Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Συνεχίζεται το «φλερτ» για Δουβίκα

συνεχίζεται-το-φλερτ-για-δουβίκα-691390

Η περίπτωση του Τάσου Δουβίκα απασχόλησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά το θέμα δεν προχώρησε.

Ωστόσο ΠΑΟΚ και ΝΠΣ Βόλος συνέχισαν τις επαφές τους για τον 21χρονο επιθετικό Τάσο Δουβίκα, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ των κυανέρυθρων στο φετινό πρωτάθλημα (9 γκολ), ενώ έχει πετύχει και δύο γκολ για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται το «φλερτ» να καταλήξει σε «γάμο» την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Ωστόσο σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει σημαντική απόσταση στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, από την οποία θα βγει ωφελημένος και ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η ομάδα της Αρκαδίας έχει διατηρήσει ένα μεγάλο ποσοστό (λέγεται ότι φτάνει το 60%) των δικαιωμάτων του νεαρού επιθετικού.

Το σίγουρο είναι πως ο Δουβίκας παραμένει ψηλά στη μεταγραφική λίστα του «Δικεφάλου» του Βορρά, ενώ ο τεχνικός των ασπρόμαυρων, Πάμπλο Γκαρσία, ενημερώθηκε για την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει στην απόκτηση του, καθώς υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες στο κομμάτι της επιθετικής γραμμής.

Το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να κινηθεί για περισσότερους από έναν επιθετικούς και όπως όλα δείχνουν ένας από αυτούς θα είναι ο Δουβίκας, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα του ΝΠΣ Βόλος.

Φυσικά η σπουδαία προσωπικότητα δεν περνά απαρατήρητη και από την Εθνική Νέων, καθώς έχει φορέσει το εθνόσημο 10 φορές και πέτυχε εφτά γκολ. Επίσης, την χρονιά 2017-2018 βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο κορυφαίος Έλληνας νέος ποδοσφαιριστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής μας Ομάδας, Φαν’τ Σιπ βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού σταδίου και είδε από κοντά τον νεαρό στράικερ στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Τάσος Δουβίκας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στις επόμενες κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού και φαίνεται πως «χτυπάει» για τα καλά την πόρτα της Εθνικής μας ομάδας.

Από την άλλη στο κόλπο παραμένει και η ΑΕΚ, η οποία δεν έχει αποσύρει τον ενδιαφέρον της για τον ταλαντούχο επιθετικό και εντείνει τις προσπάθειες της για την απόκτηση του. Γενικά η ΑΕΚ ψάχνει Έλληνες παίκτες που βρίσκονται σε καλή ηλικία και σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς τους παίκτες είναι ο Τάσος Δουβίκας. Μάλιστα χάρη στις εμφανίσεις του και στην ικανότητα του στο σκοράρισμα, έχουν βάλει το όνομά του ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ για τις καλοκαιρινές μεταγραφές. Ο 21χρονος φορ έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Μαγνησίας έως το 2023 και οι προτάσεις για την απόκτηση του πέφτουν «βροχή».

Λόπεθ: «Ο Δουβίκας μπορεί

να παίξει σε Ισπανία και Ιταλία»

Την άποψη ότι ο Τάσος Δουβίκας μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες πρωταθλημάτων όπως αυτών της Ισπανίας και της Ιταλίας εξέφρασε ο Άνχελ Λόπεθ μιλώντας στο metrosport.

Ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό επιθετικό υποστηρίζοντας ότι έχει και άλλα περιθώρια βελτίωσης.

Μάλιστα, με αφορμή το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και τις πληροφορίες περί διαπραγματεύσεων για την απόκτησή του υποστήριξε ότι στον Δικέφαλο του Βορρά μπορεί να αγωνιστεί μαζί με τον Τζόλη, στην ίδια 11άδα.

Αναλυτικά όσα είπε στο metrosport:

Για την εικόνα της ομάδας του: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε δύο νικηφόρα αποτελέσματα, παίζουμε καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο. Είμαστε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα, είμαστε στο Κύπελλο. Μια πραγματικά απίστευτη χρονιά».

Για τη μετακίνηση του Δουβίκα: «Έχει κάνει πρόοδο ο Δουβίκας. Θα είναι ένας από τους καλύτερους φορ στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Είναι killer, δολοφόνος στην περιοχή, καλός σκόρερ και μπορεί να σκοράρει και εκτός περιοχής. Είναι επιθετικός που έχει ταχύτητα, είναι καλός με το κεφάλι, έχει αίσθηση του χώρου και πάει κόντρα στον αντίπαλο. Μπορει με την βελτίωση που παρουσιάζει μπορεί να παίξει στην La Liga στην Serie A. Το πιστεύω».

Για Τζόλη και Δουβίκα: «Ο ένας παίζει αριστερά ενώ ο Δουβίκας παίζει περισσότερο στην περιοχή. Παίζουν σε δύο διαφορετικές θέσεις αλλά μπορούν να παίζουν μαζί στην ίδια ομάδα».

Για το αν μπορεί να γίνει ηγέτης: «Είναι μόλις 21 και δεν μπορεί να είναι ηγέτης. Αν βελτιώσει τα ποσοστά του, παίζει σε μεγάλη ομάδα, σκοράρει θα μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες».

Για τη συμβουλή που θα του έδινε: «Του λέω να μείνει σεμνός και ταπεινός. Να δουλεύει σκληρά. Βελτιώνεται καθημερινά, έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος από την προπόνηση. Δουλεύουμε καθημερινά μαζί και τον έχουμε εξελίξει».

Στρέφει την προσοχή του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Οι παίκτες του ΝΠΣ Βόλος αφήνουν στο παρελθόν το νικηφόρο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και προετοιμάζονται εντατικά για το ερχόμενο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα (1/3 – 19.30) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, ενώ στην 25η αγωνιστική, Κυριακή(7/3-17.15) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και στο φινάλε 26η αγωνιστική, Κυριακή (14/3-19.00), θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΚ με την οποία θα βρεθεί αντίπαλος και την Πέμπτη 4 Μαρτίου (18:00) στη ρεβάνς του 4-2 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απαντες στο στρατόπεδο των κυανέρυθρων γνωρίζουν πως η ερχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος δεν θα καταθέσουν εύκολα τα «όπλα» τους.

Ο Ισπανός τεχνικός Άνχελ Λόπεθ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα και σπουδαία απόδοση των παικτών στους τελευταίους αγώνες (με ΟΦΗ 1-2 και Απόλλων Σμύρνης 2-0) και ο ίδιος επισημαίνει σε όλο το ποδοσφαιρικό του τμήμα να συνεχίσει στο ίδιο επιτυχημένο μοτίβο, το οποίο θα συνδυάζει παράλληλα όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Οι τελευταίες εκπληκτικές και άριστες εμφανίσεις των κυανέρυθρων τόνωσαν την ψυχολογικό κλίμα στις τάξεις του συλλόγου και όλοι μαζί με ενότητα και συνεργασία συνεχίζουν την σκληρή τους δουλειά στο καθημερινό επίπονο πρόγραμμα των προπονήσεων.

Εξάλλου ο Λόπεθ αισθάνεται ακόμη περισσότερο χαρούμενος, καθώς παρατηρεί πως η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος παραμένει μία ενωμένη οικογένεια και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι κυανέρυθροι ασφαλώς γνωρίζουν πως ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (58 βαθμοί) αποτελεί την ποιοτικότερη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος με τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων σε επίθεση και άμυνα (56-11), αλλά θέλουν να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς με στόχο να συνεχίσουν το αήττητο σερί των δύο προηγούμενων αγωνιστικών.

Στα αγωνιστικά θα απουσιάσει ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός Χουάν Περέα που συμπλήρωσε κάρτες και δηλώθηκε να λείψει από τα επόμενα ματς στην 24η αγωνιστική με ΟΣΦΠ (Δευτέρα (1/3 – 19.30) και 25η με Παναιτωλικό (Κυριακή 7/3 – 17.15).

Από την άλλη ο ΝΠΣ Βόλος σκέφτεται και μία διάκριση μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 4 Μαρτίου (18:00) την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο και για τον επαναληπτικό αγώνα στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του θεσμού. Θυμίζουμε ότι ο α’ αγώνας έληξε 4-2 υπέρ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά στην ομάδα του Βόλου επικρατεί αισιοδοξία και πίστη για την μεγάλη ανατροπή, ώστε οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ να κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πετύχουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου