Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για πιο θετικά δείγματα

για-πιο-θετικά-δείγματα-516469

Για πιο χρήσιμα συμπεράσματα και πιο θετικά δείγματα προσφέρεται το σημερινό δεύτερο φιλικό του ΝΠΣ Βόλος επί ολλανδικού εδάφους, αφού μετά τη νίκη με 9-0 στο πρώτο τεστ με τη θεωρητικά πιο αδύναμη Βικτόρια ’03, ομάδα Γ’ κατηγορίας της Ολλανδίας, θα τεθεί αντιμέτωπος με τη βελγική Μαλίν που έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα.

Πάντως συμπεράσματα έστω και με έναν πιο αδύναμο αντίπαλο έβγαλε ο Ισπανός προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Γκιγέρμο Αμπασκάλ και από το ματς κόντρα στη Βικτώρια που οι παίκτες της βολιώτικης ομάδας ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι αγωνιστικά, αποτελεσματικοί και δεν έδωσαν ούτε καν το δικαίωμα στους Ολλανδούς να πιστέψουν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι, στο έστω φιλικό παιχνίδι.

Ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος μάλιστα είδε τους 20 από τους 23 ποδοσφαιριστές που έχει μαζί του στην Ολλανδία να αγωνίζονται.

Τον αγώνα ξεκίνησαν οι Συμεών Παπαδόπουλος, Γιάκουμπ Κούζντρα, Φράνκο Φεράρι, Φράνκο Ρομέρο, Θανάσης Τριανταφύλλου, Παύλος Λογαράς, Σωτήρης Νίνης, Καμίλ Βοϊτκόφσκι, Κέβιν Ροσέρο, Αλέξανδρος Τερεζίου και ο Τομ Φαν Βερτ που μετά το γκολ που είχε πετύχει στην Τούμπα προχθές και στη χώρα του βρήκε δίχτυα 4 φορές.

Ο Ολλανδός Φαν Βερτ που πριν αποκτηθεί από τη βολιώτικη ΠΑΕ μπορεί να αγωνιζόταν στην Άαλμποργκ της Δανίας τα δυόμισι τελευταία χρόνια, αλλά ο ικανός στο σκοράρισμα φορ έχει φορέσει τη φανέλα των Ντεν Μπος, Εξέλσιορ και Χρόνινχεν και συνολικά σε 288 αγώνες έχει σημειώσει 107 τέρματα.

Εκτός από τα 4 γκολ του Ολλανδού στο πρώτο 45λεπτο που το σκορ ήταν στο 6-0 τα άλλα δυο τέρματα πέτυχαν ο Νίνης με πέναλτι και ο Κολομβιανός Ροσέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Μπόρις Κλέιμαν, Εμιλιάνο Πουρίτα, Ζουλιάν Μπαρτόλο, Φάουστο Γκρίλο, Λεβέντ Γκιουλέν, Ζαν Μπαριέντος, Βασίλης Ακριβόπουλος, Πάολο Φερνάντες και ο νεαρός Πέτρος Κύρκος.

Για τους «κυανέρυθρους» σκόραραν στο β’ μέρος οι Αργεντινοί Πουρίτα και Γκρίλο, ενώ ένα τέρμα προήλθε από αυτογκόλ, μετά από προσπάθεια του Κύρκου.

Στο σημερινό φιλικό με τη Μαλίν το σίγουρο είναι ότι τα συμπεράσματα θα είναι απέναντι σε έναν πιο δυνατό αντίπαλο. Η Μαλίν είναι 4 φορές πρωταθλήτρια Βελγίου μια χρονιά ήταν και κυπελλούχος, ενώ έχει κερδίσει και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης την περίοδο 1987-88, αλλά και το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ το 1988.

Ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας Γκιγιέρμο Αμπασκάλ περιμένει την ετοιμότητα και του Νταν Ριένστρα που για κάποιο διάστημα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ σίγουρα θέλει στην Ολλανδία και τον Ελβετό Ρινέρ που έμεινε στην Ελλάδα με πρόβλημα τραυματισμού.

Πάντως η ΠΑΕ Βόλος δεν έχει σταματήσει να σκέπτεται και την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ μεσοεπιθετικά έχοντας εντοπίσει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θέλουν να ταιριάζουν και στις απαιτήσεις της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι στην Ολλανδία είναι και παίκτες που δεν έχει ανακοινωθεί η απόκτησή τους όπως ο Θανάσης Τριανταφύλλου που αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Παραλιμνίου Σερρών και υπό δοκιμή ο 21χρονος επιθετικός Αλέξανδρος Τερεζίου που έπαιζε στις μικρές ομάδες του Αστέρα Τρίπολης και την περίοδο 19-20 είχε δοθεί δανεικός στον Καραϊσκάκη Άρτας και πέρσι αρχικά ήταν στο ρόστερ του Αστέρα αλλά τελικά έπαιξε με την Σκεντερμπέου στην Αλβανία.

Η βολιώτικη ομάδα πάντως είναι προσηλωμένη και στην προετοιμασία και στην Ολλανδία εκτός του ότι θα αντιμετωπίσει σήμερα την ισχυρή βελγική Μαλίν, ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί ο Νίνης, θα έχει την Τρίτη 20/7 νέο φιλικό με την επίσης βελγική Ντάινζε, ενώ το άλλο Σάββατο 24 Ιουλίου θα αγωνιστεί κόντρα στην Ουτρέχτη στην οποία μεταγράφηκε φέτος από τον Βόλο ο Τάσος Δουβίκας.

Εν Ελλάδι το επόμενο φιλικό είναι προγραμματισμένο στις 3/8 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στη Λαμία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου