Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Συνεχίζει με το καλό του πρόσωπο

συνεχίζει-με-το-καλό-του-πρόσωπο-634744

Τέσσερα παιχνίδια απομένουν για να ολοκληρώσει την πιο επιτυχημένη σεζόν του στη Super League 1 ο ΝΠΣ Βόλος και συνεχίζει να δείχνει το καλό του πρόσωπο και στα playout, που, παρ’ ότι είναι βαθμολογικά αδιάφορος, στο γήπεδο μόνο αδιάφορος δεν παρουσιάζεται και έτσι παραμένει αήττητος και στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μάλιστα στο τελευταίο του παιχνίδι το περασμένο Σάββατο ο ΝΠΣ Βόλος κερδίζοντας 3-1 τον Παναιτωλικό απέδειξε όχι απλά πως δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά και ότι μετά από κάθε καλό… «κυνηγάει» και το καλύτερο με τον προπονητή Ανχελ Λόπεθ να «βλέπει» και νέα πράγματα αλλά και νέα ρεκόρ και να δηλώνει πως κάθε ματς είναι για όλους μια μεγάλη ευκαιρία.

Στις ώς τώρα αγωνιστικές στα playout ο ΝΠΣ Βόλος είναι η μόνη από τις βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες που έχει παίξει με τις τρεις (ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό) από αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία τους (τον Μάιο παίζει και με την ΑΕΛ) και δεν χαρίστηκε σε κανέναν παραμένοντας αήττητη φτάνοντας τους 38 βαθμούς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που είναι πίσω από τη βολιώτικη ομάδα, έχει χάσει στα playout (2-1) από τον ΟΦΗ, ο Απόλλωνας έχασε από Λάρισα (0-2) και είχε ισοπαλία με ΟΦΗ (0-0) είναι στους 30 βαθμούς προσπερνώντας τον Ατρόμητο (29 β.)που έχασε από την Λάρισα (0-1).

Τώρα στην ουρά ο ΟΦΗ, χωρίς ήττα στα playout είναι στους 24 βαθμούς και στις δυο τελευταίες θέσεις που η μια οδηγεί σε μπαράζ και η άλλη σε υποβιβασμό, η Λάρισα (23 β.) αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα προσπέρασε τον Παναιτωλικό (21 β.) που είναι πλέον σε πιο δύσκολη θέση.

Ως το τέλος των playout ο ΝΠΣ Βόλος έχει άλλο ένα ματς με αμάδα της ουράς, τον Μάιο (Σάββατο 8/5) όταν θα υποδεχτεί για την 6η αγωνιστική την ΑΕΛ την οποία δεν έχει κερδίσει ούτε φέτος ούτε πέρσι.

Η βολιώτικη ομάδα τώρα στην 4η αγωνιστική το ερχόμενο Σάββατο 17/4 έχει ένα ακόμη ματς έδρας και θα υποδεχθεί (19:30) τον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο έχει κερδίσει φέτος δυο φορές, στην 5η θα παίξει Δευτέρα (26/4-19:30) στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, στην 6η έχει (Σάββατο 8/5-19:30) την ΑΕΛ στον Βόλο και στο φινάλε στην 7η αγωνιστική το Σάββατο 15/2 (19:30) στο Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο που επίσης κέρδισε δυο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πρωτιές Κρητικού

Ο Τάσος Κρητικός που στο προηγούμενο ματς στη Λαμία στην 5η του συμμετοχή ως αλλαγή σκόραρε το πρώτο του γκολ με την Βολιώτικη ομάδα, το 18ο στην καριέρα του και το δεύτερο στην Super League με το προηγούμενο να είναι σχεδόν 8 χρόνια πριν (είχε ξανασκοράρει 18/12/2013 ως παίκτης του ΠΑΣ στο ΟΣΦΠ-Γιάννινα 3-2) ενώ το Σάββατο ξεκίνησε πρώτη φορά φέτος στην βασική 11άδα. Η προηγούμενη φορά στη Super League όπου έχει 24 συμμετοχές (με ΑΕΛ, ΠΑΣ και ΝΠΣ Βόλος) που ξεκίνησε στη βασική 11άδα ήταν στις 24/9/17στο Πανιώνιος-Λάρισα 4-1.

Μήτογλου 1ο γκολ

Ο Γεράσιμος Μήτογλου σημείωσε το τρίτο γκολ στη νίκη της ομάδας με 3-1 επί του Παναιτωλικού και αυτό ήταν το 1ο του στη Super League ενώ έχει σκοράρει δυο φορές στο κύπελλο. Ο νεαρός αμυντικός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν το πρώτο μου γκολ στη Σούπερ Λιγκ, τα άλλα δυο ήταν στο κύπελλο οπότε ήταν για εμένα μια μεγάλη χαρά και ένα πρώτο βήμα μπορώ να πω. Ο ρόλος μας είναι σημαντικός πρώτα από όλα είναι η άμυνα, να λειτουργήσουμε σωστά όλοι σαν ομάδα στην αμυντική λειτουργία και από εκεί και πέρα να βοηθάμε στις επιθετικές φάσεις».

Ο Γεράσιμος Μήτογλου που έφτασε τις 22 συμμετοχές στη Super League φέτος σκόραρε δυο φορές στο κύπελλο στα ματς με ΑΕΚ και ΟΦΗ ενώ σε πρωτάθλημα είχε ένα γκολ στις 24/3/18 στο 1-3 της προηγούμενης ομάδας του, του Αγροτικού Αστέρα κόντρα στον Μακεδονικό για τη Γ’ Εθνική.

Απουσία Δουβίκα

Για πρώτη φορά έλλειψε στο ματς με τον Παναιτωλικό από την 11άδα ο Τάσος Δουβίκας ο οποίος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν μοναδικός παίκτης από τους 433 ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την Super League που ξεκίνησε βασικός σε όλα (26) τα ματς.

Ο πρώτος σκόρερ (10 γκολ) πάντως παραμένει μόνος πρώτος σε συμμετοχές (28 ματς, 2483 λεπτά), στον ΝΠΣ Βόλος αφού το περασμένο Σάββατο δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού ο Νίκο Μαρτίνες και είναι στη δεύτερη θέση μαζί με τον Φεράρι (27 συμμετοχές).

3 γκολ στο 45λεπτο
Για 1η φορά στη Super League ο ΝΠΣ Βόλος πέτυχε στο ματς με τον Παναιτωλικό 3 γκολ στο πρώτο 45λεπτο (3’ Ριένστρα, 13’ πεν. Μπουένο, 42’ Μήτογλου).

Στην περσινή περίοδο 9/11/19 πάλι με τον Παναιτωλικό, ο Βόλος ΝΠΣ πέτυχε 3 γκολ άλλα στο δεύτερο 45λεπτο (0-1 ημίχρονο 3-2 τελικό), ενώ και φέτος είχε 3 γκολ στο δεύτερο στις 30/11/20 στη Ριζούπολη στο Απόλλων – Βόλος ΝΠΣ (1-0 ημίχρονο, 3-3 τελικό).

Προηγούμενη φορά που πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο για τον ΝΠΣ Βόλος ήταν στη Football League 30/1/19 στην Πιερία με τον Αιγινιακό (0-3 ημίχρονο, 1-4 τελικό)και εντός έδρας 9/12/18 στο ματς με τον Πλατανιά (3-0 ημίχρονο 3-1 τελικό).

Φέτος ο ΝΠΣ Βόλος δέχτηκε 3 γκολ σε ένα 45λεπτο (στο 2ο), μια φορά στο Βόλο στο 1-4 του ΟΦΗ (0-1 ημ.) και στο 4-1 στον Πειραιά (1-1 ημ.) από τον ΟΣΦΠ, αλλά και στο πρώτο στο κύπελλο με την ΑΕΚ (4-1 ημίχρονο 4-2 τελικό).

Πέρσι, 3 γκολ στο πρώτο μέρος δέχθηκε στο Χαριλάου από τον Άρη (3-0 ημίχρονο, 4-0 τελικό)και στο Βόλο στα playout από τον Ατρόμητο (0-3 ημίχρονο, 2-3 τελικό).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου