Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Παρέμεινε πρώτος ο ΝΠΣ Βόλος παρά την ισοπαλία στη Λαμία

παρέμεινε-πρώτος-ο-νπσ-βόλος-παρά-την-ι-644399

Ως πρώτος στην ειδική βαθμολογία των playout της Super League 1, συνεχίζει ο ΝΠΣ Βόλος, παρά την ισοπαλία το βράδυ του Σαββάτου στην έδρα της Λαμίας για την 2η αγωνιστική του ειδικού πρωταθλήματος.

Ο ΝΠΣ Βόλος προηγήθηκε με το παρθενικό γκολ του Κρητικού στο 86’, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση από γκάφα του Μήτογλου ο Ντέλετιτς ισοφάρισε για τη Λαμία με πέναλτι κρατώντας την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η έκφραση «και οι δύο χαρούμενοι», ταιριάζει γάντι στον αγώνα της Λαμίας με τον Βόλο που διεξήχθη στο «Αθανάσιος Διάκος». Οι δύο ομάδες για 80 λεπτά δεν έκαναν σχεδόν… τίποτα, στο τελευταίο δεκάλεπτο πέτυχαν από ένα γκολ, με το 1-1 να ικανοποιεί και τους δύο. Τους Λαμιώτες γιατί έφτασαν τους 27 βαθμούς κρατώντας στους 6 την διαφορά από τον Παναιτωλικό και στους 7 την διαφορά από την ΑΕΛ, ενώ οι κυανέρυθροι έφτασαν στους 35 παραμένοντας στην κορυφή των playout.

Η παράταξη των ομάδων

Με ίδιο σύστημα αποφάσισαν να κατεβάσουν τις ομάδες τους και οι δύο προπονητές και συγκεκριμένα το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα για τους γηπεδούχους ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Επασί στο τέρμα, τον Σκόνδρα δεξιά και τον Μαρτίνες αριστερά στα μπακ και στόπερ τους Αντέτζο και τον Βολιώτη Τζανετόπουλο. Αμυντικά χαφ τους Μπεχαράνο και Τζανδάρη, τον Ρόμανιτς αριστερά, τον Ντέλετιτς δεξιά και πίσω από τον Καραμάνο τον Βασιλακάκη.

Από την πλευρά του Aνχελ Λόπεθ κατέβασε τον ΝΠΣ Βόλος με τον Γκαραβέλη τερματοφύλακα, τον Τέκιο δεξί μπακ, τον Φεράρι αριστερό και τους Μήτογλου, Γκρίλο στα στόπερ. Τους Νίνη και Τσοκάνη αμυντικά χαφ, με τον πρώτο να είναι λίγο πιο μπροστά και όχι κόφτης και στην τριάδα πίσω από τον Δουβίκα από δεξιά προς αριστερά τους Σάντος, Μπουένο και Μπαρτόλο.

Ενα δοκάρι και μια ευκαιρία…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Eνα πρώτο ημίχρονο που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα κακό χωρίς φάσεις, χωρίς ρυθμό χωρίς τίποτα. Για την ακρίβεια είχαμε μόνο δύο πράγματα. Αρχικά ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 14’. Συγκεκριμένα ο Μπουένο εκτέλεσε πολύ ωραία το φάουλ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί. Η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 27’ με τον Ντέλετιτς να μην μπορεί να προλάβει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Αυτά ήταν όλα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ξεκάθαρα διάθεση να μην δεχθούν γκολ, καθώς η ισοπαλία βόλευε και τους δύο.

Μπήκαν δύο γκολ

Αν λέγαμε πως το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, το δεύτερο ήταν ακόμα χειρότερο. Από το ξεκίνημά του και όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δύο ομάδες κοιτούσαν αρχικά για να μην πούμε μοναδικά το να μην δεχθούν κάποιο τέρμα και χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη όχι φάση, αλλά σημείο αναφοράς ήταν μια κίτρινη του Αντέτζο.

Πρώτη επαφή και γκολ ο Κρητικός

Τα πάντα ωστόσο έγιναν από το 85’ και μετά. Αρχικά στο συγκεκριμένο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κρητικό. Ο σκόρερ του 0-1 μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε με όμορφο σουτ να κάνει το 0-1, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Λόπεθ.

Αμεση απάντηση με πέναλτι

Πριν προλάβουν καλά – καλά να πανηγυρίσουν οι φιλοξενούμενοι, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1. Συγκεκριμένα στο 87’ ο Μήτογλου ανέτρεψε τον Καραμάνο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο επόμενο λεπτό ο Ντέλετιτς κάνοντας το τελικό 1-1.

ΛΑΜΙΑ-ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 1-1

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

ΑVAR: Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας (79’ Προβυδάκης), Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (65’ Χατζηστραβός), Μπεχαράνο (79’ Βλάχος), Βασιλακάκης (64’ Παλαβαντισβίλι), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (70’ Τσούκαλος), Καραμάνος.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Aνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τσοκάνης, Σάντος (86’ Κρητικός), Νίνης, Δουβίκας, Μπουένο (71’ Μαρτίνες), Μπαρτόλο (85’ Ριένστρα)

Λόπεθ: «Παίζουμε όλοι για το μέλλον μας»

Ο Ανχελ Λόπεθ τόνισε πως οι παίκτες του σέβονται τη διοργάνωση και θέλουν να παίζουν για το μέλλον τους στην ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των κυανέρυθρων: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος, σεβόμαστε το πρωτάθλημα και θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι μας. Παίζουμε όλοι μας και για το μέλλον μας και σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να δείχνουμε τι αξίζουμε».

Γρηγορίου: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»

Ο τεχνικός της Λαμίας Μιχάλης Γρηγορίου δεν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του από την ισοπαλία, την οποία χαρακτήρισε δίκαια. Οσα είπε ο Μιχάλης Γρηγορίου στη NOVA: «Δεν είχαμε καλή εικόνα. Είχαμε απέναντι μας έναν ποιοτικό αντίπαλο που έπαιζε χωρίς άγχος και πιο ελεύθερα. Δεν παίξαμε καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να ασκήσουμε πίεση, βάλαμε περισσότερους επιθετικούς, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε στο βαθμό που θέλαμε. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Η συνέχεια

Μετά το παιχνίδι στη Λαμία ο ΝΠΣ Βόλος θα παίξει δύο συνεχόμενα παιχνίδια έδρας και θέλει αφενός μεν να συνεχίσει να είναι καλός εκτός Βόλου και αφετέρου πιο αποτελεσματικός στο Πανθεσσαλικό…

Τα εναπομείναντα παιχνίδια:

3η: Σάββατο 10/4

ΝΠΣ Βόλος-Παναιτωλικός 15:00

4η: Σάββατο 17/4

ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 19:30

5η: Δευτέρα 26/4

Απόλλων Σμύρνης-ΝΠΣ Βόλος 19:30

6η: Σάββατο 8/5

ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΛ 19:30

7η: Σάββατο 15/5

Ατρόμητος-ΝΠΣ Βόλος 19:30

Η 2η στροφή των playout

Το Σάββατο (3/4) ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό, ενώ με το ίδιο σκορ (1-1) έληξε και το παιχνίδι ανάμεσα σε Λαμία και ΝΠΣ Βόλος.

Στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα της αγωνιστικής, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Αργότερα, ο ΟΦΗ πήρε σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας 2-1.

Αποτελέσματα (2η)

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 1-1

(51’ Μανούσος, 49’ Φατιόν)

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

(52’ Σαρδινέρο, 61’ Σολίς – 45+2’ Παμλίδης)

ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-1

(44’ Ντουρμισάι – 50’ Βέργος)

Λαμία-Βόλος 1-1

(88’ πεν. Ντέλετιτς – 85’ Κρητικός)

Επόμενη (3η)

Σάββατο 10 Απριλίου

ΝΠΣ Bόλος-Παναιτωλικός (15.00)

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ (17.15)

Ατρόμητος-ΑΕΛ (19.30)

Δευτέρα 12 Απριλίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία (19.30)

Βαθμολογία

  1. ΝΠΣ Βόλος 35
  2. ΠΑΣ Γιάννινα 34
  3. Ατρόμητος 29
  4. Απόλλων Σμύρνης 29
  5. Λαμία 27
  6. ΟΦΗ 23
  7. Παναιτωλικός 21
  8. ΑΕΛ 20

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου