Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Με ανατροπή ο Βόλος, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

με-ανατροπή-ο-βόλος-2-1-τον-πασ-γιάννινα-838831

Με νίκη βρήκε τον Βόλο η διακοπή του πρωταθλήματος και με αντίστοιχο τρόπο ξεκίνησε μετά από αυτή. «Χτυπώντας» ουσιαστικά από… αέρος και παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0, «γύρισε» το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε 2-1.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ριένστρα, Τσοκάνη στον άξονα, τους Ουάρντα, Μαρτίνες στα άκρα και τον Μπαριέντος πίσω από τον Δουβίκα.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Παντελάκη, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάστρο, Σιόντη στα «6αρο-8άρια», τους Νάουμετς, Καρτάλη στα άκρα και τους Κριζμάν, Παμλίδης επιθετικό δίδυμο.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΜΛΙΔΗ ΣΤΑ 134 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!

Με την παραπάνω διάταξη μπήκαν οι 22 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, αλλά πριν προλάβουν να… ζεσταθούν άλλαξαν τα δεδομένα. Μόλις στο 3’ και πιο συγκεκριμένα ύστερα από 134 δευτερόλεπτα ο Παμλίδης με πολύ ωραίο γυριστό άνοιξε το σκορ και αυτόματα ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έχει βρει πρώτος δίχτυα σε όλα τα φετινά του επίσημα παιχνίδια (3χ3). Ο νεαρός φορ υποδέχθηκε με το στήθος τη «γλυκιά» σέντρα του Σιόντη, την έστρωσε ωραία στον εαυτό του και την έστειλε στα δίχτυα.

Αυτόματα ο ΠΑΣ πήρε τα πάνω του. Ναι μεν λίγο αργότερα ο Μαρτίνες με σουτ «φλέρταρε» με την ισοφάριη (στο 7’, η μπάλα έσκασε, αλλά ο Χουτεσιώτης αντέδρασε σωστά), εκείνος όμως έδειχνε να πατά καλύτερα. Με πρέσινγκ ψηλά δεν επέτρεπε στον Βόλο να αναπτυχθεί και εκείνος απείλησε με τους Πίρσμαν (10’), Παμλίδη (12’). Κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, ο Καρτάλης συνέκλινε στον άξονα και είχε τον έλεγχο, παρότι η μπάλα ήταν περισσότερη ώρα στα πόδια των αντιπάλων του.

Οι οποίοι αναζητούσαν λύσεις και ο Λόπεθ άλλαξε πλευρές στους Μαρτίνες, Ουάρντα. Στην πρώτη φάση που το έκανε (23’) ο Αιγύπτιος σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Αργεντινού, όμως το γκολ του ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR, για φάουλ του Δουβίκα επί του Σάλιακα.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 37’

Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά ο ΠΑΣ κράταγε με σχετική ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του, Στο 36’ ο Καρτάλης με κάθετη βρήκε ωραία τον Κριζμάν σε θέση τετ α τετ, όμως ο Γκαραβέλης έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε τον κίνδυνο και αμέσως μετά ο Τσοκάνης αντικαταστάθηκε λόγω μυικού προβλήματος. Η είσοδος του Περέα έκανε τον Βόλο πιο επιθετικό, καθώς ο Μπαριέντος πέρασε στο «8», εκείνος δεξιά, ο Ουάρντα αριστερά και ο Μαρτίνες κοντά στον Δουβίκα, όμως ο Βόλος δεν έβγαλε ουσιαστική ευκαιρία.

ΣΕΝΤΡΑ ΜΑΡΤΙΝΕΣ, ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΥΑΡΝΤΑ part 2 και 1-1

Ωστόσο δεν κρατούσαν μπάλα και δεν αναπτύσσονταν όπως το πρώτο μισό. Παρόλα αυτά έγιναν ορισμένες φορές απειλητικοί μέσω στατικών φάσεων και στο 68’ απώλεσαν πολύ καλή ευκαιρία, όταν σε κόρνερ που κέρδισαν ο Παντελάκης πήδηξε μόνος του για την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε, αλλά πήγε πάνω στον Δουβίκα που ήταν πάνω στη γραμμή.

Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥ… ΚΕΦΑΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ 2-1

Μέχρι που φτάσαμε στο 77’, όταν ο Ουάρντα έκανε πάλι του… κεφαλιού του. Αυτή τη φορά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαριέντος, καθώς «νίκησε» τον Παντελάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν κάνει την ανατροπή και στην «εξίσωσή» τους μπήκε ο όρος «διαχείριση». Στο φινάλε πρόσεξαν τα «μετόπισθέν» τους, ο ΠΑΣ πήρε μέτρα και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 88’, όταν η κεφαλιά του Ελευθεριάδη πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο το φινάλε βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ακόμη μία νίκη.

MVP: Ο Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος δεν είναι και πρώτο μπόι, αφού βλέπει τον κόσμο από τα 176 εκατοστά. Ομως με τρεις κεφαλιές «έγραψε» ουσιαστικά την πορεία του ματς. Στο 23’ σκόραρε με αυτόν τον τρόπο, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για φάουλ του Δουβίκα, στο 55’ κέρδισε το πέναλτι για το 1-1 και στο 77’ σκόραρε, ξανά από αέρος, διαμορφώνοντας το μετέπειτα τελικό 2-1. Ο ορισμός… έκανε του κεφαλιού του.

Στο ύψος του: Οι Μαρτίνες, Μπαριέντος. Ο πρώτος έκανε ορισμένες φαντεζί ενέργειες με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Βόλος και ξεκίνησε από τα πόδια του. Ο δεύτερος ισοφάρισε, «έφτιαξε» το δεύτερο γκολ και ήταν πολύ δραστήριος στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κριζμάν. Επαιξε τόσο φορ σε 4-4-2, όσο και στα άκρα. Η άμυνα του Βόλου δεν τον αισθάνθηκε, υπέπεσε σε αρκετά φάουλ, ενώ απώλεσε και την ευκαιρία του 36’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη, όμως άργησε, θέλησε να τον περάσει και ο γκολκίπερ του Βόλου απομάκρυνε την μπάλα.

Η «γκάφα»: Η «εναέρια» λειτουργία του ΠΑΣ, καθώς και τα δύο γκολ του Βόλου προήλθαν ουσιαστικά από κεφαλιές του Ουάρντα. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι παραλίγο να «πληρώσουν» μία στιγμή αδράνειας, καθώς στη φάση του 68’ ο Παντελάκης πήδηξε και πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά σε στατική μπάλα της ομάδας του. Ομως ο Δουβίκας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το «στραγάλι»: Μέσω VAR και αφού ο Τσαγκαράκης είδε και εκείνος τη φάση, ακυρώθηκε για φάουλ του Δουβίκα στον Σάλιακα το γκολ του Ουάρντα στο 23’. Αμεση και σωστή η υπόδειξη του ρέφερι για το πέναλτι υπέρ του Βόλου στο χέρι του Σάλιακα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Πολύ ωραίο ματς στο Πανθεσσαλικό. Μέχρι το 35’ και γενικότερα στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν ένα «κλικ» καλύτερος, καθώς βρήκε δίχτυα και απώλεσε 1-2 «καθαρές» ευκαιρίες. Ομως στο δεύτερο μισό ο Βόλος κυριάρχησε. Παιχνίδι με ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, είδαμε 3 γκολ, ένα ακυρωθέν τέρμα και συνολικά 18 τελικές (11-7 υπέρ των γηπεδούχων).

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Φεράρι, Ντεντάκης, Σάντσες, Κολόμπο, Ριένστρα, Τσοκάνης (37’ Περέα), Μπαριέντος, Ουάρντα, Μαρτίνες (90+1’ Νίνης), Δουβίκας (80’ Κιάκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Σάλιακας (89’ Μπρένερ), Πέρσμαν, Εραμουσπε, Παντελάκης, Φάμπρι, Σιόντης (81’ Ντομνγκεζ), Νάουμετς (61’ Λεό), Καρτάλης (81’ Ελευθεριάδης) , Κριζμάν, Παμλίδης.

gazzetta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου