Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Φιλική ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

φιλική-ήττα-από-τον-παοκ-στην-τούμπα-524429

Το πρώτο από τα δέκα συνολικά φιλικά προετοιμασίας σε Ελλάδα και Ολλανδία έδωσε χθες ο ΝΠΣ Βόλος παίζοντας στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και παρότι η Βολιώτικη ομάδα ήταν καλή ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, έχασε τελικά με 3-1.

Ο ΝΠΣ Βόλος προηγήθηκε στο 39’ με κεφαλιά του Βαν Βέερτ, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 στο 44’ με τον Γκορντεζιάνι, πήρε προβάδισμα με την έναρξη του β’ μέρους με γκολ του Εσίτι (2-1) και πέτυχε το 3-1 στο 86’ με κεφαλιά του Μιχαηλίδη.

Ο Ισπανός προπονητής του ΝΠΣ Βόλος δεν είχε χθες στη διάθεσή του τον Ολλανδό Ριένστρα, που αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα διάτασης, ενώ για τον ΠΑΟΚ προφυλάχτηκαν οι Ελ Καντουρί, Περέιρα και Καγκάβα.

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ προτίμησε ένα σχηματισμό με τρία στόπερ, δυο φουλ μπακ και τους παίκτες του κέντρου να πιέζουν ψηλά…

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπόρις Κλέιμαν, η τριάδα στην άμυνα αποτελούνταν από τον Αργεντινό Φαούστο Γκρίλο, τον Ελβετό Λεβέντ Γκιουλέν και τον Ουρουγουανό Φράνκο Ρομέρο Πόντε.

Την δεξιά πλευρά ήταν ο Αργεντίνος Εμιλιάνο Πουρίτα και στην αριστερή ο Φράνκο Φεράρι, η τετράδα μεσοεπιθετικά ήταν με τον Τάσο Τσοκάνη αμυντικό χαφ , τον Ουρουγουανό Ζαν Μπαριέντος, τον Αργεντίνο Χούλιαν Μπαρτόλο και τον Πολωνό Καμίλ Βοϊτκόφσκι, ενώ προωθημένος φορ ηταν ο Ολλανδός Τομ Φαν Βερτ.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με τους Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζη, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Α. Ζίβκοβιτς, Λάμπρου, Γκορντεζιάνι και Τζόλη, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο είχε μια νέα 11άδα.

Μόλις στο 2’ ο ΠΑΟΚ είχε το πρώτο σουτ με τον Τζόλη, με την μπάλα να φεύγει άουτ, αλλά στη συνέχεια δεν είχε άλλη τελική μέχρι το 44’, όταν ισοφάρισε το γκολ του ΝΠΣ Βόλος που προηγήθηκε από κόρνερ και κεφάλια πέντε λεπτά νωρίτερα.

Στο 9ο λεπτό η Βολιώτικη ομάδα είχε την πρώτη της καλή στιγμή, όταν ο Πουρίτα βρέθηκε εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έπιασε, όπως ήθελε, το σουτ και δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ Ζίβκοβιτς.

Στο 39’ ήρθε το 0-1 για τον ΝΠΣ Βόλος με σκόρερ τον Φαν Βέερτ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μπαριέντος, ο Ολλανδός φορ πήδηξε ψηλότερα απ όλους και από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Ομως στο 44’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 1-1 με σκόρερ ο Γκορτεζιάνι, ο οποίος μετά από ωραία κάθετη πάσα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ξέφυγε από τον Ρομέρο, είδε και τον Παπαδόπουλο να έχει αφήσει την εστία και με πλασέ ισοφάρισε!

Το δεύτερο 45λεπτο ο 100% αλλαγμένος ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πολύ νωρίς, καθώς στο 47’ από ασίστ του Τέιλορ ο Εσίτι πέτυχε το 2-1. Κι ενώ στο 83’ ο ΝΠΣ Βόλος θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε κεφαλιά του Λογαρά, που έφυγε άουτ, στο 86’ έγινε το 3-1 με κεφαλιά του Μιχαηλίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μουργκ.

ΠΑΟΚ (α’ μέρος): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχάι, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς, Λάμπρου, Γκορντεζιάνι, Τζόλης

ΠΑΟΚ (β’ μέρος): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Νινούα, Εσίτι, Ουάρντα, Μουργκ, Βρακάς, Κούτσιας

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν (30΄Παπαδόπουλος-60΄Κότνικ), Γκιουλέν (87΄Τριανταφύλλου) , Γκρίλο, Ρομέρο Πόντε, Πουρίτα, Φεράρι, Τσοκάνης (46΄Νίνης), Μπαριέντος (78΄Λογαράς), Μπαρτόλο (83’Φουρίκης), Βοϊτκόφσκι (55΄Ροσέρο), Βαν Βέερτ (46΄Φερνάντες)

Παίρνει Κούζντρα

Κοντά στην απόκτηση ενός ακόμη δεξιού μπακ είναι ο ΝΠΣ Βόλος, με τον Πολωνό Γιάκουμπ Κούζντρα να είναι ο εκλεκτός. Ο Κούζντρα γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1997, έχει ύψος 1.78 και την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 23 συμμετοχές στην Ekstraklasa με τη Βάρτα Πόζναν. Μέχρι σήμερα δεν έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό και έχει φορέσει τις φανέλες των Ουνία Ταρνόου, Πιάστ Γκλίβιτσε και Πολόνια Μπιτόμ. Είναι διεθνής με την Κ18 και την Κ19 της χώρας του. Ο Κούζντρα είναι στον Βόλο, για να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του, δίνοντας μία επιπλέον λύση στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου