Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Θανάσης Γκαραβέλης: «Πάμε για νίκη με ΑΕΛ»

θανάσης-γκαραβέλης-πάμε-για-νίκη-με-α-831077

Ο έμπειρος πορτιέρο της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα του Σαββάτου

Ο τερματοφύλακας της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ Θανάσης Γκαραβέλης μίλησε στο διαδικτυακό κανάλι της ΠΑΕ Βόλος και εξέφρασε τις φιλοδοξίες του για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ (Σάββατο 31/10, 17.15, Πανθεσσαλικό).

Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους προσωπικούς στόχους και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Αρχικά σχολίασε για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο: «Από πολύ μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζω μπάλα στις αλάνες. Στην ηλικία των 12 ξεκίνησα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Μακεδονικού Κοζάνης και αργότερα πήρα μεταγραφή στην ομάδα της Ξάνθης, στην οποία παρέμεινα για αρκετά χρόνια και με τη μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες. Πέρυσι η ομάδα του Βόλου μου έδωσε τη δυνατότητα να καθιερωθώ στην Α’ Εθνική, να αποδείξω τις ικανότητές μου και οι στόχοι μου είναι πολύ υψηλοί».

Για τον ρόλο του τερματοφύλακα: «Σίγουρα η θέση του τερματοφύλακα χρειάζεται υπομονή. Στην ομάδα της Ξάνθης ξεκίνησα τέταρτος τερματοφύλακας και έφθασα δεύτερος πίσω από τον Ζίφκοβιτς που αγωνίζεται πλέον στον ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι μια πικρία, καθώς θα μπορούσα να έχω περισσότερες ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησα να δουλεύω, να γίνομαι κάθε μέρα ολοένα και καλύτερος και ευτυχώς η ομάδα του Βόλου μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ποιος είμαι. Τους ευχαριστώ θερμά και υπόσχομαι κάθε Κυριακή να τους κάνω χαρούμενους, προσφέροντας τον καλύτερο μου εαυτό μου».

Για την πορεία του Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα: «Προσωπικά ήμουν αισιόδοξος και πίστευα σε ένα καλό ξεκίνημα. Εύχομαι να συνεχίσουμε με καλές εμφανίσεις και θετικά αποτελέσματα. Διαθέτουμε πολύ καλή ομάδα και κοιτάμε πάντα τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η άμυνα μας είναι πιο συμπαγής σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, υπάρχει ποιότητα στις μεσοεπιθετικές θέσεις, δημιουργούμε φάσεις και δεν παίζουμε σκόπιμα. Η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση! Στα αποδυτήρια επικρατεί καλό κλίμα και παραμένουμε οικογένεια εντός και εκτός γηπέδων».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου «lock down»: «Νομίζω μας αγχώνει το ενδεχόμενου ενός γενικευμένου «lock down», γιατί κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στην εποχή της καραντίνας. Ο Βόλος βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» και δεν θα είναι καλό η διακοπή του πρωταθλήματος τόσο για την ομάδα μας, όσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα για την κοινωνία που το παρακολουθεί ως ψυχαγωγία».

Για τον επηρεασμό ή μη της ομάδας λόγω της πανδημίας: «Πριν από κάθε αγώνα κάνουμε τα καθιερωμένα τεστ, καθώς προέχει η ασφάλεια και η υγεία όλων μας. Μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο πιο ασφαλείς και τα ξεχνάμε όλα».

Για το θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ: «Είναι μία αναμέτρηση που έχει τις ιδιαιτερότητές της. Θα δουλέψουμε όλη την εβδομάδα με αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Λάρισα θα έχει την πίεση λόγω της χαμηλής βαθμολογικής της θέσης, αλλά εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και πάμε για την νίκη».

Για τις φιλοδοξίες της ομάδας του Βόλου: «Η ομάδα μας διανύοντας την δεύτερη χρονιά της στη Super League, στοχεύει σε μία γρήγορη παραμονή. Αν συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα, δημιουργούνται νέες φιλοδοξίες κι αν έρθει κάτι καλό καλώς να ορίσει».

Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι στον Ουάρντα»

Για μία ακόμη φορά, ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σχολίασε αμφισβητούμενες φάσεις, και φθάνοντας στην 6η αγωνιστικής επεσήμανε ότι ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Βόλος ΝΠΣ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σε σπρώξιμο πάνω στον Ουάρντα, μια απόφαση του διαιτητή Παπαπέτρου, που προκάλεσε αίσθηση στα ποδοσφαιρικά στέκια και ώθησε την κυανέρυθρη ΠΑΕ και σε ανακοίνωση, όπως και του προέδρου, Αχιλλέα Μπέου.

Συγκεκριμένα ο Αγγλος αρχιδιαιτητής αναφέρει τα εξής: «Ο VAR συνέστησε στον διαιτητή επί τόπου ανασκόπηση εντός αγωνιστικού χώρου για πιθανό πέναλτι για κράτημα. Αρχικά ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, αξιολογώντας ότι η επαφή του αμυνόμενου στον ώμο του αντιπάλου του δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει την πτώση του επιτιθέμενου. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική του απόφαση για συνέχεια του παιχνιδιού. Η απόφαση δεν θα έπρεπε να αναθεωρηθεί εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς δεν πρόκειται για περίπτωση ξεκάθαρου και προφανούς λάθους από τον διαιτητή. Η επαφή από τον αμυνόμενο δεν ήταν κράτημα ή σπρώξιμο, αλλά ένα πολύ ελαφρύ άγγιγμα στον ώμο του αντιπάλου, σε μια διεκδίκηση για την μπάλα. Ο επιτιθέμενος αφού αισθάνεται το μικρό άγγιγμα που ξεκινά εκτός της περιοχής πέναλτι και συνεχίζεται εντός αυτής, επιβραδύνει την κίνησή του και κατευθύνει το σώμα του προς τον αμυνόμενο ούτως ώστε η όποια επαφή να φανεί μεγαλύτερη απ’ ότι στην πραγματικότητα ήταν».

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολιάζει και τη φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι σε χέρι παίκτη του ΝΠΣ Βόλος και αναφέρει ότι ο διαιτητής κατελόγισε την εσχάτη των ποινών, για παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι του αμυνόμενου, και συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή να δοθεί πέναλτι, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον VAR. «Όλα τα σουτ προς το τέρμα που εμποδίζονται με το χέρι πρέπει να τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου