Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου για τον ΝΠΣ Βόλος

πρόκριση-στους-8-του-κυπέλλου-για-τον-713194

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας σφράγισε χθες ο ΝΠΣ Βόλος που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον ΟΦΗ και χάρη και στη νίκη του με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα δώσει το «παρών» στους «8» της διοργάνωσης.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος στον χθεσινό δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ που είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακά του Σωτηρίου και που αν και προηγήθηκε στο 12΄ με τον Σαρδινέρο η βολιώτικη ομάδα ισοφάρισε στο 19΄ με πολύ όμορφο γκολ του Δουβίκα. Ο ΟΦΗ που πέτυχε γκολ μετά από ένα μήνα στο 1-1 χρειαζόταν… τρία ακόμη τέρματα για να πάρει την πρόκριση, αλλά η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες και για φύγει νικήτρια.

Ο ΝΠΣ Βόλος με την πρόκριση ….πήρε χθες μια δεύτερη ρεβάνς από τον ΟΦΗ για την ήττα στο πρωτάθλημα, αφού στις 23 του περασμένου Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για τη Super League, είχε χάσει με 1-4 στο Πανθεσσαλικό. Στην Κρήτη είχε κερδίσει πέρσι για τη Super League, ενώ αρκετά γρήγορα τώρα στην 22η αγωνιστική (Κυριακή 14/2 ,17.15), η Βολιώτικη ομάδα θα πάει πάλι στην Κρήτη να παίξει για το πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ.

Για τη βολιώτικη ομάδα και χθες υπήρχαν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς του πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα όπου ήταν το 2ο φετινό ματς εκτός έδρας που δεν σκόραρε. Ενώ απουσίαζαν οι τραυματίες Ντεντάκης, Μπαριέντος, Μπουένο εκτός ήταν και ο Ρενάτο Σάντος που ένοιωσε ένα σφίξιμο στο ματς στη Λάρισα…

Όσον αφορά στην 11άδα γκολκίπερ ήταν Σάκης Γκαραβέλης όπως και στο πρώτο ματς κυπέλλου δεξί μπακ ήταν ο Σέρχιο Τέκιο, αριστερό ο Φράνκο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας ο Γεράσιμος Μήτογλου και ο Φαούστο Γκρίλο.

Ο Τάσος Τσοκάνης και ο Νταν Ριένστρα ήταν τα αμυντικά χαφ, και πιο μεσοεπιθετικό ρόλο είχαν οι Σωτήρης Νίνης, Νίκολας Μαρτίνες και Χούλιαν Μπαρτόλο, ενώ στη θέση του φορ ήταν σταθερά ο Τάσος Δουβίκας που πέτυχε γκολ σε αγώνα κυπέλλου μετά τον Δεκέμβριο του 2018….

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2 με τους Στάρτζεον και Σαρδινέρο δίδυμο στην επίθεση. Στην επανάληψη ο Γιώργος Σίμος άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του, δίνοντας στον Καστάνιος την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο, παίζοντας με τετράδα πίσω και τον Ολλανδό στην κορυφή της επίθεσης.

Στο παιχνίδι ο ΝΠΣ Βόλος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα κι έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του ΟΦΗ και στο 2΄ειχε σουτ του Μήτογλου να περνάει άουτ, στο 4’ το σουτ του Μπαρτόλο έδιωξε εντυπωσιακά ο Σωτηρίου, που μπλόκαρε στο 7΄και το διαγώνιο σουτ του Μαρτίνες

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Κρητικοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12΄με κεφαλιά του Ισπανού Αντριαν Σαρδινέρο μετά από σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά. Το γκολ έδωσε προσωρινές ελπίδες ανατροπής του σκορ στους Κρητικούς, αλλά η Βολιώτικη ομάδα, φρόντισε γρήγορα να τις περιορίσει, αφού στο 19΄ από μπαλιά του Μπαρτόλο σκόραρε με γυριστό σουτ ο Δουβίκας για να κάνει το 1-1. Ο νεαρός φορ παίρνοντας τη μπάλα έκανε το κοντρόλ, γύρισε και με πλάτη στο τέρμα σκόραρε με άψογη εκτέλεση νικώντας τον Σωτηρίου που μετά του είπε όχι…

Στο 32΄ το δυνατό μακρινό σουτ του Δουβίκα απέκρουσε ο Σωτηρίου, όπως έκανε και στο 38΄ όταν ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έσωσε την ομάδα του από παραβίαση όταν ο σκορερ της Βολιώτικης ομάδας βγήκε μόνος απέναντί του μέσα στην περιοχή, από μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών.

Στην επανάληψη, ο ΝΠΣ Βόλος ξεκίνησε με ευκαιρίες και μάρκαρε ψηλά τους παίκτες του ΟΦΗ δυσκολεύοντας το παιχνίδι του. Στο 50’ προβολή του Δουβίκα από κοντά σε μεταβίβαση του Μπαρτόλο, ο Σωτηρίου κατάφερε με εξαιρετική ενέργεια να αποκρούσει την μπάλα. Στο 64΄ ο Σωτηρίου έκανε μία ακόμη καλή επέμβαση, όταν απέκρουσε σουτ του Περέα μέσα από την περιοχή.

Έτσι με τη λήξη του ματς έγινε πράξη η πρόκριση του ΝΠΣ Βόλος για πρώτη φορά στους «8» του κυπέλλου Ελλάδος κι αφού οι Κρητικοί δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ικανοί να φτάσουν στην ανατροπή του αποτελέσματος, έχοντας για κορυφαίο τους τον τερματοφύλακα Σωτηρίου που έκανε σωρεία επεμβάσεων.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες κάρτες: Μεγιάδο, Νέιρα/ Τέκιο

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές (79΄ Γρίβας), Βαφέας (46΄ Καστάνιος), Διαμαντής, Γιαννούλη, Κοροβέσης (54΄ Σολίς), Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (54΄ Σελίμοβιτς), Στάρτζεον (79΄ Φερέιρα), Σαρδινέρο.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπες): Γκαραβέλης, Τέκιο (84΄ Σάντσες), Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (80΄ Κρητικός), Δουβίκας, Μπαρτόλο (84΄ Μπάλλας), Νίνης (60΄ Περέα)

Στον πάγκο: Κλέιμαν, Κολόμπο, Κανελλάκης, Μίλοκ.

Ο ΝΠΣ Βόλος μετά την πρόκριση, την Κυριακή για το πρωτάθλημα θέλει νίκη ελπίδων για την εξάδα, στο Βόλο επί του Αστέρα που χθες αποκλείστηκε από το κύπελλο. Έξι αγωνιστικές πριν ο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης (33 β.) έχει προβάδισμα 9 βαθμών από τον ΝΠΣ Βόλος και στην 21η αγωνιστική, την Κυριακή 7/2, (17.15), θα παίξουν μεταξύ τους στο Πανθεσσαλικό.

Πέρασαν ο Άρης και η ΑΕΚ

Ο Άρης πιο εύκολα και η ΑΕΚ πιο δύσκολα πέρασαν επίσης χθες στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος παίρνοντας την πρόκριση από Αστέρα και Απόλλωνα οι οποίοι είχαν και πρωταγωνιστές δυο Αλμυριώτες!

Ο Άρης κέρδισε 0-2 στην Τρίπολη ενώ η ΑΕΚ έχασε 2-1 στη Ριζούπολη στο ματς με τον Απόλλωνα και προκρίθηκε έχοντας κερδίσει 2-0 στο πρώτο ματς!

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο 16΄ με τον Ντάουντα, να κάνει το 1-0. Στο 20’ σε μια φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα του Λόπες, ο Γιαννακόπουλος έχασε την μπάλα και ο Ολιβέιρα την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1, αλλα στο 27΄ο Ντάουντα γύρισε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και έστρωσε στον Τάσο Λαγό, και ο Αλμυριώτης μέσος έπιασε ένα φοβερό σουτ και κάρφωσε την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Αθανασιάδη κάνοντας το 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Λισγάρας, Λαγός (81΄ Ρόδης), Μπεντινέλι (69΄ Κραγιόπουλος), Κάλισιρ (46΄ Μπρούτσιτς), Τσαμπούρης, Μουνιέ, Ντάουντα (46΄ Ιωαννίδης), Βιτλής (63΄ Μαρκ Φερνάντεθ), Κιτόκο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Χνίντ, Σιμόες, Σάκχοφ (63΄λ.τρ. Σάκχοφ), Νταντσένκο (46΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (84΄ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (46΄ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (90+2΄ Ανσαριφάρντ)

Νωρίτερα ο Άρης πήρε την πρόκριση αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τον Αστέρα Τρίπολης που την Κυριακή έρχεται στο Βόλο για το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με το ίδιο σκορ και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» χάρη σε γκολ των Δημήτρη Μάνου και Ματέο Γκαρσία.

Στο ματς με τον Αστέρα αγωνίστηκε πρώτη φορά ο νεαρός Αλμυριώτης Ηλίας Χριστόπουλος (γεν. 2/2/2003) που έχει πάει στην Τρίπολη από τον Άθλο Αλμυρού!

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρες (57’ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70’ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (70’ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57’ Τιλίκα), Μπαράλες (80’ Σίτο).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ (70’ Μπαγκαλιάνης), Σάσα (58’ Μπακούτσης), Ματίγια (71’ Γκάνεα), Σίλβα, Ματέο, Μπερτόγλιο (58’ Τζέγκο), Μάνος (69’ Κάτσε).

*Οι Παναθηναϊκός και Λαμία, ως οι τυχεροί της προηγούμενης κλήρωσης, είχαν περάσει bye, την Τετάρτη προκρίθηκαν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, αποκλείοντας Παναιτωλικό, ΑΕΛ και Ατρόμητο αντίστοιχα, για να ακολουθήσουν χθες οι ΝΠΣ Βόλος, Άρης και ΑΕΚ κόντρα σε ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης. (σήμερα η κλήρωση).

Όλοι οι αγώνες της φάσης των «16»

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 (2-2)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-0 (3-0)

Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-2 (0-5)

ΟΦΗ-ΝΠΣ Βόλος 1-1 (0-2)

Αστέρας Τρίπολης-Αρης 0-2 (0-2)

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ (0-2)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου