Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Στροφή» στο πρωτάθλημα για τον ΝΠΣ Βόλος

στροφή-στο-πρωτάθλημα-για-τον-νπσ-βό-712305

Τη «στροφή» του ενδιαφέροντος στο πρωτάθλημα έχει κάνει ήδη ο ΝΠΣ Βόλος και παρ’ ότι προέρχεται από την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου και γνωρίζοντας από χθες ότι για τη φάση των «8» κληρώθηκε με την ΑΕΚ, έχει πριν απ’ όλα αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό όπου θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης για την 21η αγωνιστική της Super League 1.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο προπονητής της ομάδας Ανχελ Λόπεθ μετά την πρόκριση στην Κρήτη στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι για την ομάδα, που τόνισε πως βρίσκεται σε καλό μομέντουμ.

Ο Ανχελ Λόπεθ τόνισε πως κοιτούν ξεχωριστά κάθε παιχνίδι: «Ο στόχος του Βόλου είναι κάθε παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντική η πρόκριση. Ο ΟΦΗ είναι μια εξαιρετική ομάδα. Στο ματς του πρωταθλήματος είχαμε ένα ατυχές σκορ» ανέφερε και για το στόχο της εξάδας στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Ο Αστέρας Τρίπολης είναι σε καλό μομέντουμ με πέντε σερί νίκες. Αυτός ο ανταγωνιστικός ρυθμός είναι δύσκολος για μας για να κερδίσουμε πέντε σερί παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως η ομάδα βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο μετά τα Χριστούγεννα. Παίζουμε εξαιρετικά και είμαστε σε καλό μομέντουμ».

Η αρχή της αντεπίθεσης για να «προλάβει» ο ΝΠΣ Βόλος τον Αστέρα Τρίπολης γίνεται από αύριο Κυριακή 7/2, (17.15) και την 21η αγωνιστική, καθώς οι δυο ομάδες που στον α’ γύρο ήταν ισόπαλες 1-1 (24΄πεν. Μπαράλες-94’ Περέα) θα παίξουν μεταξύ τους στο Πανθεσσαλικό σε ένα ματς που το αποτέλεσμά του θα είναι καθοριστικό.

Εξι αγωνιστικές πριν ο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης (33 β.) έχει προβάδισμα 9 βαθμών από τον ΝΠΣ Βόλος, που μόνο με νίκη μειώνει τη διαφορά και συνεχίζει να ελπίζει…

Στον ΝΠΣ Βόλος έχουν καταλάβει πως οι ισοπαλίες δεν φτάνουν για να καλυφθεί η διαφορά και το βλέπουν και στην πράξη αφού οι 9 φετινές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας …τον κατατάσσουν πλέον στην 8η θέση με 24 βαθμούς (5-9-6), ενώ τον προσπέρασε και ο Ατρόμητος τον οποίο έχει κερδίσει φέτος δύο φορές. Ως κύρια αιτία για το άνοιγμα της ψαλίδας μπορεί να είναι και το γεγονός ότι ο ΝΠΣ Βόλος δεν έχει κερδίσει στο Πανθεσσαλικό τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας παρά τη διαφορά που έχει με αυτές (με τη Λάρισα είναι στο +15, με Λαμία στο +13 και με τον Παναιτωλικό στους +11 βαθμούς).

Εξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου ο ΝΠΣ Βόλος καλείται να καλύψει διαφορά εννέα βαθμών και αύριο θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, σ’ ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς μόνο με νίκη θα έχει ελπίδες να διεκδικήσει την 6η θέση την οποία κατέχουν ο Αρκάδες. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα το συγκρότημα του Άνχελ Λόπεθ θα συμβιβαστεί με τη συμμετοχή του και φέτος στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ι. Παπαδόπουλος στο Πανθεσσαλικό

Το παιχνίδι του ΝΠΣ Βόλος με τον Αστέρα Τρίπολης, το οποίο θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 7/2, στις 17.15 στο Πανθεσσαλικό στάδιο, θα διευθύνει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας, με βοηθούς τους Βασίλη Νικολακάκη από την ΕΠΣ Λασιθίου και Σπύρο Βασιλόπουλο από την ΕΠΣ Έβρου. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Σπύρος Ζαμπαλάς από την Ήπειρο, ενώ στο VAR θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης από την ΕΠΣ Κυκλάδων και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία.

Με ΑΕΚ στο κύπελλο

Με την ΑΕΚ κληρώθηκε να αγωνιστεί στην προημιτελική του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΝΠΣ Βόλος βάζοντας στο πρόγραμμά τους άλλους δυο αγώνες που θα γίνουν μεσοβδόμαδα αφού τα ματς της φάσης των «8» θα διεξαχθούν τα πρώτα το τριήμερο 9-10-11 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς τις 2-3-4 Μαρτίου.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε ξαναβρεθεί αντίπαλος με την «Ένωση» στο κύπελλο και την περίοδο 2018-19 στην πρώτη του φορά χάνοντας 1-3 (6’Πίσπας-4’Μοράν, 59’, 71’Λιβάγια) στη Νεάπολη από την ΑΕΚ που είχε φτάσει τελικό.

Στο πρωτάθλημα πέρσι ο ΝΠΣ Βόλος είχε δυο ήττες από την ΑΕΚ (3-2 και 1-3), ενώ φέτος είχε πάρει ισοπαλία 2-2 (3’ Τάνκοβιτς, 71’ Ανσαριφάρντ – 15’ Φεράρι, 34’ Ουάρντα) παίζοντας στην Ριζούπολη, ενώ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας στην 26η αγωνιστική, (Κυριακή 14/3),θα την υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό.

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, από τα ζευγάρια των «8» ξεχωρίζει το Ολυμπιακός – Άρης, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Λαμία και ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα ματς είναι διπλά. Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν το τριήμερο 9-10-11 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 2-3-4 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας:

ΠΑΟΚ-Λαμία

Ολυμπιακός-Άρης

ΑΕΚ-ΝΠΣ Βόλος

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός

Απαγόρευση εισόδου και πρόστιμο σε Αχιλλέα Μπέο

Ποινή απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια για 15 ημέρες και πρόστιμο επέβαλε στον Αχιλλέα Μπέο (και στον Ε. Μονεμβασιώτη) ο αθλητικός δικαστής της Super League 1, χθες Παρασκευή.

Η απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο: ΠΑΕ Βόλος, Α. Μπέος (διερμηνέας): «Βάσει των αναφερομένων στο από 27/01/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 27/01/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ τη χρηματική ποινή των χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον Α. ΜΠΕΟ τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι: α) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και β) την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δεκαπέντε (15) ημέρες.

Περιμένει Δουβίκα στην Εθνική

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος περιμένει την κλήση Δουβίκα στην Εθνική κάτι που εξέφρασε και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Ο Αχ. Μπέος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στις επόμενες κλήσεις της Εθνικής ομάδας της χώρας μας θα βρίσκεται ο Τάσος Δουβίκας, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι ο κορυφαίος Ελληνας επιθετικός.

Αναλυτικά η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου: «Επειδή είμαι σίγουρος ότι τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός, όσο και οι συνεργάτες του λειτουργούν με αξιοκρατικά κριτήρια, θεωρώ δεδομένο ότι στις επόμενες κλήσεις για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας της χώρας μας θα βρίσκεται και ο κορυφαίος Ελληνας επιθετικός.

Αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι, ονομάζεται Τάσος Δουβίκας και είναι μόλις 21 χρόνων. Και πολύ σύντομα να είστε σίγουροι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα τον χωράει».

Δύο παιχνίδια σήμερα για την 21η αγωνιστική

Λετονό διαιτητή και συγκεκριμένα τον Αντρίς Τρεϊμάνις όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ για την μεγάλη αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Άρη, στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή (07/02, 19:30).

Παράλληλα, στο VAR θα είναι ο Ολλανδός Ρομπ Ντιεπέρινκ, ο οποίος σήμερα Σάββατο θα βρεθεί στην ίδια θέση για το Λαμία – ΑΕΛ, όπου διαιτητής του ντέρμπι των ουραγών θα είναι ο Κουτσιαύτης (Άρτας), ενώ παρατηρητής ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Σήμερα για την 21η αγωνιστική της Super League 1 γίνονται δυο ματς, στις 17:15 Λαμία -Λάρισα και στις 19:30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Δωδεκανήσου) και αύριο Κυριακή παίζουν: 15:00 ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης, 17:15 ΝΠΣ Βόλος – Αστέρας Τρίπολης, 17:15 Ολυμπιακός-ΟΦΗ, 19:30 ΑΕΚ-Άρης και ένα ματς γίνεται Δευτέρα 8/2: 19:30 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου