Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Λόπεθ: «Αξίζαμε να κερδίσουμε αλλά δεν είχαμε πολλές φάσεις»

λόπεθ-αξίζαμε-να-κερδίσουμε-αλλά-δεν-661125

Ο ΝΠΣ Βόλος δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη στο πρώτο του παιχνίδι για τα φετινά playout της Super League 1, μένοντας στην ισοπαλία κόντρα στον ΟΦΗ, το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Για την συνέχεια το μίνι πρωτάθλημα των playout της Super League διακόπτεται για 2 εβδομάδες και για την 2η αγωνιστική ο ΝΠΣ Βόλος θα αγωνιστεί το Σάββατο 3 Απριλίου (19:30) στη Λαμία.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Ανχελ Λόπεθ, μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου δήλωσε ότι η ομάδα του άξιζε να νικήσει τον ΟΦΗ και ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του Ηρακλείου αγωνίστηκε για να πάρει την ισοπαλία.

Μετά το 0-0 δήλωσε: «Πιστεύω αξίζαμε να κερδίσουμε, παίξαμε καλύτερα από την αντίπαλη ομάδα. Οντως δεν είχαμε πολλές φάσεις για να σκοράρουμε αλλά είναι δύσκολο όταν η αντίπαλη ομάδα παίζει για την ισοπαλία.

Παίξαμε όπως μπορούσαμε, σύμφωνα με την φιλοσοφία μας, προσπαθήσαμε να διασπάσουμε από τα πλάγια, αλλά είναι δύσκολο όταν η αντίπαλη ομάδα έχει σκοπό την ισοπαλία. Θέλαμε να κερδίσουμε, θέλαμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι αλλά μένουμε με αυτό το αποτέλεσμα».

«Ξεκολλήσαμε από τους 19 αναθεματισμένους βαθμούς»

«Φρένο» στον κατήφορο των 10 σερί ηττών έβαλε ο ΟΦΗ, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στον Βόλο, στην πρεμιέρα των playout και ο νέος τεχνικός των Κρητικών, Νίκος Νιόπλιας, μετά το παιχνίδι στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα ξεκόλλησε βαθμολογικά. «Και εγώ πρέπει να δίνω την μάχη μου με ποδοσφαιρικά και φόρμες, οι παίκτες τα βλέπουν (σ.σ. με αφορμή το ντύσιμό του στη βροχή). Ηταν παιχνίδι του λάθους, όποια το έκανε θα έχανε. Προσαρμοστήκαμε στις καιρικές συνθήκες και το καλό είναι ότι ξεκολλήσαμε από τους 19 αναθεματισμένους βαθμούς. Δεν κάναμε κάτι αλλά τουλάχιστον πήραμε κάτι για την συνέχεια», σχολίασε αρχικά και μετά αναφέρθηκε στο «μηδέν» παθητικό που ήρθε για τους Κρητικούς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. «Οταν χτίζεις ένα σπίτι, το χτίζεις από τα θεμέλια. Ετσι χτίζεται από την άμυνα, ήμασταν πολύ καλοί, παίξαμε άμυνα για να βγούμε στην αντεπίθεση και δεν δεχτήκαμε ούτε φάση. Δεν ήταν παιχνίδι για να παίξεις ποδόσφαιρο, απλά προσαρμόζεσαι».

Δουβίκας: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»

Ισορροπημένο χαρακτήρισε το παιχνίδι, καθώς και δίκαιο το αποτέλεσμα, ο Τάσος Δουβίκας. Ο επιθετικός της ομάδας του ΝΠΣ Βόλος στάθηκε στην πεντάδα με την οποία αγωνίστηκαν στην άμυνά τους οι Κρητικοί, κάτι που δυσκόλεψε τους γηπεδούχους.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του: «Θεωρώ πως είναι δίκαιο το 0-0. Ούτε εμείς είχαμε τη μεγάλη κλασική ευκαιρία ούτε ο ΟΦΗ. Νομίζω ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Ηταν πολύ δίκαιο το αποτέλεσμα. Μας δυσκόλεψε που ο ΟΦΗ έπαιξε με πεντάδα πίσω και εμείς δεν ήμασταν στην καλύτερη μας μέρα. Το προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ, κρατάμε τον έναν πόντο και συνεχίζουμε».

Βούρος: «Σημαντικός ο βαθμός»

Αν και ο ΟΦΗ στόχευε στους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος, το τελικό 0-0 τον αφήνει εν μέρει ικανοποιημένο, σύμφωνα με τον Πραξιτέλη Βούρο. Ο κεντρικός αμυντικός των Κρητικών, ο οποίος αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στην αναμέτρηση, μίλησε για τον χαρακτήρα και το πάθος που πρέπει να δείξει η ομάδα του, προκειμένου να παραμείνει στη Super League 1. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του: «Είχαμε εφτά τελικούς μπροστά μας, αρχής γενομένης από σήμερα (σ.σ. Σάββατο). Πήραμε έναν πολύ σημαντικό βαθμό για τη συνέχεια. Είχαμε δύο μήνες να πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό και αυτό μας είχε ρίξει αρκετά ψυχολογικά. Θέλαμε σίγουρα τους τρεις πόντους. Αλλά, σίγουρα και με τον έναν βαθμό είμαστε κατά κάποιο τρόπο ικανοποιημένοι και συνεχίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία στη συνέχεια.

Πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο χαρακτήρα, την απαραίτητη ποιότητα αλλά και το πάθος που απαιτεί και η φανέλα, προκειμένου να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Ο αγώνας

Με δυο σημαντικές απουσίες στο χώρο του κέντρου καθώς ήταν τιμωρημένοι ο Ουρουγουανός Ζαν Μπαριέντος και ο Αργεντίνος Χούλιαν Μπαρτόλο ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ παρέταξε την Βολιώτικη ομάδα στο 4-2-3-1 με γκολκίπερ τον Μπόρις Κλέιμαν, δεξιά στην άμυνα τον Σέρχιο Τέκιο και αριστερά τον Φράνκο Φεράρι, ενώ τα δυο στόπερ ήταν ο Γεράσιμος Μήτογλου και ο Φαούστο Γκρίλο

Αμυντικά χαφ ήταν ο Τάσος Τσοκάνης και ο Νταν Ριένστρα και μεσοεπιθετικά όταν οι Σωτήρης Νίνης, Νίκολας Μαρτίνες, Χουάν Περέα με προωθημένο τον Τάσο Δουβίκα.

Στο ματς που ξεκίνησε με βροχή κι αφού υπήρχε ένα εικοσάλεπτο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χωρίς τελική… ο ΝΠΣ Βόλος παρ’ ότι είχε την κατοχή της μπάλας δεν είχε ευκαιρία και η πρώτη ήταν στο 24’ από τον ΟΦΗ. Μετά από ωραία ανάπτυξη των Κρητικών, ο Στάρτζεον βρέθηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής του Βόλου, με το σουτ του να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο αφού και στο 45’ ένα μακρινό διαγώνιο σουτ του Στάρτζεον σε αντεπίθεση των Κρητικών, η μπάλα έφυγε άουτ.

Πάντως για το κακό ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο μισό εν μέρει σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βροχόπτωση.

Το δεύτερο 45λεπτο πάντως ξεκίνησε με την πρώτη απειλή να είναι από την Βολιώτικη ομάδα αλλά στο 48’ το σουτ του Νίκο Μαρτίνες εντός περιοχής, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 51’ υπήρξε ουσιαστικά μη γενόμενη φάση με δοκάρι σε προβολή του Καστάινιος αλλά ο Ολλανδός φορ του ΟΦΗ ήταν οφσάιντ!

Πάντως ενώ ο Βόλος ΝΠΣ ήταν πιο δραστήριος στο 55’ ένα γύρισμα του Στάικου από τα δεξιά, δεν ανησύχησε την Βολιώτικη άμυνα ενώ ο Μαρτίνες απείλησε και στο 70’ αλλά ο Βάτερμαν είπε όχι σε προσπάθεια του για γκολ.

Ο Νίκος Νιόπλιας είδε τον Σαρδινέρο να αποχωρεί τραυματίας και, μένοντας χωρίς «καθαρό» φορ, προτίμησε να μη ρισκάρει και να διαφυλάξει την ισοπαλία, απέναντι σε ένα ΝΠΣ Βόλος που επίσης δεν ρίσκαρε νοιώθοντας άνετος βαθμολογικά στα playout.

Στο 84’ πάντως δημιούργησε μια καλή φάση ο ΟΦΗ και σε πρώτο χρόνο ο Κλέιμαν βγήκε από την εστία του και αποσόβησε τον κίνδυνο χωρίς συνέχεια …και έμεινε το 0-0.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Γκρίλο – Μαρινάκης, Μεγιάδο

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα (85’ Μπουένο), Τσοκάνης, Νίνης, Περέα (77’ Ρενάτο), Μαρτίνες, Δουβίκας.

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Σάντσες, Κρητικός, Κολόμπο, Μπάλλας, Κιάκος.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Σαρδινέρο (64’ Σακόρ), Στάικος (75΄Γρίβας), Μεγιάδο, Στάρτζεον, Καστάινιος (86’ Μπαλογιάννης).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Σόουζα, Βαφέας, Νοικοκυράκης, Γκαργκαλατζίδης, Κοροβέσης.

«Ηρθε η ώρα το ποδόσφαιρο να τον αποβάλλει»

Ο Αλέξης Κούγιας, έριξε «βολές» προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τον αγώνα Βόλος-ΟΦΗ, για την πρώτη αγωνιστική των Playout μετά και τη νίκη των «βυσσινί» (0-2) στη Ριζούπολη, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα για όσα συνέβησαν στο Πανθεσσαλικό.

Η ΠΑΕ Βόλος, με ανακοίνωσή της απάντησε στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «αρκετά ταλαιπώρησε, χρόνια τώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηρθε πλέον η ώρα το ίδιο το ποδόσφαιρο να τον αποβάλλει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Διαβάσαμε την προσωπική δήλωση του γηραλέου ποινικολόγου με την οποία ζητεί παρέμβαση Εισαγγελέα και αυτόφωρα στον Βόλο και προβληματιστήκαμε για το λόγο.

Μετά θυμηθήκαμε την παρουσία του στην υπόθεση Λιγνάδη και για την οποία σύσσωμη η κοινωνία τον…αποθεώνει, οπότε υποθέτουμε ότι θα θέλει να εμπλακεί και στην υπόθεση του ανώμαλου που έστελνε άσεμνες φωτογραφίες σε παιδάκια…

Στο ποδόσφαιρο πάντως δεν πρέπει να αναφερόταν. Γιατί σε αυτή την περίπτωση αν ο κ. Εισαγγελέας ήθελε μια βόλτα θα μπορούσε π.χ να πεταχτεί μέχρι την Ριζούπολη…

ΥΓ. Κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο για τους ψυχιάτρους πως ενίοτε επηρεάζονται από τους ασθενείς – πελάτες τους. Καλού κακού ας προσέξει μήπως και ισχύει κάτι αντίστοιχο σε συνηγόρους. Και είναι και σ’ αυτή την ηλικία…

ΥΓ1. Αρκετά ταλαιπώρησε, χρόνια τώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηρθε πλέον η ώρα το ίδιο το ποδόσφαιρο να τον αποβάλλει».

Στην αρχική του προσωπική δήλωση ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Ζήτω η εξυγίανση!!!

Υπάρχει κανένας Εισαγγελέας να βλέπει τι γίνετε εκεί στον Βόλο και να τους πάει όλους αυτόφωρο;

Οτι και να κάνετε εμείς μόνοι μας, με την αξία μας, θα βάλουμε τουλάχιστον 3 ομάδες από κάτω, γιατί έχουμε μεγάλη ομάδα και είμαστε η ΑΕΛ του κάμπου, που ότι κατάφερε στην ιστορία της, το κατάφερε με την αξία της, με τους τεράστιους ποδοσφαιριστές της και τον τίμιο κόσμο της, τον κόσμο της αγροτιάς και του μόχθου και όχι με τους κομπιναδόρους και τους βρωμιάρηδες.

Αλέξης Κούγιας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου