Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΝΠΣ Βόλος: Δεν μπόρεσε το διπλό στο Αγρίνιο και επέστρεψε με ήττα

νπσ-βόλος-δεν-μπόρεσε-το-διπλό-στο-αγρί-677718

Τη δεύτερη σερί του εντός έδρας νίκη (μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό) κατάφερε να πάρει χθες ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 1-0 υποδεχόμενος τον ΝΠΣ Βόλος στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 1, χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Γκρέγκορι Αριγίμπι στο 76’.

Μία τεράστια επικράτηση στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβηκαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 πόντους, στο +1 από τον 12ο ΟΦΗ και τη 13η Λαμία και στο +4 από την ουραγό ΑΕΛ. Με τις δύο τελευταίες, ωστόσο, να έχουν και ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν 7οι και στους 30 βαθμούς, προσδοκώντας στο όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμά τους στα playout.

Πλέον ο ΝΠΣ Βόλος ολοκλήρωσε στο Αγρίνιο την κανονική περίοδο εκτός έδρας, κάνοντας μια εξαιρετική πορεία, που του έδωσε 17 βαθμούς από τους 30 που έχει ως τώρα, έχοντας χάσει μέχρι χθες μόνο από τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας (ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ-Αρη). Την ερχόμενη Κυριακή (14/3-19.00), ο ΝΠΣ Βόλος θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον πρώην κυανέρυθροι Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον και Περέιρα, με τους Εντινγκά και Ντίας να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρέλη κινούταν η τριάδα των Ντάλσιο, Μάζουρεκ και Αριγίμπι.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο ομόλογος του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του ΝΠΣ Βόλος, Ανχελ Λόπεθ. Στο τέρμα ήταν ο Κλέιμαν, με τους Τέκιο, Σάντσες, Γκρίλο και Φεράρι να ξεκινούν μπροστά του. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ριένστρα και Τσοκάνης, με τον Νίνη να κινείται ως επιτελικός μέσος. Δεξιά και αριστερά του Ελληνα άσου ήταν οι Μπαριέντος και Μαρτίνες, με τον Δουβίκα να αποτελεί τον μοναδικό σέντερ φορ.

Ο αγώνας

Ο ΝΠΣ Βόλος μπήκε σχετικά καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ και προσπαθώντας να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, πέρα από ένα σουτ του Νίνη μόλις στο 3’, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση κόντρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία.

Ωστόσο, από τα μέσα του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του απειλώντας με αρκετές προϋποθέσεις τα καρέ του Κλέιμαν. Χαρακτηριστικές φάσεις ήταν το διαγώνιο σουτ του Αριγίμπι στο 28’, ύστερα από την άψογη συνεργασία του με τον Ντάλσιο και η προσπάθεια του Εντινγκά στο 39’. Από την πλευρά της, η φιλοξενούμενη ομάδα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μία μεγάλη διπλή ευκαιρία των Μπαριέντος και Μαρτίνες, με τους Βάντερσον και Μελίσσα να βάζουν «στοπ».

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους θύμιζε αρκετά το αντίστοιχο του πρώτου χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση από τους δύο αντίπαλους. Κι όμως. Αν και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μισή ώρα για την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν αυτή ήρθε στο 76’ , οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να την εκμεταλλευτούν και να ανοίξουν το σκορ. Ο Ταχάρ που είχε περάσει ως αλλαγή, βρέθηκε εντός της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον δραστήριο Αριγίμπι, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη στείλει προ κενής εστίας στα δίχτυα για το 1-0.

Οπως είναι λογικό στη συνέχεια οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, προστατεύοντας τα καρέ τους. Με την ομάδα του Ανχελ Λόπεθ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Δουβίκα. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ 1-0

Γήπεδο Αγρινίου

Super League – 25η Αγωνιστική

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς

Α’ Βοηθός: Πέτρος Πάτρας

B’ Βοηθός: Βασίλειος Μωϋσιάδης

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα (70’ Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα, Εντινγκά, Ντίας (54’ Ταχάρ), Ντάλσιο (83’ Μαλής), Μάζουρεκ (83’ Ντουάρτε), Αριγίμπι, Καρέλης (70’ Ματσόλα).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κνετ, Βέργος, Γιάκολις, Μεντόσα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο, Σάντσες, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (76’ Μπουένο), Ριένστρα (66’ Μπαρτόλο), Μπαριέντος, Νίνης, Μαρτίνες, Δουβίκας.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Γκαραβέλης, Κολόμπο, Κιάκος, Μπάλλας, Κρητικός.

Ισοπαλία για ΠΑΟΚ και Αρη σε ματς με δραματικό φινάλε

Ηταν ντέρμπι και τίμησε τον χαρακτηρισμό του! ΠΑΟΚ και Αρης πήραν από έναν βαθμό στην Τούμπα, αλλά το τελικό 2-2 αφήνει σαφώς δυσαρεστημένους τους «κίτρινους», καθώς μέχρι το 87’ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, έχοντας αφήσει τους γηπεδούχους ουσιαστικά χωρίς φάσεις.

Ο Μπερτόγλιο στο 26’ άνοιξε το σκορ και ο Μάνος στο 69’ είχαν διαμορφώσει το προβάδισμα δύο τερμάτων για τους φιλοξενούμενους, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και συγκεκριμένα ο Ινγκασον. Ο Ισλανδός που στα τελευταία λεπτά του αγώνα έπαιξε ως φορ, μείωσε σε 2-1 στο 87’ από κακή απομάκρυνση του Ροζ, ενώ στο 92’ κέρδισε το πέναλτι από τον Μπουσέ, που τον βρήκε στο κεφάλι στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα. Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 94’.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Aρης παραμένει στη δεύτερη θέση με 48 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στην τρίτη με 47 και η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να τον προσπεράσει, εφόσον επικρατήσει αύριο του Απόλλωνα.

Ο αγώνας

Ο Aρης μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο πλάνο του και προσηλωμένος στις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου ντέρμπι. Εκμεταλλευόμενοι και το «βραχυκύκλωμα» του ΠΑΟΚ λόγω της αιφνίδιας απώλειας του Τζόλη, οι παίκτες του Μάντζιου έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και στο 17’ είχαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μρούνο Γκάμα που νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς.

Ωστόσο, το γκολ για τον… οικονομικό Aρη δεν άργησε να έρθει, αφού μόλις στη δεύτερή του καλή στιγμή στο παιχνίδι βρήκε το γκολ με τον Μπερτόγλιο στο 26’, σε μία φάση που ήταν ευγενική χορηγία του Ζίβκοβιτς, που δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα σε ένα μάλλον εύκολο σουτ του Γκάμα, αλλά και όλης της αμυντικής διάταξης, που δεν έκανε έγκαιρα την κίνηση για να την απομακρύνουν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν απόλυτα λογικό ο Πάμπλο Γκαρσία να προχωρήσει σε κάτι… ριζοσπαστικό και σε μία από τις ελάχιστες φορές στη θητεία του, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με δύο επιθετικούς, αφού πέρασε εκτός τον άφαντο Καγκάβα και γέμισε την περιοχή του Άρη με τη χρησιμοποίηση του Σφιντέρσκι, παίζοντας λίγο πιο πίσω από τον Κρμέντσικ. Το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους; Μηδέν εις το πηλίκον…

Σάσα και Τζέγκο «κατάπιαν» πολλά χιλιόμετρα κερδίζοντας με άνεση τη μάχη κόντρα σε Σβαμπ, Τσιγγάρα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει μια υπεροχή των κινήσεων, αλλά αυτή ήταν φλύαρη χωρίς να μετουσιωθεί σε κάποια ευκαιρία ή απειλή προς τον Μπουσέ. Από την πίεση που ασκούσε ο Aρης στη μεσαία γραμμή προέκυψε το δεύτερο γκολ του Aρη, καθώς ο Μαντσίνι έκλεψε από τον Τσιγγάρα και από μία φάση διαρκείας, ο Μάνος κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα στο 69’, δικαιώνοντας την αλλαγή του Μάντζιου, που τον πέρασε στο ματς αντί του Μπρούνο.

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Aρης θα πάρει μια σπουδαία νίκη και μάλιστα στο 82’ ο Μάνος έχασε μια τρομερή ευκαιρία για το 3-0, με τον Βιεϊρίνια να σώζει, μία κίνηση απελπισίας του Πάμπλο Γκαρσία έπιασε τόπο. Ο Iνγκασον μεταφέρθηκε στην κορυφή της επίθεσης και στο 87’ ο Ισλανδός εκμεταλλεύθηκε την κακή απομάκρυνης του Ροζ και με ιδανικό τελείωμα μείωσε σε 2-1, ενώ στο 92’ ο Μπουσέ τον χτύπησε στο κεφάλι στην προσπάθειά του να διώξει με γροθιές, με τον Βιεϊρίνια στο 94’ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (80’ Μπάμπα), Iνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (80’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Καγκάβα (46’ Σφιντέρσκι), Ουάρντα, Κρμέντσικ

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86’ Μπελαουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55’ Μάνος), Μπερτόγλιο (71’ Σίλβα) Γκάμα (71’ Κάτσε), Μαντσίνι (87’ Γκανέα).

Αποτελέσματα (25η)

ΟΦΗ-ΑΕΛ 2-3

(2’ Στάικος, 68’ πεν. Ντε Γκούζμαν-28’ πεν. 83’ Ντουρμισάι, 63’ Ακούνια)

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-1

(19’ Μανούσος-77’ Αλί Μπαμπά)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναικός 1-0

(19’ Μιλιντσεάνου)

Ολυμπιακός-Λαμία 3-0

(8’ Μπρούμα, 10’ Φορτούνης, 34’ Ελ Αραμπί)

Παναιτωλικός-ΝΠΣ Βόλος 1-0

(75’ Αριγίμπι)

ΠΑΟΚ-Aρης 2-2

(87’ Ινγκασον, 94’ πεν. Βιεϊρίνια-26’ Μπερτόγλιο, 69’ Μάνος)

Σήμερα

19:30 ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

Επόμενη (26η)

Κυριακή 14/3

19:00 Aρης-ΟΦΗ

19:00 ΑΕΛ-Ολυμπιακός

19:00 Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός

19:00 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

19:00 ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΚ

19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

19:00 Λαμία-Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 64

  1. Aρης 48
  2. ΠΑΟΚ 47
  3. ΑΕΚ 45
  4. Αστέρας Τρ. 42
  5. Παναθηναϊκός 42
  6. ΝΠΣ Βόλος 30
  7. ΠΑΣ Γιάννινα 28
  8. Ατρόμητος 27
  9. Απόλλων Σμ. 25
  10. Παναιτωλικός 20
  11. ΟΦΗ 19
  12. Λαμία 19
  13. ΑΕΛ 16

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου