Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με αρνητικά τεστ και θετική ενέργεια

με-αρνητικά-τεστ-και-θετική-ενέργεια-821361

Με τα περισσότερα αποτελέσματα των τεστ στα κρούσματα κορονοϊού της περασμένης εβδομάδας να βγαίνουν αρνητικά στον ΝΠΣ Βόλος, τηρώντας απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, αισιοδοξούν πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει η κανονικότητα και η ομάδα θα μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας με θετική ενέργεια για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το ματς με τον ΟΦΗ για την 9η αγωνιστική της Super League1 που γίνεται Δευτέρα 23/11 (19.30).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον ΝΠΣ Βόλος μετά τα 17 θετικά κρούσματα – με τα συμπτώματα να μην είναι έντονα – σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα από την περασμένη εβδομάδα, την Πέμπτη πέρασαν από νέα τεστ όσοι από το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν αρνητικοί στα προηγούμενα (και ήταν πάλι αρνητικοί) και προπονούνται σε μικρά γκρουπ κάνοντας και τρεις θερμομετρήσεις ημερησίως, χθες, ήταν και τα κρίσιμα τεστ για όσους ήταν θετικοί…

Αν όλα τα τεστ βγουν αρνητικά, τότε επανέρχεται η ηρεμία και η φυσιολογική ζωή στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν στο γήπεδο όλοι υγιείς… για νέες επιτυχίες. Πάντως τυπικά για να επιστρέψουν στις προπονήσεις όλοι με όλους, θα υπάρξει προληπτικά και ένας επιπλέον έλεγχος για να είναι εντελώς καλά και ασφαλείς όλοι.

Μετά το ενδιαφέρον θα είναι στην συνέχεια… Με 12 βαθμούς στο ενεργητικό του ο ΝΠΣ Βόλος θα περιμένει να οριστεί και το ματς που αναβλήθηκε για την 8η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος ΝΠΣ (η ομάδα της Τρίπολης χρωστά κι ένα ακόμη ματς από την 3η αγωνιστική (Αστέρας-Απόλλων Σμύρνης) ενώ η συνέχεια της Βολιώτικης ομάδας είναι με αγώνες Δευτέρα και Σάββατο και για το β΄ γύρο έχει αγώνα και Πέμπτη. Αναλυτικά οι αγώνες ως την 15η αγωνιστική.

9η Αγωνιστική, Δευτέρα (23/11),

Βόλος ΝΠΣ – ΟΦΗ (19.30)

10η Αγωνιστική, Δευτέρα (30/11),

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος ΝΠΣ (19.30)

11η Αγωνιστική, Σάββατο (5/12),

Ολυμπιακός – Βόλος ΝΠΣ (19.30)

12η Αγωνιστική, Σάββατο (12/12),

Βόλος ΝΠΣ – Παναιτωλικός (15.00)

13η Αγωνιστική, Δευτέρα (21/12),

ΑΕΚ – Βόλος ΝΠΣ (19.30)

14η αγωνιστική, Δευτέρα (4/1),

Βόλος ΝΠΣ – Ατρόμητος (17.15)

15η αγωνιστική, Πέμπτη (7/1),

Άρης – Βόλος ΝΠΣ (17.15)

Με αυτά δεδομένα για την Σουπερ Λίγκα η τελευταία αγωνιστική του 2020 θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ η επιστροφή στη δράση έχει προγραμματιστεί για τις 3 Ιανουαρίου και οι άνθρωποι της Λίγκας εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν αυτές τις 12 κενές μέρες, λόγω της πίεσης που υπάρχει να τελειώσει η σεζόν στην ώρα της. Ήδη τώρα μετά από οκτώ στροφές, αρκετές είναι και οι αναβολές αγώνων και έχουν οριστεί μόνο τα δύο σε νέα ημερομηνία.

Στα 5 κρούσματα η αναβολή

Ανάσα για να κοπάσει το… κύμα των αναβολών. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενημέρωσε χθες Παρασκευή την Σούπερ Λίγκα 1, πως έγινε δεκτό το αίτημα του συνεταιρισμού για αλλαγή πρωτοκόλλου, και πλέον στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού, αντί για τρία που ήταν πριν, θα αναβάλλεται ένας αγώνας ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί βέβαια πως τα πέντε κρούσματα, πρέπει να έχουν εντοπιστεί στο τελευταίο τεστ μίας ομάδας, και να αφορούν μόνο ποδοσφαιριστές και όχι μέλη από το τεχνικό τιμ.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες επικαιροποιημένο πρωτόκολλο «διεξαγωγής αγώνων της Super League 1, σύμφωνα με το οποίο αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στον τελευταίο έλεγχο διαπιστωθούν πέντε (5) ή περισσότερα θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές».

Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Αρης

δεν έχουν δεχτεί γκολ στο β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της φετινής Super League, εξακολουθεί να προσφέρει πολύ περισσότερα γκολ από το πρώτο και ο ΝΠΣ Βόλος ως τώρα έχει σημειώσει επτά στο δεύτερο μέρος! Πέρα από το γεγονός ότι μόνο σε ένα από τα 48 παιχνίδια, το ΑΕΚ – ΟΦΗ, έχουν σκοράρουν και οι δύο ομάδες υπάρχει κάτι ακόμα εντυπωσιακό. Στο πρώτο ημίχρονο μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταφέρει να πετύχει δύο γκολ. Μάλιστα το έκανε δύο φορές και τις δύο εκτός έδρας, στου Χαριλάου και τη Ριζούπολη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Καμία άλλη ομάδα, εντός ή εκτός έδρας, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο.

Έτσι εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η μοναδική από τις 14 ομάδες, που έχει βάλει περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, επτά, από όσα στο δεύτερο, δύο. Και οι 13 άλλοι υπολείπονται σε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με ΑΕΛ, Απόλλωνα και Ολυμπιακό να μην έχουν σκοράρει ακόμα. Από τα 103 γκολ τα 32 έχουν μπει στο πρώτο ημίχρονο και τα 71 στο δεύτερο. Σχεδόν το ένα τρίτο των γκολ μάλιστα, τα 34, έχουν μπει μετά το 75ο λεπτό.

Με τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο οι περισσότερες άμυνες είναι πιο αδύνατες σε αυτό. Το επιβεβαιώνουν οι δέκα ομάδες, που έχουν χειρότερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο από ότι στο πρώτο. Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του Αστέρα Τρίπολης, που έχει δεχτεί και τα έξι γκολ του στο δεύτερο, αλλά και του Ατρομήτου, που έχει δεχτεί στο δεύτερο τα 10 από τα 11.

Μόνο ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Απόλλων έχουν καλύτερα δεύτερα ημίχρονα αμυντικά, από τα πρώτα τους. Μάλιστα ο Ολυμπιακός και ο Άρης δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα γκολ που πετυχαίνει κάθε ομάδα ανά ημίχρονο:

ΠΑΣ Γιάννινα 7-2

ΑΕΚ 4-5

Ατρόμητος 3-4

Παναθηναϊκός 3-4

Παναιτωλικός 1-2

Λαμία 1-2

ΟΦΗ 3-5

Αστέρας Τρίπολης 2-4

Άρης 3-6

ΠΑΟΚ 4-8

ΝΠΣ Βόλος 1-7

Απόλλων 0-3

ΑΕΛ 0-5

Ολυμπιακός 0-14

Τα γκολ που δέχεται κάθε ομάδα ανά ημίχρονο:

Αστέρας Τρίπολης 0-6

Ολυμπιακός 1-0

ΠΑΟΚ 1-3

ΠΑΣ Γιάννινα 1-8

Ατρόμητος 1-10

ΑΕΚ 2-1

ΝΠΣ Βόλος 2-3

Παναθηναϊκός 2-5

Άρης 3-0

ΑΕΛ 3-5

Παναιτωλικός 3-8

Λαμία 4-8

ΟΦΗ 4-10

Απόλλων 5-4

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου