Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Φινάλε με ΑΕΚ για ΝΠΣ Βόλος

φινάλε-με-αεκ-για-νπσ-βόλος-675007

Για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 1 προετοιμάζεται ο ΝΠΣ Βόλος, φιλοξενώντας την ΑΕΚ για δεύτερη και τελευταία φορά φέτος, μετά τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος, την περασμένη εβδομάδα.

Με ενδιάμεσο ταξίδι στο Αγρίνιο και το παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό, όπου ήρθε και η 9η φετινή ήττα, οι κυανέρυθροι επιστρέφουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, δίνοντας την Κυριακή τον 13ο αγώνα έδρας, με την ευχή να αποδειχθεί γούρικος και να επιβληθεί εκ νέου της Ένωσης, μέσα σε λίγες ημέρες.

Η πικρία του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, αναμένεται να παίξει το δικό της ρόλο στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους, σε ένα παιχνίδι όμως που η ΑΕΚ «καίγεται» για τρίποντο, προκειμένου να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, ενόψει της δικής της μάχης στα επικείμενα playoffs.

Οι κυανέρυθροι από την άλλη αισθάνονται την ανάσα του ΠΑΣ Γιάννινα, που βρίσκεται στους 28 βαθμούς και στο -2 από την 7η θέση, που καταλαμβάνει σήμερα το σύνολο του ΝΠΣ Βόλος, με τους Γιαννιώτες να έχουν επίσης δύσκολο έργο, φιλοξενούμενοι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας από τον Αστέρα Τρίπολης.

Αξιζει να σημειωθεί πως ακόμη και σε περίπτωση ήττας για τον ΝΠΣ Βόλος το πλεονέκτημα έδρας για τα επερχόμενα playout δεν χάνεται κι έτσι θα δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο στην έδρα του, μιας και ο 10ος της βαθμολογίας Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται στο -5 από την ομάδα του Ανχελ Λόπεθ, κι έτσι δεν μπορεί να απειλήσει και να πετάξει εκτός δεκάδας τους κυανέρυθρους, που θέλουν όμως την 7η θέση και για λόγους γοήτρου.

Σημειώνεται ακόμη πως στα playout της Superleague, οι ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η μόνη διαφορά έχει να κάνει με το σύνολο των παιχνιδιών, καθώς δεν θα υπάρχουν διπλά ματς, αλλά ένα κόντρα σε κάθε αντίπαλο (είτε εντός, είτε εκτός). Βάσει κλήρωσης θα προκύψει το πρόγραμμα, με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 να έχουν ένα περισσότερο παιχνίδι στο γήπεδο τους (τέσσερα εντός, τρία εκτός).

Όποια ομάδα τερματίσει στην 14η θέση μετά και την ολοκλήρωση των playout, υποβιβάζεται απευθείας στην Super League 2. Η ομάδα που θα βρίσκεται στο τέλος στην 13η θέση θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η της Super League 2, με έπαθλο μια θέση στην μεγάλη κατηγορία της ερχόμενης περιόδου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα ακόλουθα κριτήρια: α) βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, β) διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, γ) περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, δ) περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, ε) διαφορά τερμάτων, στ) καλύτερη επίθεση, ζ) καλύτερη άμυνα, η) μπαράζ (αν κρίνεται ο τίτλος, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ή η παραμονή στην κατηγορία), θ) κλήρωση.

Επιστρέφουν Μήτογλου, Περέα

Στο ματς της ερχόμενης Κυριακής ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τόσο τον Χουάν Περέα όσο και τον Γεράσιμο Μήτογλου, που δεν αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό λόγω τιμωρίας, ενώ θα λείψει ο Φράνκο Φεράρι που «δηλώθηκε» να εκτίσει την ποινή του στο τελευταίο αυτό ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Πειθαρχική δίωξη από την ΕΠΟ

Σε απολογία κλήθηκε η ΠΑΕ Άρης από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για την προσεχή Πέμπτη (11/3), ενώ το ίδιο συνέβη με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Κώστα Καραπαπά, για τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Κλ. Βικελίδης». Πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν επίσης σε βάρος του NΠΣ Βόλος και της ΑΕΛ.

Αναλυτικά:

1.ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ

2.ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΑΕΛ)

3.ΠΑΕ ΑΡΗΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020-2021 της 04-03-2021 Κλήση: ΠΑΕ ΑΡΗΣ

4.ΠΑΕ ΑΡΗΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2020-2021 της 04-03-2021

Κλήση: ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλήση: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΠΑΣ

Μία μέρα νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου και ώρα 17:30, θα εκδικαστεί η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ποινή απαγόρευσης εισόδου σε γήπεδο για 5 μήνες και τα χρηματικά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για την φραστική επίθεση του ισχυρού άνδρα των «ερυθρόλευκων» στον Τάσο Σιδηρόπουλο στον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης για το πρωτάθλημα της Super League 1.

Αναλυτικά:

17:30: Εφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, Προέδρου-Μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κατά της υπ΄αριθμ.37/2021απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ.

17:45: Έφεση του TIENTCHEU FRANC ERIC ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ 1961κατά της υπ’ αριθμ. 16/2.3.2021 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE2-FOOTBALL LEAGUE.18:00

Έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου-Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄αριθμ.9/2021απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Χιμένεθ: «Να κάνουμε μία ομάδα που δεν θα δέχεται γκολ»

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να καθαρίζει με δύο τέρματα από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ με δηλώσεις του υποστήριξε ότι θύμωσε με τον εαυτό του, επειδή δεν πρόλαβε να βάλει στον αγωνιστικό χώρο τους νεαρούς Χριστόπουλο και Κοσίδη. Παράλληλα, μίλησε για τη σημασία της αμυντικής λειτουργίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ:

Για τη μη χρησιμοποίηση Χριστόπουλου και Κοσίδη: «Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές που παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια και φυσικά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που μας βοηθούν. Αλλά, είμαι λίγο θυμωμένος με τον εαυτό μου. Ήμουν λίγο δειλός να μην βάλω νωρίτερα τους Χριστόπουλο και Κοσίδη. Όταν με ενημέρωσαν οι βοηθοί μου είχαμε πέντε λεπτά, αλλά πέρασε ο χρόνος. Ήθελα να τους δώσω αυτή την ευκαιρία γιατί το παλεύουν και επειδή τόσο ο Γκαρσία όσο και ο Καρίμ είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στα πόδια τους».

Για την άμυνα της ΑΕΚ: «Λόγω της ταυτότητας της ΑΕΚ είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Και για να μην δεχόμαστε γκολ θα πρέπει να κάνουμε μία ομάδα, που δεν θα δέχεται εύκολα γκολ. Πρέπει να δουλεύουμε τόσο στην επίθεση, τόσο και στην άμυνα. Οι μεγαλύτερες ομάδες στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα είναι αυτές που δέχονται τα λιγότερα γκολ ή είναι δεύτερες στα λιγότερα γκολ».

Για το κλειδί ενόψει των playoffs: «Το κλειδί είναι να μην χάσουμε κανέναν και γι’ αυτό βγάλαμε τον Μάνταλο. Κυρίως πρέπει να δούμε πως θα επιστρέψουν στην ομάδα οι ποδοσφαιριστές που έχουν απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γίνεται καταπληκτική δουλειά στον τομέα της αποκατάστασης, αλλά πρέπει να δούμε και σε τι επίπεδο θα είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής για να είναι ανταγωνιστικό».

Ο Χρήστος Αλμπάνης με τη σειρά του μίλησε για την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της ομάδας του, ενώ στάθηκε και στην διάρκεια που χρειάζεται να έχει η ΑΕΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Είχαμε καιρό να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ξεκινήσαμε καλά με την έλευση του Χιμένεθ, το χάσαμε λίγο στη συνέχεια. Από εκεί και πέρα πρέπει να το διατηρήσουμε, το πιο δύσκολο είναι η διάρκεια. Κάθε φορά που μπαίνω θέλω να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται και αυτό είναι το καθήκον μου».

Μπήκε ο Ολιβέιρα ενόψει Βόλου

Θετικά νέα είχε η χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ για τον Μανόλο Χιμένεθ, καθώς ο Νέλσον Ολιβέιρα προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεσή του ενόψει του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλος (14/3, 19:00) για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League.

Μάλιστα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και οι Μάριο Μιτάι και Μιχάλης Μπακάκης, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα προλάβουν το ματς με την ομάδα της Μαγνησίας. Οι δύο προαναφερθέντες παίκτες, μαζί με τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Κώστα Γαλανόπουλο, Μουαμέρ Τάνκοβιτς ακολούθησαν χθες ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ ο Αντρέ Σιμόες έκανε θεραπεία.

Οσον αφορά στον Πέτρο Μάνταλο, που είχε κάποιες ενοχλήσεις μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα, φαίνεται πως τις ξεπέρασε και θα δώσει κανονικά το «παρών» στα επόμενα παιχνίδια της Ένωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου