Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σε καλύτερη θέση και με ανανεώσεις

σε-καλύτερη-θέση-και-με-ανανεώσεις-700617

Μια θέση πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα βρέθηκε ο ΝΠΣ Βόλος μετά την 4η εκτός έδρας νίκη στην Κρήτη, καθώς επικρατώντας με 1-2 του ΟΦΗ για την 22η αγωνιστική της Super League 1 χάρη στα γκολ των Περέα και Δουβίκα είναι 7ος με 27 βαθμούς αφήνοντας 2 βαθμούς πίσω τον Ατρόμητο ενώ είναι στο +5 από τον Απόλλωνα, στο +6 από τον ΠΑΣ, στο +8 από τον ΟΦΗ, μεγάλωσε και τη διαφορά με τη Λάρισα που είναι στο +18, με Λαμία στο +15 και με τον Παναιτωλικό στους +13 βαθμούς.

Παράλληλα μετά από μια καλή εμφάνιση και κοιτώντας και το μέλλον η βολιώτικη ΠΑΕ χθες προχώρησε και στην ανανέωση της συνεργασίας της με τους Φράνκο Φεράρι και Γεράσιμο Μήτογλου, δύο βασικούς ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν και άλλες ομάδες.

Ο Αργεντινός μπακ συμφώνησε με τη βολιώτικη ΠΑΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός επέκτεινε το συμβόλαιό του για τρία ακόμη χρόνια, δηλαδή το μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ο Φράνκο Φεράρι ήδη στην δεύτερη του χρονιά στην Ελλάδα και στον Βόλο είναι πρώτος σε συμμετοχές (52) με τον ΝΠΣ Βόλος στη Super League παίζοντας πέρσι 31 ματς (+3 στο Κύπελλο) και φέτος ως τώρα έχει 21 παιχνίδια, 1 γκολ (με ΑΕΚ), 2 ασίστ και είχε βρεθεί στο στόχαστρο πολλών ομάδων κα μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ.

Ο Φεράρι, που γεννήθηκε 9/5/92 έχει ξεχωρίσει στον ΝΠΣ Βόλος και πριν έρθει στο Βόλο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αργεντινής με τη φανέλα της Μίτρε Σαντιάγκο και έχει αγωνιστεί επίσης στις Αργεντίνικες Τίρο Φεντεράλ, και στην Ντεπορτίβο Σάντα Μαρίνα.

Ο Γεράσιμος Μήτογλου είναι επίσης στη δεύτερη χρονιά του στον ΝΠΣ Βόλος που τον απέκτησε …ως «επένδυση» από τον Αγροτικό Αστέρα και φέτος αποδεικνύεται πως έκανε «διάνα». Πέρσι, ο νεαρός υψηλόσωμος στόπερ που ο αδελφός του είναι μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έπαιξε 5 ματς (4 πρωτάθλημα 1 κύπελλο),ενώ φέτος έχει 12 συμμετοχές στη Super League και 3 στο κύπελλο με 2 γκολ.

Ο Μήτογλου είχε κάνει ντεμπούτο (29/10/19) στο κύπελλο στις Σέρρες (1-1) και στη Super League 19/12/19 στο Χαριλάου παιζοντας17 λεπτά στο ματς με τον Άρη (4-0) και πιο πριν αγωνίστηκε με τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα, απ’ όπου και αποκτήθηκε, έχοντας 31 συμμετοχές και ένα γκολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος για την ανανέωση των συμβολαίων με τους Φεράρι και Μήτογλου: «H ΠΑΕ Βόλος, έχοντας ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ανακοινώνει την επέκταση των συμβολαίων του Φράνκο Φεράρι και του Γεράσιμου Μήτογλου.

Ο Φράνκο Φεράρι ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ ο Γεράσιμος Μήτογλου επέκτεινε το συμβόλαιό του για 3 χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το μέχρι το καλοκαίρι του 2024».

Ικανοποίηση Λόπεθ

Ο ΝΠΣ Βόλος νίκησε την Κυριακή με 2-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και ο Άνχελ Λόπεθ ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος μετά το τέλος του αγώνα. Ο Άνχελ Λόπεθ μιλώντας μάλιστα στην κάμερα της NOVΑ, τόνισε πως ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι που έκανε η ομάδα του κόντρα στους Κρητικούς.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός, αναφέρθηκε και στην διαχείριση των παικτών στην πίεση του ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος: «Με την μπάλα στα πόδια μας ίσως κάναμε το καλύτερο φετινό ματς. Παίξαμε καλά τακτικά. Παίξαμε με προσωπικότητα. Θέλω να βλέπω τέτοια πράγματα, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Είμαστε κοντά στην εικόνα που θέλω να βλέπω από την ομάδα μου. Έχουμε προσωπικότητα με την μπάλα, παίξαμε με βαθιές μπαλιές όταν μας πίεζε ο ΟΦΗ. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος ανέβασε την απόδοσή του, υποφέραμε, αλλά χωρίς να υποφέρεις δεν κερδίζεις κάτι στο ποδόσφαιρο».

Δηλώσεις μετά το νικηφόρο πέρασμα του Βόλου από το «Γεντί Κουλέ» έκανε ο ποδοσφαιριστής των κυανέρυθρων Τάσος Κρητικός, τονίζοντας πως η ομάδα του απέκτησε ψυχολογία μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε: «Το πρώτο ημίχρονο για μας ήταν ιδανικό. Ξεκινήσαμε με ένα γρήγορο γκολ που μας έδωσε ψυχολογία και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς από το πρώτο μέρος, γιατί είχαμε ευκαιρίες για ένα 3ο ή και 4ο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε λίγο νωθρά, αλλά μετά βρήκαμε την ισορροπία μας, κρατήσαμε το αποτέλεσμα και το θετικό είναι ότι πήραμε τους 3 βαθμούς. Στο πρώτο μέρος βάλαμε τον ΟΦΗ στα καρέ του, θεωρώ ότι αυτή πρέπει να είναι συνέχεια η εικόνα του Βόλου» ανέφερε ο Κρητικός που στην Κρήτη έκανε την 4η συμμετοχή του.

Το πιο γρήγορο γκολ

Ο Βόλος ΝΠΣ στην Κρήτη πέτυχε το πιο «γρήγορο» του γκολ στη Super League με τον Κολομβιανό Χουάν Περέα να σκοράρει μόλις στο 3ο λεπτό.

Τα προηγούμενα γρήγορα γκολ ήταν πάλι εκτός έδρας με τον Ζαν Μπαριέντος να σκοράρει με πέναλτι στο 11’ στο «Καραϊσκάκης» (4-1 τελικό σκορ) και τον Γιάννη Κιάκο στο ίδιο χρονικό σημείο (11’) να κάνει το 0-1 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ (3-1 τελικό).

Στα πιο γρήγορα γκολ που έχει δεχθεί φέτος ο ΝΠΣ Βόλος δεν έχασε. Το πρώτο ήταν στο Βόλο όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε 0-1 στο 3΄με τον Παμλίδη αλλά με 2 γκολ στο β’ μέρος (56’ πεν. Μπαριέντος, 77’ Ουάρντα) η Βολιώτικη ομάδα κέρδισε 2-1, ενώ στο 3’ βρέθηκε πίσω στο σκορ και στη Ριζούπολη στο ΑΕΚ-Βόλος ΝΠΣ 2-2 (3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα).

Πέρσι το πιο γρήγορα γκολ ήταν στο 7ο λεπτό στο Βόλος ΝΠΣ – Ατρόμητος 2-3 (7’, 36’ Τόρες, 39’Ανδρούτσος, 43’ πεν. Μανούσος, 62’Γιακουμάκης) και αυτό που δέχθηκε πιο νωρίς ήταν στην Τρίπολη (4-0) στα playout μόλις στο 2ο λεπτό από τον Λούις Φερνάντεθ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου