Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ηττα με θετικά συμπεράσματα

ηττα-με-θετικά-συμπεράσματα-511686

Στο πέμπτο του φιλικό του παιχνίδι ο ΝΠΣ Βόλος αντιμετώπισε την Ντάινζε, ομάδα που θεωρείται φαβορί για την άνοδο από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου και είναι πιο μπροστά απ’ αυτόν στην προετοιμασία. Το τελικό σκορ ήταν το 1-0 υπέρ των Βέλγων, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα χαμένο πέναλτι. Τα μοναδικό γκολ σημείωσε ο Στάιλενς στο 41’.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν κάνει το πρωί της Τρίτης προπόνηση. Γενικότερα η ομάδα του Αμπασκάλ, αν και λιγότερο φρέσκια από τον αντίπαλό της, είχε θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Τότε, εμφανίστηκε πιο συμπαγής και με πιο κλειστές τις γραμμές, πιο αποτελεσματική μεσοαμυντικά, αλλά και με πιο επιθετικό πρόσωπο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια ως το τέλος να φτάσει στην ισοφάριση. Αντίθετα, στο πρώτο μέρος επέτρεψε στην Ντάινζε κατά διαστήματα να φαίνεται πιο απειλητική.

Το 4-3-3 επέλεξε ο Αμπασκάλ

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Αμπασκάλ. Στο τέρμα ήταν ο Κλέιμαν, στην άμυνα πλάγιοι μπακ οι Πουρίτα και Φεράρι και στόπερ οι Γκιουλέν και Ρομέρο. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και Νίνης και στην επίθεση ο Μπαρτόλο αριστερά, ο Φερνάντεζ δεξιά και στην κορυφή ο Βαν Βέερτ. Για τα τελευταία περίπου 15 λεπτά το σύστημα άλλαξε σε 3-5-1-1.

Επιασε πέναλτι ο Κλέιμαν

Η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε κατάσταση εντός περιοχής ήταν στο 9’, όταν ο Ντανσοκό της Ντάινζε έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα που δέχθηκε, αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι Βέλγοι. Τελικά, στο 16’ υπήρξε νέα περίπτωση πέναλτι, με τον ρέφερι αυτή να δίνει την εσχάτη των ποινών εις βάρος του ΝΠΣ Βόλος, με την απόφαση να είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενη. Ωστόσο, σημασία έχει ότι ο Μέρτενς νικήθηκε από τον Κλέιμαν, που απέκρουσε, κι έτσι το σκορ δεν άνοιξε.

Λίγο πριν και λίγο μετά το πέναλτι καταγράφηκαν δύο σουτ των Φερνάντεζ και Πουρίτα που πέρασαν άουτ για λογαριασμό της ομάδας του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ.

Στο 25’ εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Ρομέρο εκτός περιοχής στην εξέλιξη φάσης μετά την εκτέλεση κόρνερ, έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Καλή στιγμή με σουτ πάνω από τα δοκάρια του Ντανσοκό είχαμε στο 32’, με τους Βέλγους να ξαναφαίνονται επικίνδυνοι 16 λεπτά μετά το χαμένο τους πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπιζιμανά σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής δύο μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Μεγάλη διπλή ευκαιρία

Στο 36’ ο ΝΠΣ Βόλος έχασε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία. Σε κόντρα επίθεση και με πολύ γρήγορη ανάπτυξη, κατά την οποία η μπάλα παίχτηκε με τη μία, ο Μπαρτόλο έδωσε στον Βαν Βέερτ, που από θέση βολής είδε τον Ντιτουά να αποκρούει. Το ριμπάουντ πήρε ο Μπαρτόλο, που ουσιαστικά σε κενή εστία αστόχησε.

Προηγήθηκε η Ντάινζε

Η Ντάινζε γλίτωσε το εις βάρος της 1-0 και πέντε λεπτά (41’) αργότερα πήρε προβάδισμα με εναέρια προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή του Στάιλενς μετά από σέντρα από τα δεξιά. Ο σκόρερ ουσιαστικά έβαλε γκολ σε κενή εστία, αφού η μπάλα είχε περάσει από τον Κλέιμαν. Τέλος, εκατοστά πάνω από τα γκολπόστ σε φάση διαρκείας πέρασε το σουτ του Μπιζαμανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος

Στο 51’ εκτός εστίας έφυγε το σουτ του Νίνη από θέση μέσα αριστερά για τον ΝΠΣ Βόλος, που ξεκίνησε με δύο αλλαγές στην επανάληψη. Στο 57’ έγιναν άλλες τρεις αλλαγές, με τον Ροσέρο να είναι πλέον ο φορ, ενώ η είσοδος του Κούζντρα έφερε τον Πουρίτα σε θέση εξτρέμ. Στο 67’ ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε κόκκινη κάρτα στον πάγκο του ΝΠΣ Βόλος και συγκεκριμένα στον Κότνικ, φτάνοντας στην υπερβολή σε μία φιλική αναμέτρηση. Γενικότερα, από τη μεριά του ΝΠΣ Βόλος εκφράστηκαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία, που εκνεύρισε σε αρκετές περιπτώσεις τους ποδοσφαιριστές, με το επίσημο σάιτ της ομάδας να τη χαρακτηρίζει ως «εκτός τόπου και χρόνου».

Στο 72’ ο Ροσέρο τσίμπησε ωραία την μπάλα με το κεφάλι μετά από βαθιά μπαλιά, προλαβαίνοντας δύο αμυντικούς και βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά εκεί νικήθηκε από τον Ντιτουά και η μπάλα μετά την απόκρουση κόντραρε στο σώμα του και έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει στο 75’ η αξιόλογη εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεζ λίγο πάνω από την εστία.

Δεύτερο χαμένο πέναλτι

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε στο 83’ την τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια μετά από πέναλτι που δόθηκε σε ανατροπή του Κούζντρα, αλλά ο Ντιτουά απέκρουσε την εκτέλεση του Μπαριέντος. Ενα λεπτό μετά με τον Γκίραρτς η Ντάινζε είχε δοκάρι και το 1-0 έμεινε ως το τέλος.

Αμπασκάλ: “Να κάνουμε τώρα τα λάθη”

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του έπειτα από τη φιλική ήττα: «Ηταν ένα φιλικό με λίγες φάσεις και είναι καλό που γίνονται τώρα τα λάθη, για να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι παίκτες κουβαλούν υψηλά προπονητικά φορτία και είναι λογικό που δεν μπορούν να αποδώσουν στο 100%. Γίνονται συνέχεια διπλές προπονήσεις». Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε ότι στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει λιγότερο χρόνο στα προηγούμενα φιλικά κι εκεί οφείλεται η καλύτερη εικόνα αυτό το διάστημα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Φεράρι, Γκιουλέν, Ρομέρο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης, Μπαρτόλο, Φερνάντεζ, Φαν Βέερτ

Επαιξαν στο β’ μέρος και οι Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου, Βοϊτκόφσκι, Κούζντρα, Ροσέρο, Λογαράς, Ακριβόπουλος

ΝΤΑΪΝΖΕ: Ντιτουά, Γιάνσες, Ντε Λουζ, Πριτσινένκο, Μπλοντέλ, Μπιζιμανά, Λεκομτέ, Σαλούκ, Ντανσοκό, Στάιλενς, Μέρτενς

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν και οι: Βάργκας, Μπανουί, Βανστέενκίστε, Γκίραρτς

«Ας διαβάσουν το βασιλικό διάταγμα της Ισπανίας»

Με ανακοίνωσή του σχετικά με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος παραπέμπει στο… βασιλικό διάταγμα της Ισπανίας. «Αν υπάρχουν φίλαθλοι που επιθυμούν το καλό του Ελληνικού πρωταθλήματος όπως επίσης ένα ισότιμο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, με πρώτο τον αρμόδιο Υπουργό, ας διαβάσουν το βασιλικό διάταγμα της Ισπανίας που πάει κόντρα στους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της ΠΑΕ επισυνάπτοντας μάλιστα το Ισπανικό βασιλικό διάταγμα 9.700 λέξεων!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου