Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με το βλέμμα στον ΟΦΗ

με-το-βλέμμα-στον-οφη-819417

Επανεκκίνηση στην αγωνιστική δράση για τη Super League 1, καθώς διακόπηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Nations League.

Μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας και τα νέα τεστ που υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Άνχελ Λόπεθ και αποδείχθηκαν αρνητικά, επανήλθε η ηρεμία και η αισιοδοξία στον κυανέρυθρο σύλλογο.

Πλέον άπαντες στην ομάδα του Βόλου προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς και να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προπονήσεων, λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν στην ομάδα και είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του παιχνιδιού στην Τρίπολη με τον Αστέρα για την 8η αγωνιστική.

Ακολουθεί μία δύσκολη αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/11 (19:30). Η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να διατηρηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) στις 30 Οκτωβρίου με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Ντααν Ριένστρα και Γεράσιμου Μήτογλου, ενώ οι τραυματίες Σέρτζιο Τέκιο και Έρικ Γέντρισεκ κάνουν αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβουν την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και η συμμετοχή τους κρίνεται αμφίβολη.

Μποροβήλος: «Αγώνας με 17-18 παίκτες»

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, κόντρα στον οποίο ο Βόλος ΝΠΣ δεν αγωνίστηκε μετά τα 17 κρούσματα, τόνισε μεταξύ άλλων μία ενδεχόμενη αλλαγή όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το επόμενο χρονικό διάστημα και ανάλογα με την ροή των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε: «Υπάρχει σκέψη να δηλώνει μια ομάδα το ρόστερ που διαθέτει και εφόσον διατίθεται ένας αριθμός 17-18 ποδοσφαιριστών να γίνεται ο αγώνας. Αρχικά είναι άδικο για τις ομάδες που δεν έχουν ίσης αξίας ρόστερ με τους μεγάλους, αλλά τα πράγματα οδηγούνται από την πραγματικότητα. Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και από την άλλη να υπάρχει μια ισονομία. Είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε και έχουμε την προθεσμία του Euro. Μακάρι να μη χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις. Ο πρόεδρος της Λίγκας μιλά με τις ομάδες και οι αποφάσεις παίρνονται με τις ομάδες με βάση το κοινό καλό».

Για το αν θα υπάρξει αγωνιστική δράση τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μποροβήλος επισήμανε: «Θα υπαγορευθεί από την πράξη. Υπάρχει καλεντάρι των αγώνων και του Euro. Θα γίνει ότι επιβάλλει η πράξη, να χωρέσουν οι διοργανώσεις στις ημερομηνίες που πρέπει. Οι αγώνες γίνονται με πρωτόκολλο covid- 19, χωρίς τεστ δεν έχει αγώνες. Αν δεν χωράνε οι αγώνες, θα γίνει ψηφοφορία για το κενό των Χριστουγέννων».

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενημέρωσε την Super League 1, πως έγινε δεκτό το αίτημα του συνεταιρισμού για αλλαγή πρωτοκόλλου, και πλέον στα πέντε κρούσματα κορονοϊού, αντί για τρία που ήταν πριν, θα αναβάλλεται ένας αγώνας ποδοσφαίρου. Να σημειωθεί βέβαια πως τα πέντε κρούσματα, πρέπει να έχουν εντοπιστεί στο τελευταίο τεστ μίας ομάδας, και να αφορούν μόνο ποδοσφαιριστές και όχι μέλη από το τεχνικό τιμ. Να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες επικαιροποιημένο πρωτόκολλο «διεξαγωγής αγώνων της Super League 1, σύμφωνα με το οποίο αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στον τελευταίο έλεγχο διαπιστωθούν πέντε (5) ή περισσότερα θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές».

Με Γιαννούλη και Γρίβα

Με Γιαννούλη και Γρίβα στον Βόλο θα έρθει ο ΟΦΗ στον Βόλου, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και τέθηκαν στη διάθεση του Γιώργου Σίμου για το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας. Επίσης, επανήλθε στις προπονήσεις ο Πραξιτέλης Βούρος, ενώ οι Ρικάρντο Βαζ και Κοσμάς Τσιλιανίδης έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης. Από την άλλη ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν οι Νίκος Μαρινάκης και Φελίπε Ντε Σόουζα. Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις κινητικότητας, μεταβιβάσεων και παιχνίδι κατοχής.

Η 9η αγωνιστική

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League έχει ως εξής:

Σάββατο (21/11)

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (15:00)

Ατρόμητος Αθηνών-Απόλλων Σμύρνης (17:15)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30)

Κυριακή (22/11)

ΑΕΚ-ΑΕΛ (15:00)

Παναιτωλικός-Άρης (17:15)

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)

Δευτέρα (23/11)

Βόλος ΝΠΣ-ΟΦΗ (19:30).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου