Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο Βόλος ΝΠΣ ρεκόρ συμμετοχής παικτών!

ο-βόλος-νπσ-ρεκόρ-συμμετοχής-παικτών-843021

Σε διάστημα ενός χρόνου χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα χωρίς φέτος να φτάσει στην 5η αλλαγή…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ατυπο ρεκόρ συμμετοχής παικτών κατέχει για την Ελλάδα ο ΝΠΣ Βόλος χωρίς μάλιστα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, που έχει δυο νίκες εκτός έδρας και μια ισοπαλία και μια νίκη στον Βόλο, να έχει κάνει σε κανένα ματς και τις πέντε αλλαγές που δικαιούται…

O Βόλος ΝΠΣ είναι η ελληνική ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους παίκτες (41 σε 34 ματς) σε αγώνες πρωταθλήματος από την 1/10/2019 έως σήμερα, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του CIES, του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που εδρεύει στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA με το Πανεπιστήμιο της ελβετικής πόλης.

Η έκθεση κατατάσσει τους συλλόγους που έχουν παίξει τουλάχιστον 27 αγώνες πρωταθλήματος από την συγκεκριμένη ημερομηνία (01/10/2019), ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που συμμετείχαν. Το δείγμα αποτελείται από 1.014 ομάδες κορυφαίας ή δεύτερης κατηγορίας από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο ΝΠΣ Βόλος αυτό το χρονικό διάστημα που είναι για δυο ποδοσφαιρικές περιόδους έχει το ελληνικό ρεκόρ με 30 παίκτες να παίζουν για την περίοδο 2019-2020 (θα ήταν 31 αλλά ο Μπρίαν Σαρμιέντο έπαιξε 1 ματς πριν την 1η Οκτώβρη του 19 κι έφυγε), ενώ έχουν προστεθεί και 11 νέοι που έπαιξαν στο φετινό πρωτάθλημα 2020-2021.

Από πέρσι οι παίκτες που έπαιξαν είναι οι: Φεράρι Φράνκο,Τσοκάνης Αναστάσιος, Δημόπουλος Στέργιος, Μουνίθ Χουάν, Ζοάο Φερνάντο, Ντεντάκης Αντώνης, Μαξ Αουγκούστο, Τόρες Χοακίν, Γέντρισεκ Έρικ, Λύρατζης Λευτέρης, Γκαραβέλης Θανάσης, Μπαλογιάννης Κώστας, Μάντζης Βασίλης, Τσίκα Σέρχιο, Διαμαντής Απόστολος, Γκουαροτσένα Ίκερ, Τσαούσης Μάριος, Οικονόμου Βαγγέλης, Μελίσσας Νίκος, Μυστακίδης Γιάννης, Ατιγιάτ Αλάχ Γιαχία, Κυζιρίδης Αλέξανδρος, Νάτσο Κάσες Ινάσιο, Κανταμουρό Λιασιίν, Μήτογλου Γεράσιμος, Καραγκιόζης Αναστάσιος, Μπασόνγκ Σεμπαστιάν, Ηλιόπουλος Κώστας, Μπάλλας Γιώργος και Κορέλας Κώστας.

Οι 11 νέοι φετινοί είναι οι: Δουβίκας Αναστάσιος, Κρητικός Αναστάσιος, Κιάκος Γιάννης, Σάντσες Σαλβαδόρ, Κολόμπο Ροντρίγκο, Τέκιο Σέρχιο, Μαρτίνες Νίκολας, Μπαριέντος Ζαν, Ριένστρα Νταν, Μπαρτόλο Χούλιαν και Περέα Χουάν (ενώ θα γίνουν περισσότεροι αφού ακόμη δεν έχουν συμμετοχή παίκτες όπως ο Σωτήρης Νίνης, ο Αμρ Ουάρντα και ο Ισραηλινός γκολκίπερ Μπόρις Κλέιμαν).

Στον κόσμο…

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του CIES η ομάδα της Βραζιλίας, Αβάι, είναι στην κορυφή της κατάταξης με 59 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, 37 περισσότεροι από τις δύο ομάδες που χρησιμοποίησαν τους λιγότερους ποδοσφαιριστές: Χάλμσταντ (Σουηδία) και Γουέλινγκτον Φίνιξ (Νέα Ζηλανδία), αμφότερες από 22. Πέντε αγγλικοί σύλλογοι βρίσκονται στις κορυφαίες 20: Μπέρνλι (24), Λίβερπουλ (25), Σαουθάμπτον (25), Μπράιτον (25) και Γουέστ Μπρομ (25).

Στις πρώτες 20 θέσεις είναι επίσης δύο άλλες ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων, Μαρσέιγ(25) και Λεβερκούζεν (25). Αντίθετα, με 42 παίκτες να παίζουν τον τελευταίο χρόνο, η Τζένοα με 42 ποδοσφαιριστές, είναι η ομάδα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τους περισσότερους παίκτες, μπροστά από την Σεντ Ετιέν (40).

Οι βραζιλιάνικοι σύλλογοι υπερεκπροσωπούνται μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν τους περισσότερους παίκτες. Δεκατρείς από αυτούς έχουν τουλάχιστον 50 ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Πολλές ομάδες από τη Σερβία και την Ουκρανία, είναι επίσης ιδιαίτερα ασταθείς. Αντίθετα, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών και ασιατικών συλλόγων δεν παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό παικτών στις ομάδες τους.

Στην Ελλάδα

Ο ΝΠΣ Βόλος έχοντας την ελληνική πρωτιά (41) προσπέρασε τη Λάρισα που την είχε πέρσι, ενώ και τώρα είναι δεύτερη (40)…

Η κατάταξη των ελληνικών ομάδων:

ΠΑΟΚ 34 παίκτες 38 αγώνες

Αρης 34 37

Ατρόμητος 34 35

Αστέρας Τρίπολης 35 34

Λαμία 37 35

Παναθηναϊκός 37 35

Ολυμπιακός 38 37

ΑΕΚ 38 37

ΟΦΗ 39 37

Παναιτωλικός 39 34

ΑΕΛ 40 33

Βόλος ΝΠΣ 41 34

Το 50% των ομάδων προχωρά σε πέντε αλλαγές

Η μία στις δύο ομάδες που έχουν συμμετάσχει στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Super League φέτος προχωρά σε πέντε αλλαγές, κάνοντας δηλαδή χρήση της δυνατότητας αυτής που υπάρχει πλέον τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οπως αναφέρει η Super League στην ιστοσελίδα της «το συμπέρασμα έως τώρα είναι ότι στις μισές σχεδόν περιπτώσεις οι ομάδες εξαντλούν τις αλλαγές που δικαιούνται. Από τις 46 περιπτώσεις, 23 παιχνίδια δηλαδή επί δύο ομάδες στο κάθε παιχνίδι, στις 22 έγιναν πέντε αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα έχει κάνει τις λιγότερες μέχρι τώρα, δύο, από κάθε άλλη ομάδα. Στα εντός έδρα παιχνίδια του όμως εξάντλησε και τις πέντε.

Ο ΝΠΣ Βόλος δεν έκανε ποτέ πέντε. Σε δύο περιπτώσεις έκανε τρεις αλλαγές και σε άλλες δύο περιπτώσεις τέσσερις. Πέντε δεν έχει κάνει και ο ΠΑΣ, αλλά έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια.

Ο Ατρόμητος και στα τέσσερα παιχνίδια του έκανε όλες τις αλλαγές.

Με δεδομένο ότι κάθε ομάδα έχει δικαίωμα τριών διακοπών για αλλαγές, έχουμε αρκετές στο ημίχρονο, που δεν λογίζεται σαν διακοπή, αρκετές ταυτόχρονες, να μπαίνουν δύο μαζί δηλαδή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι αλλαγές εξαντλούνται στο τέλος του αγώνα για καθυστέρηση ή αλλαγή του ρυθμού».

Οι αλλαγές στους 23 αγώνες μέχρι τώρα:

5 αλλαγές: 22 φορές

4 αλλαγές: 18 φορές

3 αλλαγές: 5 φορές

2 αλλαγές: 1 φορά

Οι αλλαγές που έχουν κάνει ως τώρα οι ομάδες:

ΑΕΚ (5-4-4)

ΑΕΛ (5-5-4)

Απόλλων Σμύρνης (4)

Άρης (5-5-4-3)

Αστέρας Τρ. (5-5-4)

Ατρόμητος (5-5-5-5)

Βόλος ΝΠΣ (4-4-3-3)

Λαμία (5-5-4-3)

Ολυμπιακός (5-5-2)

ΟΦΗ (5-5-4-4)

Παναθηναϊκός (5-4-3)

Παναιτωλικός (5-5-4-4)

ΠΑΟΚ (5-5-4-4)

ΠΑΣ Γιάννινα (4-4)

Φιλικό το Σάββατο

Μετά το διπλό στη Λαμία και τη συγκομιδή 7 βαθμών σε 4 ματς ο ΝΠΣ Βόλος θα αγωνιστεί ξανά στο πρωταθλήματα μετά από 15 μέρες αλλά η βολιώτικη ομάδα θα δώσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. φιλικό ματς στο ΕΑΚ Βόλου με τη Νίκη.

Στο πρωτάθλημα υπάρχει διακοπή και επόμενος αντίπαλος (17 ή 18 /10) είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα στον Βόλο, ενώ μέσα στον Οκτώβρη έχει και ματς στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου