Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κέρδισε την ΑΕΚ, έχασε την πρόκριση

κέρδισε-την-αεκ-έχασε-την-πρόκριση-681551

Ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε για πρώτη φορά την ΑΕΚ, αλλά η χθεσινή νίκη με 1-0 στη ρεβάνς των προημιτελικών δεν έφτανε για να πάρει την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά στο φάσμα μιας τεράστιας αποτυχίας, αλλά κατάφερε διά πυρός και σιδήρου να κρατήσει τη διαφορά που είχε πάρει με το 4-2 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο ΝΠΣ Βόλος δίκαια επικράτησε 1-0 στο Πανθεσσαλικό με το γκολ που πέτυχε ο Δουβίκας με πέναλτι στο 36’, αλλά πλήρωσε το 11λεπτο του πρώτου αγώνα, που η ΑΕΚ πέτυχε 4 γκολ.

Χθες το πέναλτι του Τσιντώτα στον Νίνη, που εξαργύρωσε ο Δουβίκας, γέμισε άγχος την ομάδα του Χιμένεθ, που κατάφερε ωστόσο να το διαχειριστεί στο δεύτερο μέρος και να κλειδώσει (χάρη στην προίκα του 4-2 από το πρώτο ματς) την πρόκριση.

Μάλιστα θα μπορούσαν τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο «σκούρα» για τους φιλοξενούμενους, αν το σουτ του Μπαρτόλο αμέσως μετά δεν έφευγε άουτ.

Στα απίστευτα κι όμως αληθινά η αποβολή του Χασίμ Χνιντ που μπήκε προς το τέλος του παιχνιδιού, πήρε σε δέκα λεπτά δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε.

Ο Ανχελ Λόπεθ δεν είχε στο χθεσινό ματς τους Αντώνη Ντεντάκη, Ρενάτο Σάντος, Ροντρίγκο Κολόμπο, Γιάννη Κιάκο, ενώ δεν ξεκίνησε για πρώτη φορά στην 11άδα ο Νταν Ριένστρα.

Στο 4-2-3-1 γκολκίπερ ήταν ο Μπόρις Κλέιμαν δεξί μπακ ήταν ο Σέρτζιο Τέκιο, αριστερό ο Φράνκο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας ο Γεράσιμος Μήτογλου και ο Φαούστο Γκρίλο.

Ο Τάσος Τσοκάνης και ο Ζαν Μπαριέντος ήταν τα αμυντικά χαφ και πιο μεσοεπιθετικό ρόλο είχαν οι Σωτήρης Νίνης, Χουάν Περέα και Χούλιαν Μπαρτόλο, ενώ στη θέση του φορ ήταν σταθερά ο Τάσος Δουβίκας που σκόραρε σε ένα ακόμη ματς φτάνοντας τα 12 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι Νέλσον Ολιβέιρα, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Μιχάλης Μπακάκης, Γιάννης Σαρδέλης, Μάριο Μιτάι, Αντρέ Σιμόες και Κώστας Γαλανόπουλος ήταν οι απουσίες του Μανόλο Χιμένεθ που παρέταξε την ΑΕΚ μ’ ένα ιδιότυπο 4-3-3.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η βολιώτικη ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς, δείχνοντας αποφασισμένη να κυνηγήσει ένα μικρό θαύμα. Η Ένωση έδωσε χώρο στους κυανέρυθρους οι οποίοι έπαιζαν γρήγορα και μετέφεραν το παιχνίδι τους συχνά στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, «σημαδεύοντας» τον Σβάρνα. Ο ΝΠΣ απείλησε μόλις στο 3’, όταν ο Μπαρτόλο πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τσιντώτα, με την ΑΕΚ ν’ απαντά στο 9’ αφού ο Κρίστιτσιτς έκλεψε την μπάλα, για να την περάσει στον Μάνταλο, κι αυτός στον Ανσαριφάρντ που σούταρε για να μπλοκάρει ο Κλέιμαν.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, μέχρι το 35΄. Ο κακός υπολογισμός του Τσιντώτα είχε ως αποτέλεσμα να υποπέσει σε πέναλτι στον Σωτήρη Νίνη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Δουβίκας που άνοιξε το σκορ και έφερε τον Βόλο ακριβώς στο σημείο που ήθελε. Είχε πολύ χρόνο μπροστά του και μόνο ένα γκολ να πετύχει.

Στην τραγική εικόνα της ΑΕΚ η παρέμβαση του Μανόλο Χιμένεθ ήταν να ρίξει στο ματς το νεαρό Χριστόπουλο στη θέση του Μάνταλου, λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο χάθηκε και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν από λάθος η μπάλα στρώθηκε άψογα στον Ανσαριφάρντ, όμως ο Κλέιμαν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση.

Οσο ο χρόνος κυλούσε η αγωνία μεγάλωνε. Με το σκορ στο 1-0 όλα ήταν ρευστά, όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά και η «τύχη» του παιχνιδιού μπορούσε να διαφοροποιηθεί από στιγμή σε στιγμή. Τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το σκορ σε επίπεδο… πρόκρισης και να αποφύγει ένα «ηλεκτροσόκ» το οποίο θα την οδηγούσε σε βαθύ τέλμα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα ο Χνιντ από πλευράς ΑΕΚ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο στα υπόλοιπα τρία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους, και τον ΝΠΣ Βόλος να αποκλείεται από τη συνέχεια του κυπέλλου.

Ετσι μπορεί ο ΝΠΣ Βόλος να επικράτησε 1-0 σε βάρος της ΑΕΚ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (80’ Ριένστρα), Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Τσοκάνης (83’ Μαρτίνες), Μπαριέντος, Περέα (62’ Μπουένο), Μπαρτόλο, Νίνης, Δουβίκας.

Στον πάγκο οι: Γκαραβέλης, Σάντσες, Λογαράς, Μπάλλας, Κρητικός, Μίλοκ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (82’ Χνιντ), Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία (87΄Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).

Στον πάγκο οι: Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης.

Λόπεθ: «Απέραντα υπερήφανος»

Δηλώσεις στην κάμερα της Cosmote TV μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, έκανε ο Αχνελ Λόπεθ. Ο Ισπανός τεχνικός του ΝΠΣ Βόλος δήλωσε απέραντα υπερήφανος για τους παίκτες του. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είμαι απέραντα υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, αν λάβουμε υπ’ όψιν τη διαφορά μπάτζετ που χωρίζει τις δύο ομάδες. Πιστεύω ήμασταν καλύτεροι και μας άξιζε η πρόκριση. Μας έκανε τη ζημιά εκείνο το “νεκρό” διάστημα στο ΟΑΚΑ, όμως είχαμε θάρρος, τόλμη. Αυτός είναι ο χαρακτήρας που θέλω να έχει η ομάδα». Ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «έχουμε κάνει μία εκπληκτική σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν ξεχνάμε πως είμαστε ο Βόλος και λυγίσαμε απέναντι σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ. Πέσαμε παλεύοντας. Παίξαμε όσα ίσα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, ενώ είμαστε η καλύτερη ομάδα του γκρουπ των play out».

Χιμένεθ: «Ικανοποίηση μονάχα από την πρόκριση»

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε την ΑΕΚ να ηττάται στον Βόλο αλλά να περνά στα ημιτελικά του Κυπέλλου και δεν έκρυψε πως έμεινε ικανοποιημένος μονάχα από την πρόκριση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος μόνο για την πρόκριση. Είναι αυτό που λέμε, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα, στο πρώτο μέρος ήταν κακό από εμάς, στο δεύτερο μπορέσαμε να αντέξουμε.

Και όταν αρχίσαμε να έχουμε λίγο τον έλεγχο, ήταν αδύνατον, πώς να τον διατηρήσουμε όταν 4-5 παίκτες ζητούν αλλαγή.

Στην επιθετική γραμμή τελείωσαν οι Μαχαίρας, Βασιλαντωνόπουλος και Χριστόπουλος.

Μία φάση θα μπορούσε να κρίνει το ματς στο τέλος, ο Βόλος το έπαιξε όλα για όλα, εμείς στηθήκαμε αρκετά πίσω.

Αυτό που θα μου άρεσε θα ήταν να έχει περισσότερο μπάλα η ομάδα μου, να κάνουμε 3-4 ευκαιρίες και να βάλουμε δύο γκολ, αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες.

Ξέραμε ότι δεν ήταν ένα απλό ματς, αλλά μάχη που ο Βόλος έβγαλε μεγαλύτερη ένταση.

Η ομάδα έπαιζε καλά μέχρι σήμερα. Δεν είδα έναν Βόλο να παίζει επιθετικά αλλά απευθείας, με την μπάλα μπροστά.

Σε καμία περίπτωση δεν κάναμε καλό ματς και δεν βγάλαμε την ένταση του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου