Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Η μόνη σκέψη… η επιστροφή στις νίκες

η-μόνη-σκέψη-η-επιστροφή-στις-νίκες-781940

Στον ΝΠΣ Βόλος βλέπουν με περισσότερες λύσεις το κυριακάτικο ματς στο Πανθεσσαλικό με τη Λαμία

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την επιστροφή στις επιτυχίες σκέπτονται μόνο στον ΝΠΣ Βόλος καθώς αυτό θα σημάνει και την επιστροφή της βολιώτικης ομάδος στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας της Super League 1. Ετσι η μόνη σκέψη είναι η νίκη στο κυριακάτικο ματς στο Πανθεσσαλικό που στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί (17.15) τη Λαμία και για τον Βόλος ΝΠΣ θα υπάρξουν περισσότερες αγωνιστικές λύσεις με επιστροφές παικτών.

Ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Άνχελ Λόπεθ, μετά από δυο ήττες της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως το βλέμμα τώρα είναι στην συνέχεια και το ευχάριστο για αυτόν είναι ότι μειώνονται οι απουσίες.

Το σίγουρο είναι ότι στο κυριακάτικο ματς επιστρέφουν από τιμωρία ο Αργεντίνος Ροντρίγκο Κολόμπο αλλά και ο Ουρουγουανός Χούλιαν Μπαρτόλο που θα λείψει πάντως από ένα επόμενο ματς 24/1 στα Γιάννενα, ενώ ο Κολομβιανός Χουάν Περέα που συμπλήρωσε κάρτες «δηλώθηκε» να λείψει από το ματς στις 27/1 με τον Παναθηναϊκό.

Ευχάριστα είναι και τα μηνύματα από τους Σέρχιο Τέκιο, Τάσο Τσοκάνη (έπαιξαν τελευταίο ματς Οκτώβρη) και Τάσο Κρητικό που ήταν για αρκετό καιρό τραυματίες και πλέον μετέχουν κανονικά στις προπονήσεις και είναι σε φάση επιστροφής και στα παιχνίδια που παρ΄ ότι ήδη έγιναν 3 τη νέα χρονιά μέσα στο Γενάρη είναι άλλα πέντε.

Τώρα στη 17η αγωνιστική την Κυριακή (16/1) ο ΝΠΣ Βόλος θα υποδεχθεί τη Λαμία (17.15), στις 20/1 θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ για το κύπελλο, στη 18η (Κυριακή 24/1) θα παίξει στα Γιάννινα, στη 19η (Τετάρτη 27/1) αντίπαλος στο Πανθεσσαλικό (15.00) θα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ιανουάριος κλείνει με την 20η αγωνιστική, Σάββατο (30/1) και με το ματς Λάρισα– Βόλος ΝΠΣ (15.00).

Σήμερα η κυριακάτικη αντίπαλος Λαμία, που έχει μόνο μια νίκη στο πρωτάθλημα, στις 17:15 θα παίξει εκτός έδρας τον εξ αναβολής αγώνα της με τον Ατρόμητο για τη 13η αγωνιστική της SuperLeague 1.

20ός σκόρερ ο Κιάκος

20 ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος έχουν πλέον σκοράρει με τη φανέλα του στη Super League. Τον αριθμό συμπλήρωσε ο Γιάννης Κιάκος με το γκολ του στην Τούμπα που ήταν και το πρώτο που πετυχαίνει η βολιώτικη ομάδα σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Από τους 20 μόνο ο Στέργιος Δημόπουλος έχει σκοράρει και τις δυο περιόδους.

Πέρσι οι σκόρερ ήταν οι Τόρες (5 γκολ), Μουνίθ (5),Γέντρισεκ (4), Τσοκάνης (3),Δημόπουλος (2),Μάντζης (2), και από 1 οι Τσαούσης, Λύρατζης, Γκουαροτσένα, Ατιγιάτ, Ζοάο, Κυζιρίδης και φέτος ως τώρα οι Δουβίκας (5), Μπαριέντος (3),Ουάρντα (2),Μπαρτόλο (2), Περέα (2), Φεράρι (1), Κολόμπο(1), Δημόπουλος (1), Κιάκος (1)

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ του ΝΠΣ Βόλος στη Super League είναι ο Ερικ Γέντρισεκ και ο νεότερος ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης.

Στο 101 ο Μαρτίνες

101 αγώνες με ελληνικές ομάδες στη Super League, συμπλήρωσε ο Αργεντίνος Νίκολας Μαρτίνες, στην Τούμπα.

Οι 101 συμμετοχές είναι 42 με Παναιτωλικό, 44 με τον Άρη και 15 με ΝΠΣ Βόλος.

Ο Μαρτίνες με ελληνικές ομάδες έχει ακόμη επτά συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας (2 με Παναιτωλικό, 5 με Άρη) και τρεις στην Ευρώπη (με Αρη 1 ματς με Μόλντε και 2 κόντρα σε ΑΕ Λεμεσού).

Πρώτος σε συμμετοχές στη Super League είναι ο Τσοκάνης με 169 (έχει παίξει και σε Κέρκυρα, Απόλλωνα, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό) και ακολουθεί ο Νίνης με 147 που έχει παίξει και σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ.

25 παίκτες

Με τις τρεις χειμερινές μεταγραφικές για τον ΝΠΣ Βόλος οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί ώς τώρα με τη φανέλα του στη Super League έχουν γίνει 25 και από αυτούς τρείς παίκτες είναι ήδη παρελθόν (Δημόπουλος, Γκουαροτσένα, Γέντρισεκ).

Σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια (16) έπαιξε μόνον ο Τάσος Δουβίκας (1403 λεπτά) έχοντας κάνει αρκετά ατομικά ρεκόρ (στα γκολ, στο ότι σε όλα τα ματς ξεκίνησε βασικός στην 11άδα και στα λεπτά συμμετοχής αφού μέχρι να έρθει στο Βόλο σε 40 ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είχε 847’).

Σε 15 αγώνες έπαιξαν ξεκινώντας στην 11άδα οι Φράνκο Φεράρι (1347’), Νταν Ριένστρα (1334’), Σαλβαδόρ Σάντσες (1223’) ενώ ξεκινώντας βασικοί στα 12 από τα 15 ματς έπαιξαν ο Χουάν Περέα (1016’) και ο Νίκολας Μαρτίνες (941’).

Σε 14 ματς (7 βασικός, 7 ως αλλαγή) έχει αγωνιστεί ο Χούλιαν Μπαρτόλο(798’), σε 12 οι Ροντρίγκο Κολόμπο (1075’), Ζαν Μπαριέντος (894’) και ο Γιάννης Κιάκος (280 λεπτά στα 9 από τα 12 ματς ως αλλαγή) ενώ στις 11 συμμετοχές έφτασε ο Αντώνης Ντεντάκης (5724’) και 10 ματς έπαιξαν οι Σάκης Γκαραβέλης (900’), ο Αμρ Ουάρντα (876’).

Σε 8 ματς (2 βασικός, 6 ως αλλαγή) έπαιξε ο Σωτήρης Νίνης (320’), 7 ο Ίκερ Γκουαροτσένα (325’) που έχει αποχωρήσει, 6 ο Μπόρις Κλέιμαν (540’) και ο Γεράσιμος Μήτογλου (374’) και στις 5 συμμετοχές είναι οι Σέρχιο Τέκιο (398’) και ο Τάσος Τσοκάνης (352’).

Σε 4 ματς αγωνίστηκαν οι Στέργιος Δημόπουλος (216’), Έρικ Γέντρισεκ (63’),που είναι παρελθόν, στον β΄γύρο σε 3 αγώνες έπαιξαν (1 βασικοί 2 ως αλλαγή ο Ρενάτο Σάντος (150’)και ο Φαούστο Γκρίλο (89’), ενώ σε 1 ματς συμμετείχε ο Αλμπέρτο Μπουένο (45’) και ο Αναστάσιος Κρητικός (1’).

Χωρίς συμμετοχή είναι οι Παπαδόπουλος, Μπάλλας, Λογαράς, Κανελλάκης.

Προχωρά η «αλλαγή»

Προχωρά στην ΠΑΕ Βόλος η «αλλαγή» στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε καλό δρόμο κι ενώ στο Βόλο βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο παλαίμαχος σταρ Αργεντίνος Νίκολας Μπουρντίσο. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην πόλη μας μαζί με τους δικηγόρους που εκπροσωπούν το αργεντίνικο fund, ενώ όταν ολοκληρωθεί το deal τότε ο Μπουρντίσο θα αναλάβει πόστο στην ομάδα του Βόλου.

Πάντως η ομάδα δεν επηρεάζεται από ελέγχους και συζητήσεις μεταβίβασης των μετοχών και δουλεύει απερίσπαστη για τα επόμενα ματς… «Τώρα έχουμε και πρόεδρο και αφεντικό. Με τα διοικητικά ασχολούνται άλλοι. Εμείς κοιτάμε να είμαστε πάντα καλοί στο γήπεδο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Βολιώτη τεχνικού διευθυντή Άκη Πέτρου, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές είπε ότι ναι μεν έχει γίνει προσύμφωνο, αλλά τα συμβόλαια θα υπογραφούν 25 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου