Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για την 7η θέση και την 8η νίκη

για-την-7η-θέση-και-την-8η-νίκη-670723

Ετοιμος για ένα θετικό φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League είναι ο ΝΠΣ Βόλος που αύριο στις 7 μ.μ. θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΚ στην 26η και τελευταία αγωνιστική πριν τα πλέι άουτ, που η βολιώτικη ομάδα θα «μπει» με αρκετά πλεονεκτήματα και με σχετικά βαθμολογική άνεση σε σχέση με άλλες ομάδες.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο στο ματς με την ΑΕΚ ο ΝΠΣ Βόλος θα οριστικοποιήσει την κατάκτηση της 7ης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 1, ενώ με μια νίκη θα φτάσει τις 8 για φέτος.

Κόντρα στην ΑΕΚ που και το όνομά της είναι κίνητρο θα είναι το δεύτερο παιχνίδι που δίνουν οι ομάδες μέσα σε διάστημα 10 ημερών στο Πανθεσσαλικό και το τέταρτο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τον ΝΠΣ Βόλος να θέλει να επαναλάβει αυτό που πέτυχε στο τελευταίο, όταν και κέρδισε για πρώτη φορά την Ένωση (έστω κι αν το 1-0 δεν έφτανε για πρόκριση στο Κύπελλο αφού είχε προηγηθεί ήττα με 4-2 στο ΟΑΚΑ). Στο πρωτάθλημα επίσης στο ματς του πρώτου γύρου που είχε γίνει στη Ριζούπολη ο Βόλος ΝΠΣ είχε πάρει ισοπαλία με 2-2.

Οσον αφορά στο άλλο κίνητρο είναι το ρεκόρ νικών καθώς μετά από 25 παιχνίδια ο ΝΠΣ Βόλος έχει επτά νίκες στο πρωτάθλημα, όσες σημείωσε και πέρυσι στην κανονική περίοδο και θα επιδιώξει να πετύχει την ακόμη καλύτερη επίδοση φέτος, όσον αφορά στις νίκες αφού σε όλα τα άλλα έχει καταφέρει να είναι και στο γήπεδο και σε αριθμούς καλύτερη ομάδα. Φέτος, έχει πετύχει περισσότερα τέρματα σε σχέση με πέρυσι (25 έναντι 23), ενώ και αμυντικά τα πήγε καλύτερα, καθώς μία αγωνιστική πριν να πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου ο Βόλος ΝΠΣ έχει δεχθεί 32 γκολ, τη στιγμή που πέρυσι η «καυνέρυθρη» εστία είχε παραβιαστεί 42 φορές.

Η ομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο παρουσιάζεται πιο δυνατή μακριά από τον Βόλο κι αυτό το φανερώνουν τα αποτελέσματα. Την περσινή αγωνιστική περίοδο οι «κυανέρυθροι» απέσπασαν μόλις εννέα βαθμούς εκτός έδρας (2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες). Φέτος νίκησαν τέσσερις φορές εκτός, απέσπασαν πέντε ισοπαλίες και έχασαν τέσσερις φορές.

Συγκέντρωσαν 17 βαθμούς, τη στιγμή που στο Πανθεσσαλικό μάζεψαν 13 (τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, πέντε ήττες). Φυσιολογικό είναι το γεγονός να έχει η ομάδα περισσότερα γκολ εκτός (13 έναντι 9 στον Βόλο).

Ο ΝΠΣ Βόλος πέρσι κατέκτησε συνολικά 27 βαθμούς και τώρα με 30, έχει 2 βαθμούς πίσω τον ΠΑΣ Γιάννινα (28 β.) και 3 τον Ατρόμητο (27 β.), ενώ είναι στο +5 από τον Απόλλωνα (25 β.), στο +8 από την Λαμία (22 β.), στους +10 βαθμούς από τον Παναιτωλικό (20 β.), στο +11 από τον ΟΦΗ (19 β.), και στο +14 από την τελευταία Λάρισα (16 β.) και θέλει να τελειώσει με διαφορά από τους αντιπάλους που θα έχει στα play out σε 7 ακόμη αγώνες και με το πλεονέκτημα να δώσει 4 ματς στο Βόλο και 3 εκτός. Όσον αφορά στις ομάδες που σήμερα είναι πιο κοντά του έχει επίσης το πλεονέκτημα να έχει κερδίσει δυο φορές τον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο που στο φινάλε έχουν ματς σε Τρίπολη και Λαμία αντίστοιχα.

Για το αυριανό (19.00) ματς με την ΑΕΚ ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ έχει τις επιλογές και τις λύσεις για να φτάσει στη νίκη αλλά και μια σημαντική απουσία, αυτή του Φράνκο Φεράρι, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Θα είναι η δεύτερη φετινή απουσία του Αργεντινού αριστερού μπακ που έχει παίξει σε 24 ματς, χάνοντας μόνο αυτό του α’ γύρου με τον Παναιτωλικό (0-0) καθώς είχε αποβληθεί άδικα με 2η κίτρινη στην Τρίπολη.

Σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια (25) έπαιξε μόνον ο Τάσος Δουβίκας (2213 λεπτά) ενώ σε 24 αγώνες εκτός του Φεράρι (2157’), έπαιξαν ξεκινώντας στην 11άδα ο Νταν Ριένστρα (2075’), ενώ ο Νίκολας Μαρτίνες (1541’) από τα 24 ματς στα 5 έπαιξε ως αλλαγή.

Αύριο πάντως Άνχελ Λόπεθ θα μπορεί να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Χουάν Περέα που έχει συμμετοχή στα 21 παιχνίδια (3 ως αλλαγή) (1553’) και του Γεράσιμου Μήτογλου (14 ματς, 1094’), οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, λόγω τιμωρίας.

Πιθανόν θα είναι διαθέσιμος και ο Ρενάτο Σάντος, ενώ ο Αντώνης Ντεντάκης που άρχισε προπονήσεις και με μπάλα θα επιστρέψει στα playout.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος για τον θάνατο της μητέρας του Βολιώτη τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Ακη Πέτρου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ΠΑΕ Βόλος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του τεχνικού διευθυντή της ομάδας Ακη Πέτρου για τον θάνατο της μητέρας του, Αρετής».

Τηλεδιάσκεψη για κεντρική διαχείριση

Ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση για playoffs και playout στη Super League 1, την Τετάρτη (17/3) θα υπάρξει σημαντικό Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 17:00. Σε αυτό θα πραγματοποιηθεί η επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και ο ορισμός των αγώνων των πλέι οφ και των πλέι άουτ, ενώ θα γίνει συζήτηση και για την κεντρική διαχείριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας: «Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 17/3/2021 στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

  1. Επικύρωση βαθμολογίας κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League Interwetten, 2020-21, ανδρών.
  2. Ορισμός αγώνων Playoffs και Playout και τηλεοπτικό πρόγραμμα.
  3. Κεντρική εποπτεία αγωνιστικών χώρων για το Πρωτάθλημα επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2021-22) – επιλογή αναδόχου.
  4. Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
  5. Πρόταση ανανέωσης συνεργασίας από τις αντισυμβαλλόμενες του συνεταιρισμού εταιρείες, αναφορικά με την κεντρική διαχείριση ηλεκτρονικών διαφημιστικών πινακίδων των γηπέδων (LED).
  6. Επιστολή Προέδρου της Επιτροπής Παρατηρητών.
  7. Διάφορα».

O Μανούχος στο Πανθεσσαλικό

Ο Ευάγγελος Μανούχος από την ΕΠΣ Αργολίδας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ διαιτητής στην κυριακάτικη αναμέτρηση του ΝΠΣ Βόλος με την ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική της Super League, τελευταίας της κανονικής περιόδου. Ο Μανούχος πολύ πρόσφατα (21/2) έχει σφυρίξει στον Βόλο στο τελευταίο νικηφόρο ματς στο Πανθεσσαλικό (2-0 τον Απόλλωνα), ενώ ήταν διαιτητής και στο ματς (4/2) κυπέλλου του ΝΠΣ Βόλος στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (1-1). Αύριο βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Νικολακάκης από την ΕΠΣ Λασιθίου και Θεόδωρος Τζιουβάκας από την ΕΠΣ Κοζάνης. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Στο VAR θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από την ΕΠΣ Μακεδονίας και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Εσθονός στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητή από την Εσθονία για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (19:00) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο λόγος για τον Κρίστο Τόβερ, ο οποίος θα έχει για βοηθούς δύο συμπατριώτες του και στο VAR τον Βέλγο Βερμπούμεν.

Στα άλλα ματς, ο Παπαπέτρου (Αθηνών) «ξεθάφτηκε» και ορίστηκε στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα που 4ος είναι ο Μάνος Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας), ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) θα διευθύνει το ΑΕΛ-Ολυμπιακός, ενώ στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη θα βρεθεί ο Καραντώνης (Ημαθίας).

Αναλυτικά όλοι οι ορισμοί της τελευταίας αγωνιστικής:

Κυριακή (14/3)

19.00 ΑΕΛ-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΑVAR: Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

19.00 Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Κουκουλάς (Λέσβου)

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

ΑVAR: Μπαλτάς (Αχαΐας)

19.00 Άρης-ΟΦΗ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

ΑVAR: Τζιώτζιος (Θράκης)

19.00 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

ΑVAR: Κουρουμπύλια (Δυτ. Αττικής)

19.00 Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΚ

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Τζιουβάρας (Κοζάνης)

4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

ΑVAR: Μπόξμπαουμ (Ανατ. Αττικής)

19.00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Τόβερ (Εσθονία)

Βοηθοί: Κόιβ (Εσθονία), Κλάασεν (Εσθονία

4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

VAR: Βερμπούμεν (Βέλγιο)

ΑVAR: Μεϊντανάς (Αχαΐας)

19.00 Λαμία-Ατρόμητος

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Νικολαϊδής (Μακεδονίας), Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)

4ος: Βάτσιος (Ανατ. Αττικής)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΑVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου