Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κέρδισε και πάλι την ΑΕΚ ο ΝΠΣ Βόλος και ξεκινά με ΟΦΗ

κέρδισε-και-πάλι-την-αεκ-ο-νπσ-βόλος-και-667406

Μετά τον αγώνα του Κυπέλλου, ο ΝΠΣ Βόλος επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ και στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League Interwetten τερματίζοντας στην έβδομη θέση της κανονικής περιόδου.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η Ένωση παρουσίασε σε ακόμα ένα παιχνίδι προβληματική εικόνα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να παίρνουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα με εύστοχο πέναλτι του Τάσου Δουβίκα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο ΝΠΣ Βόλος, όπως και στον αγώνα του Κυπέλλου, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γιώργου Αθανασιάδη, αφού τα δύο μακρινά σουτ του Σωτήρη Νίνη και η κεφαλιά του Τάσου Δουβίκα δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παρουσίασαν μία νωχελικότητα, περιμένοντας τα πάντα από τον Λιβάι Γκαρσία που είχε «κλειστεί» από τους αντιπάλους του.

Αποτέλεσμα, η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων να έρθει στο 37ο λεπτό από στημένη φάση, με τον Γκαρσία να εκτελεί το φάουλ, την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Καρίμ Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, ο Μάριο Μιτάι υπέπεσε σε ένα χαζό πέναλτι στον Χουάν Χοσέ Περέα, δίνοντας την ευκαιρία στον Δουβίκα να ευστοχήσει από την «άσπρη βούλα».

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Στράτο Σβάρνα και Γεβγέν Σάκχοφ αντί των Μιτάι και Σιμάνσκι, με σκοπό να δει μία βελτιωμένη εικόνα από την ομάδα του τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Ωστόσο, και πάλι ο ΝΠΣ Βόλος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με δύο σουτ σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Πρώτα ο Περέα απείλησε τον Αθανασιάδη, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το τελείωμα του Νίνη.

Από την άλλη πλευρά, οι κιτρινόμαυροι έκαναν αισθητή την παρουσία τους για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 51ο λεπτό, αλλά το σουτ του Νέναντ Κρίστιστιτς δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Πέτρου Μάνταλου στο 63’, ύστερα από όμορφη ατομική προσπάθεια. Ο Χιμένεθ θέλησε να φρεσκάρει κι άλλο την επιθετική γραμμή, περνώντας στο γήπεδο και τον Νέλσον Ολιβέιρα αντί του αρνητικού Ανσαριφάρντ. Κι η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος εμφανίστηκε δραστήριος, έχοντας δύο καλές στιγμές στο 70’ και το 78’.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΝΠΣ Βόλος έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαριέντος για κουτουλιά στην κοιλιά του Μάνταλου, ύστερα από «κοκορομαχία» των δύο παικτών. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν άλλαξε, με τον ΝΠΣ Βόλος να παίρνει ένα σημαντικό αποτέλεσμα, που του δίνει το δικαίωμα να έχει το «πάνω χέρι» στη διαδικασία των playouts.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μπαρτόλο, Γκρίλο, Μήτογλου, Τέκιο, Τσοκάνης (93’ Κολόμπο), Μπαριέντος, Νίνης (65’ Κιάκος), Μαρτίνες (83’ Σάντσες), Περέα, Δουβίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46’ Σβάρνας), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Νταντσένκο, Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Αλμπάνης (85’ Χριστόπουλος), Γκαρσία (70’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα).

Πλήρως ικανοποιημένος ο Λόπεθ

Ο Ανχελ Λόπεθ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά και τη νέα νίκη του ΝΠΣ Βόλος επί της ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες, όχι μόνο γι’ αυτή τη νίκη, αλλά και για τη γενική παρουσία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα. Αναλυτικά: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τελειώνει η κανονική περίοδος και δηλώνω περήφανος για τους παίκτες μου. Άξιζαν τη νίκη γιατί ήμασταν πολύ καλύτεροι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όπως συνέβη και σε άλλα ματς με την ΑΕΚ, αλλά και με τον Ολυμπιακό δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες που κερδίσαμε μία ομάδα σαν την ΑΕΚ κι αυτό λέει πολλά… Και στον πρώτο γύρο είχαμε φέρει 2-2 με την ΑΕΚ. Αξίζαμε και τότε τη νίκη.

Αξίζαμε και στο Κύπελλο να περάσουμε, αν και η ΑΕΚ έβαλε στο πρώτο παιχνίδι τέσσερα γκολ που δείχνει την ποιότητά της. Σαν γενικό σχόλιο η χρονιά είναι επιτυχημένη για την ομάδα μου και ήταν απόλαυση για εμένα. Έχω παλέψει, έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για να φτάσουμε εδώ έως ομάδα. Ήρθα στον Βόλο με όρεξη και όραμα να μεγαλώσει ως ομάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη βαθμολογία. Βελτιώθηκαν και οι παίκτες, μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι μόνο η 7η θέση. Είναι πως κατακτήθηκε. Με θάρρος και τόλμη ως ομάδα».

«Πρεμιέρα» με ΟΦΗ

Μεγάλες μάχες θα γίνουν στο μίνι πρωτάθλημα των επτά αγωνιστικών που θα κρίνει την ομάδα που θα υποβιβαστεί απευθείας και εκείνη που θα παίξει μπαράζ.

Ο ΝΠΣ Βόλος ξεκινά εντός έδρας με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ενώ στην πρώτη αγωνιστική υπάρχει και ντέρμπι ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Λαμία.

Επίσης η πρεμιέρα, όπως προέκυψε στην κλήρωση, περιλαμβάνει και τους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος, Απόλλων-ΑΕΛ. Μετά το πέρας του μίνι πρωταθλήματος των επτά αγωνιστικών η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας θα υποβιβαστεί απευθείας στη δεύτερη κατηγορία, ενώ η προτελευταία θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Να σημειωθεί ότι βάσει της διαδικασίας του μίνι πρωταθλήματος, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (ΑΕΛ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Λαμία) θα δώσουν 3 ματς στην έδρα τους και 4 εκτός, ενώ οι υπόλοιπες (Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και ΝΠΣ Βόλος) θα δώσουν 4 εντός και 3 εκτός.

Το πρόγραμμα των playout:

1η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

ΝΠΣ Βόλος-ΟΦΗ

Παναιτωλικός-Λαμία

2η αγωνιστική

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΛ-Παναιτωλικός

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης

Λαμία-ΝΠΣ Βόλος

3η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ

Ατρόμητος-ΑΕΛ

ΝΠΣ Βόλος-Παναιτωλικός

4η αγωνιστική

ΟΦΗ-Ατρόμητος

ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης

Λαμία-ΑΕΛ

5η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

ΑΕΛ-ΟΦΗ

Απόλλων Σμύρνης-ΝΠΣ Βόλος

Ατρόμητος-Λαμία

6η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης

ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΛ

Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Λαμία-ΟΦΗ

7η αγωνιστική

ΟΦΗ-Παναιτωλικός

ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων Σμύρνης-Λαμία

Ατρόμητος-ΝΠΣ Βόλος

Βαθμολογία

  1. ΝΠΣ Βόλος 33
  2. ΠΑΣ Γιάννινα 31
  3. Απόλλων Σμύρνης 28
  4. Ατρόμητος 28
  5. Λαμία 23
  6. Παναιτωλικός 20
  7. ΟΦΗ 19
  8. ΑΕΛ 16

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου