 από την Ουτρέχτη του Τάσου Δουβίκα, που σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ των Ολλανδών εις βάρος της παλιάς του ομάδας. Το σύνολο του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ σε ένα πολύ δυνατό φιλικό, το τελευταίο επί ολλανδικού εδάφους, παρουσίασε πολλά αμυντικά κενά και δέχθηκε εύκολα έξι γκολ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οσο ισχυρή και πιο έτοιμη κι αν είναι η Ουτρέχτη, η έκταση του σκορ προβληματίζει και ο Ισπανός τεχνικός με τους παίκτες του καλούνται να βρουν τις λύσεις, ώστε να βελτιώσουν τις αδυναμίες που υπάρχουν. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση σίγουρα θα βοηθήσουν και οι 3-4 μεταγραφές που έχει αποφασιστεί να γίνουν στους κυανέρυθρους, οι οποίοι επέστρεψαν στον Βόλο σήμερα τα ξημερώματα.

Δέχθηκε τρία γκολ σε έξι λεπτά

Ο ΝΠΣ Βόλος, χωρίς η Ουτρέχτη να έχει μεγάλη παραγωγή ευκαιριών, δέχθηκε από το 30’ έως το 36’ τρία γκολ. Μείωσε γρήγορα σε 3-1, πριν κλείσει το πρώτο μέρος και στην αρχή του δευτέρου πλησίασε ακόμη περισσότερο. Κι εκεί που είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι, δέχθηκε τέταρτο γκολ στο 68’ και άλλα δύο από το 85’ και μετά, με συνέπεια ένα βαρύ σκορ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Τάσος Δουβίκας τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή και κάνοντας αστραπιαία ένα συρτό δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Κλέιμαν και έγραψε το 1-0.

Δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο γκολ για την Ουτρέχτη, αφού στο 34’ και πάλι ο Ελληνας παίκτης βρήκε δίχτυα. Εγινε μία βαθιά μπαλιά από την άμυνα προς την επίθεση, ο Κλέιμαν, άγνωστο γιατί, βγήκε στα όρια της περιοχής και ο Δουβίκας, στον οποίον έφτασε η μπάλα μετά από λανθασμένη απομάκρυνση στον αέρα σε κενή από τερματοφύλακα εστία, σούταρε λίγο έξω από την περιοχή αυτή τη φορά με το δεξί, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Στο 36’ ο Δουβίκας μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ήταν πάλι μέσα στη φάση του τρίτου γκολ της Ουτρέχτης. Συγκεκριμένα, έκλεψε καθαρά, βάζοντας σωστά το σώμα του, από τον Κούζντρα και άλλαξε παιχνίδι από τα δεξιά στ’ αριστερά. Στην εξέλιξη της φάσης και μετά από απόκρουση του Κλέιμαν ο Τίμπεργκ πήρε το ριμπάουντ και μ’ ένα περίτεχνο «τσίμπημα» της μπάλας την πέρασε πάνω από τον Ισραηλινό γκολκήπερ και αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο ΝΠΣ Βόλος έβγαλε γρήγορα αντίδραση μετά απ’ αυτό το σοκ, καθώς το 0-0 έγινε 3-0 μέσα σε έξι λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Φαν Βέερτ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Ουτρέχτης και βγαίνοντας στο τετ-α-τετ πλάσαρε σωστά τον Ντε Κέιζερ, μειώνοντας σε 3-1 στο 38’.

Γρήγορη μείωση σε 3-2

Μάλιστα στο 56’ ο ΝΠΣ Βόλος, που έδειχνε να πατά καλά στην αρχή της επανάληψης με ηγέτη τον Νίνη, βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπαρτόλο έκανε θαυμάσια αλλαγή παιχνιδιού από την αριστερή στη δεξιά πλευρά. Ο Πουρίτα κυνήγησε την μπάλα και λίγο πριν βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, γύρισε περίπου στο ύψος της μικρής περιοχής για τον Νίνη, που με πλασέ σημείωσε το 3-2.

Η άμυνα τον πρόδωσε και πάλι

Στο 58’ ο Κλέιμαν έκανε διπλή καταπληκτική απόκρουση σε πλασέ του Κερκ και κεφαλιά του Φαν Ντε Στρέεκ, ενώ στο 65’ ο Μπαλκ βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά η τελική του προσπάθεια σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Τελικά, στο 68’ με μπαλιά κατευθείαν από την άμυνα στην επίθεση ο Μπαλκ βγήκε μόνος, ο Λογαράς του έβαλε την κόντρα στο πρώτο πλασέ, αλλά ο Ολλανδός επιθετικός με εντυπωσιακό τρόπο κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το δεξί πόδι. Λόγω της ιδιαιτερότητάς του αυτό το γκολ πανηγυρίστηκε περισσότερο απ’ όλα από τους Ολλανδούς, που απέκτησαν διαφορά δύο τερμάτων (4-2).

Στο 86’ο Κερκ πέρασε σα σταματημένο τον Κούζντρα και έβγαλε συρτά από τα αριστερά για τον ευρισκόμενο λίγο έξω από τη μικρή περιοχή Μπαλκ, που όπως και ο Δουβίκας, έφτασε τα δύο προσωπικά τέρματα με πλασέ στην κίνηση (5-2).

Το κερασάκι στην τούρτα για την Ουτρέχτη μπήκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 89’ του Φαν Ντε Στρέεκ, παράβαση που δόθηκε για ανατροπή του Μούσα Σιλά από τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο.

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Ντε Κέιζερ, Τερ Αβεστ (46’ Μοκονό), Γιάγκο (46’ Μπεναμάρ), Γιάνσεν (46’ Μαμενγκί), Βέρμερνταμ (46’ Οβέρεεμ), Μάχερ (46’ Φαν Ντεν Μπεργκ), Τίμπερ (46’ Φαν Ντε Στρέεκ), Γκούσταφσον (46’ Μπουσαΐντ), Ραμσελάαρ (46’ Μούσα Σιλά), Νταλμάου (46’ Μπαλκ), Δουβίκας (46’ Κερκ)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν (61’ Παπαδόπουλος), Κούζντρα, Φεράρι, Γκιουλέν (46’ Λογαράς), Ρομέρο, Τσοκάνης (82’ Τριανταφύλλου), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (70’ Ροσέρο), Πουρίτα, Φερνάντες (46’ Νίνης), Φαν Βέερτ (77’ Τερεζίου)

Αμπασκάλ: «Είδα και θετικά»

Στη δήλωσή του ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, επισήμανε ότι είδε και θετικά πράγματα, παρά το μεγάλο σκορ. Αναλυτικά:

«Υπάρχουν αρκετά πράγματα και θετικά και αρνητικά. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που σε όλα του τα φιλικά παιχνίδια έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Επαιξε κάθε φορά με μία διαφορετική ομάδα και εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε τις αλλαγές που μπορούσαμε, για να φρεσκάρουμε και να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες. Βέβαια, θα πρέπει να προβληματιστούμε για τα λάθη που κάναμε, γιατί έτσι δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πετύχει γκολ. Εχουμε ξεκινήσει να δημιουργούμε την ομάδα που θέλουμε και πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, όταν έχουμε την μπάλα. Εγιναν και σήμερα λάθη, αλλά θέλουμε να τα μειώσουμε, όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος. Σίγουρα, αποτρέψαμε την Ουτρέχτη, ξέχωρα από το σκορ, να έχει τεράστιες ευκαιρίες για γκολ και ήμασταν συμπαγείς στη μεσαία γραμμή».

Για το κακό διάστημα, που ο ΝΠΣ Βόλος δέχθηκε σε λίγο διάστημα τρία γκολ στο πρώτο μέρος:

«Ασφαλώς δε θέλαμε να αυτοκτονήσουμε, όμως, όταν εμείς έχουμε καλές στιγμές και έχουμε αποτρέψει τον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες και ξαφνικά δεχόμαστε γκολ, θα πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς και να μη δώσουμε την ευκαιρία να μας κάνουν και δεύτερο γκολ, γιατί έχουν την ψυχολογία».

Για την αντίδραση μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη:

«Οπως είδαμε, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δεύτερου, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα και ήταν κοντά στο να ισοφαρίσει το σκορ σε 3-3».

Για το αν δεν έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές το νέο στυλ παιχνιδιού:

«Δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε έναν αντίπαλο, που είναι πιο έτοιμος από μας και έχει παίξει πιο πολλά φιλικά. Δεν μπορούμε να δούμε αυτό το παιχνίδι ξεχωριστά σαν ένα γεγονός. Εμείς αυτό που θέλαμε να δούμε είναι αν μπορούμε να προοδεύσουμε και αν έχει αντίκτυπο η δουλειά που κάνουμε μέχρι τώρα στο γήπεδο. Τα παιδιά είχαν κάποιες καλές ενέργειες και καλές στιγμές μέσα στον αγώνα με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Σίγουρα, έγιναν και κάποια λάθη, πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέχρι την αρχή του πρωταθλήματος».

Για το αν διαπίστωσε παρά βαρύ σκορ κάποια σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τον προηγούμενο ματς με την Ντάινζε:

«Ηταν δυο διαφορετικά ματς. Στο προηγούμενο δεν είχαμε χρόνο να ξεκουραστεί η ομάδα. Αν θεωρήσουμε ότι Μέχελεν και Ουτρέχτη είναι ίδιου επιπέδου, σίγουρα είδαμε μία πρόοδο».

Δουβίκας: «Ηταν δύσκολο»

Μιλώντας στο Volos Tv, ο Τάσος Δουβίκας ανέφερε ότι ήταν μία δύσκολη στιγμή να βάλει δύο γκολ απέναντι στην παλιά του ομάδα, αλλά έπρεπε να κάνει το καθήκον του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα δύο γκολ που έβαλε στο φιλικό κόντρα στην παλιά του ομάδα:

«Ηταν δύσκολο, να πω την αλήθεια, γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις με τα παιδιά και εξαιρετικές σχέσεις με όλους, αλλά έπρεπε να κάνω το καθήκον μου αναγκαστικά και έγινε ό,τι έγινε».

Για τις εντυπώσεις του από την Ουτρέχτη:

«Είναι παραπάνω από καλά. Ολοι με έχουν υποδεχθεί εκπληκτικά και από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν στα πάντα. Ολα είναι έτοιμα κι εγώ απλώς ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν έχω να ασχοληθώ με τίποτε άλλο. Εχουμε μία πολύ καλή ομάδα, οι παίκτες έχουν πολλή ποιότητα και θεωρώ ως το πιο σημαντικό κομμάτι την οργάνωση».

Για το όπως είδε τον ΝΠΣ Βόλος:

«Θεωρώ πως είχε πολύ καλή εικόνα. Το σκορ είναι ανάλογο με την ποιότητα της δικής μας ομάδας. Ο Βόλος έχει αλλάξει πάρα πολλούς παίκτες, έχει γίνει σχεδόν ριζική αλλαγή και είναι δύσκολο για τα παιδιά να βρεθούν μεταξύ τους».

Για τον προσωπικό του στόχο:

«Στόχος του Τάσου Δουβίκα είναι να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Εύχομαι και συμμετοχές με την Εθνική ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου