Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν παραδόθηκε ο Βόλος ΝΠΣ και συνεχίζει να εντυπωσιάζει

δεν-παραδόθηκε-ο-βόλος-νπσ-και-συνεχίζ-828757

Στο γεγονός πως είναι επιτυχία για μία ομάδα να αποσπά ισοπαλία με εννιά παίκτες στάθηκε ο Ανχελ Λοπεθ μετά το 1-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Ισπανός τεχνικός των κυανέρυθρων τόνισε πως οι παίκτες του έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρουν, όμως μετά το γκολ που δέχτηκαν και τις αποβολές δυσκόλεψε το έργο τους και πως είναι ευχαριστημένος με τη νοοτροπία που έδειξαν οι παίκτες του, ενώ εξήρε την απόδοση του Γκαραβέλη.

Αναλυτικά: «Πήραμε ένα βαθμό και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι μετά την αποβολή δύο παικτών, είναι δύσκολο να πετύχεις κάτι τέτοιο. Εχουμε 12 πόντους. Ισοφαρίσαμε με έναν παίκτη λιγότερο. Στο πρώτο μισό είχαμε πέντε ευκαιρίες, αν δεν σκοράρεις έτσι, μετά είναι πρόβλημα.

Μετά, είχαμε κάποια προβλήματα, δεχτήκαμε το γκολ, δυσκόλεψαν τα πράγματα και μετά που μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά πρέπει να μείνουμε σε αυτό, ότι πήραμε το βαθμό. Αυτή τη νοοτροπία δείχνουμε, όπως και με τον Παναθηναϊκό, δεν παραδοθήκαμε, οι παίκτες επέστρεψαν μετά που μείναμε και με εννιά παίκτες, οι παίκτες μου έρχονταν και μου έλεγαν να συνεχίσουμε και θα το…γυρίσουμε».

Για την απόδοση του τερματοφύλακα Γκαραραβέλη, σχολίασε πως: «Είμαι χαρούμενος για εκείνον, είχε απίστευτη απόδοση στα τελευταία παιχνίδια. Τα λάθη συμβαίνουν, έχει καλή νοοτροπία, δεν έχω κάτι άλλο να πω, μπορεί να συμβεί σε κάθε ποδοσφαιριστή».

Γκουαροτσένα: «Ευχαριστημένοι με την ισοπαλία»

Ο Ικερ Γκουαροτσένα, σχολίασε πως όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση μόνο ικανοποίηση μπορεί να επικρατεί στην ομάδα του. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Δεν έχω παίξει πολλές φορές ως δεξιός μπακ αλλά όταν καλείσαι πρέπει να το κάνεις».

Για το αποτέλεσμα: «Ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Σίγουρα μπορούσαμε κάτι περισσότερο αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε και όταν μείναμε με εννέα παίκτες είμαστε ευχαριστημένοι»

Αν είναι σαν νίκη το αποτέλεσμα έτσι όπως ήρθε: «Οχι δεν είναι σαν νίκη γιατί ο Βόλος είναι μια ομάδα που πάντα θέλει να κερδίζει ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε μένουμε με την ευχαρίστηση».

«Παλικαρίσια» ισοπαλία

Για 4ο διαδοχικό ματς, ο ψυχωμένος Βόλος βρήκε γκολ στο τελευταίο ημίωρο (83’) και απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ, σε μια αναμέτρηση που είχε δύο αποβολές (51’, 85’). Ετσι, η ομάδα του Λόπεθ διεύρυνε το αήττητο σερί της (2-3-0) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της. Από την άλλη, οι «βυσσινί» θα πρέπει να νιώθουν άξιοι της μοίρας τους, ενόσω παραμένουν δίχως νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (0-2-3).

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… φουριόζες το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν επιθετικές διαθέσεις. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή ανήκε στον Βόλο, με τον Δουβίκα να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι (4’).

Η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες άμεσα, με τον Μιλοσάβλιεβιτς να επιχειρεί δυνατό διαγώνιο σουτ, αλλά αστόχησε (7’). Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στο 11’ με σουτ έξω από την περιοχή, που κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Στο 13’, ο Μαρτίνες τέσταρε την ετοιμότητα του Νάγκι, ο οποίος όμως έδιωξε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό κι έφτασαν κοντά στο 1-0, με τον Ουάρντα να αστοχεί σε δύο περιπτώσεις (21’, 23’).

Από ‘κει και πέρα, το τέμπο της αναμέτρησης έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να ισορροπούν κάπως την κατάσταση. Μάλιστα, στο 38’ βρήκαν γκολ με κεφαλιά-ψαράκι του Μιλοσάβλιεβιτς, όμως μετά από χρήση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΛ, με τον Φιλίπ να σουτάρει στην κίνηση από διαγώνια θέση, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η μορφή του αγώνα άλλαξε τελείως από μια φάση. Στο 49’, ο Γκαραβέλης έκανε τραγικό λάθος διώχνοντας την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Πινακά, που ανατράπηκε από τον Μήτογλου και κέρδισε το πέναλτι.

Το «θύμα» εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και άνοιξε το σκορ (0-1), ενώ ο θύτης της παράβασης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για περίπου 40 λεπτά.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την κατάσταση κι έψαξαν την ισοφάριση. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 61’, με τον μπακ Ντεντάκη να μετατρέπεται σε φορ και να εκτελεί μέσα από την περιοχή, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ έδιωξε.

Η αυταπάρνηση και το πείσμα των γηπεδούχων δικαιώθηκαν στο 83’, με τον Ουάρντα να σερβίρει με κεφαλιά-πάσα στον Δουβίκα, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Νάγκι για το 1-1.

Στο 85’, ο Ριένστρα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα κι άφησε τον Βόλο με 9 παίκτες! Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΛ κατασκήνωσε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να φτάσει σε 2ο γκολ. Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο, με τον Βόλο να παραμένει αήττητος για 5ο σερί παιχνίδι (2-3-0)!

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης – Ντεντάκης (69’ Γκουαροτσένα), Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες – Μπαριέντος, Ριένστρα – Περέα (46’ Τσοκάνης), Μαρτίνες (69’ Μπαρτόλο – 88’ Δημόπουλος), Ουάρντα – Δουβίκας (88’ Κιάκος)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι – Μπέρτος, Ηλιάδης (89’ Κωστή), Μιχαήλ, Φιλίπ (81’ Μαϊδανός) – Σπαρβ, Μούζεκ – Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (63’ Σεσέροβιτς), Πλατέλλας (63’ Ντουρμισάι) – Πινακάς (81’ Τόρζε)

Στην κορυφή της Super League παρέμεινε ο Αρης

Ο Aρης νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά την 7η αγωνιστική της Super League, ενώ με νίκες συνέχισαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που ανέβηκαν στην πρώτη τετράδα.

Το αυτογκόλ του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στο 55’ έκρινε τον αγώνα, με τον Aρη να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του.

Η ΑΕΚ δεν παρουσίασε καλή εικόνα κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1.

Την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-1 στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Με τον Καρλίτος να σκοράρει δύο φορές, και να φτάνει τα τέσσερα γκολ ήδη, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη φετινή του νίκη επικρατώντας 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας για πρώτη φορά και ξόρκισε την κακή παράδοση στην πόλη της Φθιώτιδας.

Στα παιχνίδια του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε ξανά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο με δύο γκολ του Χασάν (65’, 72’) νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Δύο δοκάρια είχε ο Αραμπί, που μπήκε στο 46’.

Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα των Ιωαννίνων έφυγε με το τρίποντο από το Περιστέρι. Το σκορ άνοιξε ο Ελευθεριάδης, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κάργας. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την ομάδα των Ιωαννίνων. Oπως και η πρώτη εκτός έδρας (κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης), στην Αττική.

Αποτελέσματα (7η)

Σάββατο 31/10
Ολυμπιακός-Απόλλων 2-0
(65′, 72′ Χασάν)
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2
(37′ Ελευθεριάδης, 70′ Κάργας)
ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΛ 1-1
(83′ Δουβίκας-51′ Πινακάς)
Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2
(8′, 60′ Καρλίτος)

Κυριακή 1/11
Aρης-Αστέρας 1-0
(55′ αυτ. Πασαλίδης)
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-3
(54′ Αριγίμπι/18′ Σβιντέρσκι, 88′ Νινούα, 90+4′ Τσόλακ)
ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1
(34′ Νεντελτσεάρου, 74′ Σάκχοφ-6′ Στάρτζεον)

Επόμενη (8η)

Σάββατο 7 Νοεμβρίου

15:00 Αστέρας Τρίπολης-Βόλος

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

19:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

Κυριακή 8 Νοεμβρίου

15:00 ΟΦΗ-Ολυμπιακός

17:15 ΑΕΛ-Λαμία

17:15 Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ

19:30 Aρης-ΑΕΚ

Μεσοβδόμαδα έχει τα δυο εξ αναβολής παιχνίδια Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης την Τρίτη (3/11, 17:15) και ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ την Τετάρτη (4/11, 17:15)

Βαθμολογία

  1. Aρης 16
  2. Ολυμπιακός 13
  3. ΑΕΚ 13
  4. ΠΑΟΚ 12
  5. Βόλος Ν.Π.Σ. 12
  6. Αστέρας Τρίπ. 10
  7. ΠΑΣ Γιάννινα 8
  8. Ατρόμητος 8
  9. Παναθηναϊκός 6
  10. ΟΦΗ 6
  11. Απ. Σμύρνης 3
  12. Παναιτωλικός 3
  13. ΑΕΛ 2
  14. Λαμία 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου