Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα

για-ένα-ακόμη-θετικό-αποτέλεσμα-679598

Για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα μακριά από τον Βόλο θα αγωνιστεί σήμερα (17.15, Novasports 2HD) ο ΝΠΣ Βόλος στην τελευταία του έξοδο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με στόχο να «κλειδώσει» την 7η θέση και τη διαφορά για πολύ πιο «άνετα» playout.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος καλείται να αγωνιστεί σήμερα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για την 25η προτελευταία αγωνιστική της Super League 1 και στο φινάλε για την 26η αγωνιστική, την άλλη Κυριακή (14/3-19.00), θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό.

Ο ΝΠΣ Βόλος θέλει και σήμερα να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας όπου έχει πάρει τους περισσότερους βαθμούς (17 έναντι 13 στο Βόλο) έχοντας περισσότερες νίκες (τέσσερις έναντι τριών) και περισσότερα γκολ (16 έναντι 9).

Στα ματς μακριά από τον Βόλο έχει κερδίσει σε Περιστέρι (0-2 τον Ατρόμητο), Λαμία (1-2), Γιάννινα (0-1 τον ΠΑΣ), Κρήτη (1-2 τον ΟΦΗ), ενώ πήρε ισοπαλίες 1-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, στη Ριζούπολη 3-3 από τον Απόλλωνα, στην Τρίπολη (1-1) από τον Αστέρα, ξανά στη Ριζούπολη (2-2) με την ΑΕΚ και στο Αλκαζάρ (0-0) με την ΑΕΛ, ενώ έχασε στο «Καραϊσκάκης» (4-1 από τον Ολυμπιακό), και για τον β’ γύρο στο Χαριλάου (2-0 από τον Άρη) και στην Τούμπα (3-1 από τον ΠΑΟΚ).

Στο Πανθεσσαλικό γενικά ο ΝΠΣ Βόλος έχει αρκετές απώλειες βαθμών καθώς είχε ήττες από τον Άρη (0-1), από τον ΟΦΗ(1-4) τον Παναθηναϊκό (0-2) και τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) και ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ (0-0)με ΑΕΛ (1-1) με Παναιτωλικό (0-0) και Λαμία (1-1). Στον Βόλο η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ έχει να επιδείξει τρεις νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα τον Οκτώβριο, Ατρόμητο τον Ιανουάριο και Απόλλωνα τον Φεβρουάριο.

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει ήδη πετύχει περισσότερα γκολ από πέρσι, αφού στην πρώτη του χρονιά (2019-2020) στη Super League, πέτυχε 23 γκολ, (13 στον Βόλο 10 εκτός έδρας), και είχε 10 παίκτες να σκοράρουν. Από 5 γκολ είχαν πετύχει οι Μουνίθ και Τόρες, 4 ο Γέντρισεκ, από 2 οι Μάντζης, Δημόπουλος και από 1 οι Λύρατζης, Γκουαροντσένα, Τσοκάνης, Ζοάο και Ατιγιάτ.

Τώρα έφτασε τα 25 με 11 παίκτες να σκοράρουν: 9 γκολ έχει πετύχει ο Δουβίκας, από 3 οι Περέα, Μπαριέντος, από 2 οι Ουάρντα, Μπαρτόλο και από 1 οι Ριένστρα, Φεράρι, Κολόμπο, Κιάκος, Γκρίλο, Δημόπουλος.

Η αποστολή

Ο ΝΠΣ Βόλος είναι ήδη μόνος στην 7η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς έχοντας πίσω του τον Ατρόμητο, ενώ είναι στους +13 βαθμούς από τον Παναιτωλικό (17 β.) και για το σημερινό ματς ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Χουάν Περέα, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και την περασμένη Δευτέρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό λόγω τιμωρίας και θα εκτίσει το υπόλοιπο ποινής στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό όπου θα λείψει λόγω τιμωρίας και ο Γεράσιμος Μήτογλου, ενώ ο Φράνκο Φεράρι «δηλώθηκε» να λείψει στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

Επίσης και σήμερα δεν θα είναι ακόμη σε θέση ν’ αγωνιστεί ο Ντεντάκης που προέρχεται από τραυματισμό. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Ρενάτο Σάντος, Μίλοκ, Μπάλλας, Λογαράς.

Δεκαοχτώ ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και αυτοί είναι οι εξής: Κλέιμαν, Τέκιο, Φερράρι, Γκρίλο, Σάντσες, Τσοκάνης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Νίνης, Δουβίκας, Γκαραβέλης, Κρητικός, Κιάκος, Μπάλλας, Μαρτίνες, Κολόμπο και Μπουένο.

Ο Παναιτωλικός

Ο σημερινός αντίπαλος, Παναιτωλικός, έχει μόνο 3 νίκες στο πρωτάθλημα (3-8-13) όλες στο Αγρίνιο (3-3-6),ενώ εκτός έδρας έχει το 0-5-7 και μόλις 2 γκολ κι αυτά με πέναλτι σε Κρήτη που πήρε ισοπαλία και Τούμπα.

Πέρσι ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε στον Βόλο τον Παναιτωλικό 3-2 ,πήρε ισοπαλία 1-1 στο Αγρίνιο και στα playout είχε χάσει 1-0, ενώ φέτος οι δυο ομάδες στο Πανθεσσαλικό είχαν μείνει στο 0-0.

Διαιτητής Φωτιάς

Την αναμέτρηση Παναιτωλικός – ΝΠΣ Βόλος (σήμερα Κυριακή 7/3, 17:15) θα διευθύνει ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας που έχει άλλες τρεις φορές σφυρίξει ματς της βολιώτικης ομάδας και …ήταν χωρίς γκολ.

Την περσινή περίοδο (22/12/19) ήταν στο ματς ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός 0-0, φέτος ήταν και πάλι στο ματς (13/12/20) με τον Παναιτωλικό στο Βόλο (0-0) αλλά και τον Σεπτέμβρη στο Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΟΚ 0-0. Πάντως στο κύπελλο είχε σφυρίξει και το ΑΕΚ – ΝΠΣ Βόλος 4-2

Σήμερα στο Αγρίνιο βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πατράς (Μακεδονίας) και Βασίλης Μωϋσιάδης (Γρεβενών). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Διαιτητής VAR: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΑVAR: Χρυσούλα Κουρουμπύλια (Δυτ. Αττικής).

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη

Ο ΠΑΟΚ (46 βαθμοί) βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και στο αποψινό (19:30) τοπικό ντέρμπι με τον Αρη (47 βαθμοί).

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκούρασε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες, αφήνοντας στη Θεσσαλονίκη Άντριγια και Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Βιερίνια, Βαρέλα και ο «Δικέφαλος» του Βορρά πηγαίνει στο ντέρμπι με τον Άρη, έχοντας ετοιμοπόλεμους όλους τους ποδοσφαιριστές και μόνο ο Ενέα Μιχάι καταχωρήθηκε στο ιατρικό δελτίο. Στο στρατόπεδο των ασπρόμαυρων θέλουν να αντιστρέψουν την εικόνα τους στο πρωτάθλημα με νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας με Άρη και Παναθηναϊκό, προκειμένου να βελτιώσει την βαθμολογική τους θέση, αλλά και την αγωνιστική τους παρουσία με τις έξι ομάδες που θα συμμετέχουν στα playoffs του πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο Άρης, μετά τον αποκλεισμό του από τον Ολυμπιακό στην προημιτελική φάση του θεσμού του Κυπέλλου (1-1) θα παλέψει με όλες τους τις δυνάμεις για την διατήρηση της δεύτερης θέσης μέχρι την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι κιτρινόμαυροι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο αποκλεισμό τους από τους ερυθρόλευκους και ο Ακης Μάντζιος έριξε όλο το βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ολυμπιακός-Λαμία

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (61 βαθμοί) υποδέχεται την Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15:00) με σκοπό να συνεχίσει το εντυπωσιακό του σερί (19 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα). Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση τους επί του Άρη (1-1) στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, με σκόρερ τον Μπουχαλάκη στο 86’ της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος τεχνικός Πέδρο Μάρτινς θα δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να αποδείξουν πως αξίζουν μία θέση στην ενδεκάδα, ενώ ο ίδιος επιθυμεί βασικές μονάδες να αποκτήσουν τις κατάλληλες «ανάσες», καθώς η προσοχή όλων είναι στραμμένη και στους αγώνες με αντίπαλο την Άρσεναλ για την φάση των «16» του Europa League.

Η Λαμία (19 βαθμοί) έχει δύσκολο έργο στον Πειραιά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, όπου οι κυανόλευκοι μόνο κέρδη μπορούν να έχουν. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Βολιώτη Ανταμ Τζανετόπουλο, καθώς και τους τραυματίες Ταιρόν, Μπα, Γκαζαριάν και Βλαχομήτρο. Σε επίπεδο Super League η Λαμία έχει απολογισμό τρεις ήττες στην έδρα των ερυθρολεύκων.

Σήμερα

15:00 Ολυμπιακός-Λαμία

(Καραντώνης, Μεϊντάνας, Σακκάς, 4ος Γκάμαρης, VAR: Κουμπαράκης, Σπυρόπουλος)

17:15 Παναιτωλικός-Βόλος

(Φωτιάς, Πάτρας, Μωυσιάδης, 4ος Ζαχαριάδης, VAR: Σιδηρόπουλος, Κουρομπύλια)

19:30 ΠΑΟΚ-Άρης

(Μαρτσίνιακ, Σοκολίντσκι, Λίστεβιτς, 4ος Βάτσιος, VAR: Γκιλ, Μωυσιάδης)

Αύριο

19:30 ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης

(Τζήλος, Καμπερίδης, Στεφανής, 4ος Γρατσάνης, VAR: Παπαδόπουλος, Μ. Δημόπουλος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου