Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ήττα από τον Άρη με… παράπονα για Βάτσιο από τον Βόλος ΝΠΣ

ήττα-από-τον-άρη-με-παράπονα-για-βάτσι-849397

Την ήττα με 0-1 από τον Αρη γνώρισε ο Βόλος ΝΠΣ για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου οι κυανέρυθροι δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες μετά το διπλό στο Περιστέρι. Οι κυανέρυρθοι μάλιστα τόσο μετά τη λήξη του αγώνα, όσο και σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση, βάζοντας στο στόχαστρο τους διαιτητές Βάτσιο και Ευαγγέλου.

Η πρώτη ανακοίνωση (χθεσινοβραδινή) αναφέρει: «Ο διαιτητής Βάτσιος με τις αποφάσεις του αλλοίωσε το αποτέλεσμα του σημερινού (σ.σ. χθεσινού) αγώνα Βόλος-Άρης. Κατά… σύμπτωση και πάλι εις βάρος της ομάδας μας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλέας Μπέος σκέφτεται σοβαρά να υποβάλει αύριο την παραίτησή του από το ΔΣ της ομάδας, ώστε ως Δήμαρχος Βόλου να υποβάλει μήνυση τόσο στον Βάτσιο όσο και στον Ευαγγέλου που ήταν στο VAR».

Στη συνέχεια ακολούθησε η εξής ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται πως: «Η ΠΑΕ Βόλος έπειτα από τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα Βόλος – Αρης, άσκησε όλα τα νόμιμα δικαιώματά της προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τόσο τον διαιτητή του αγώνα κ. Βάτσιο όσο και τον κ. Ευαγγέλου ο οποίος βρισκόταν στο VAR. Ελπίζουμε τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν του θέματος, καθώς είναι η ώρα διαιτητές τύπου Βάτσιου και Ευαγγέλου να πάνε επιτέλους στα σπίτια τους».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σε αντίθεση με πέρυσι, ο… ευρωπαίος Αρης, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League την περασμένη Πέμπτη, πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο, χάρις σε τέρμα στο 16ο λεπτό με πέναλτι του Γκάμα, που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπαριέντος. Το παιχνίδι παρακολούθησε από την κερκίδα ο νέος προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης Ακης Μάντζιος.

Ο αγώνας

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δουβίκας πάτησε περιοχή με ωραία ντρίμπλα, αλλά εν τέλει κλείστηκε από την άμυνα του Αρη χωρίς να καταφέρει να απειλήσει. Στο 13’ από σέντρα του Τέκιο από τα δεξιά η μπάλα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Κουέστα, ενώ οι παίκτες του Βόλος ΝΠΣ περίμεναν την μπάλα.

Στο 15’ της αναμέτρησης ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπαριέντος με τον παίκτη του Αρη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 16’ και να βάζει μπροστά τους φιλοξενούμενους, που πανηγύρισαν έξαλλα.

Καλή στιγμή για τον Βόλος ΝΠΣ με σουτ του Κολόμπο αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώματα αμυνομένων του Αρη και στο 30’ από κόρνερ του Φετφατζίδη, ο Σάσα έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 43’ ο Σάσα έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην τελευταία καλή στιγμή και στο 44’, προβολή του Ντάτκοβιτς, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος ΝΠΣ μπήκε με στόχο να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Αρχικά και στο 50’ ο Μαρτίνες ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ντάτκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά σουτ του Φεράρι η μπάλα κόντραρε και δεν βρήκε στόχο, με τον Αρη να θέλει να απειλήσει στο 57’. Συγκεκριμένα από εξαιρετική ενέργεια του Φετφατζίδη στη μεσαία γραμμή, ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους, η μπάλα έφθασε στον Γκάμα, αλλά ο Πορτογάλος καθυστέρησε χωρίς να μπορέσει να τελειώσει τη φάση.

Νέα τελική προσπάθεια στο παιχνίδι από τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 61’ με τον Τέκιο να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Περέα να κάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν τη χρήση VAR στο 68’, όταν ο Περέα βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, μετά από επαφή με τον Ντάτκοβιτς, αλλά ο διαιτητής δεν… συγκινήθηκε.

Ενα λεπτό αργότερα και στο 69’ ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε κόρνερ, με στόχο τον νεοεισελθόντα Μάνο, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε.

Ο Βόλος ΝΠΣ έπαιξε τα ρέστα του στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Γέντρισεκ, με τον Σλοβάκο φορ να παίρνει τη θέση του Ριένστρα, με στόχο να γίνει πιο επιθετική η ομάδα.

Ο Γέντρισεκ βρισκόμενος στο πρώτο δοκάρι θα μπορούσε να έχει φέρει την ισοφάριση, αλλά η γυριστή κεφαλιά του στο 88’ έστειλε την μπάλα άουτ.

Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης θα έρχονταν… στις καθυστερήσεις με τον Φεράρι να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε με VAR μιας και η μπάλα όπως φάνηκε στο ριπλέι είχε περάσει ολόκληρη εκτός αγωνιστικού χώρου, πριν ο Τέκιο την προωθήσει στα δίχτυα.

Το ακυρωθέν τέρμα έφερε εκνευρισμό στους γηπεδούχους, που γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, αφού δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα.

ΒΟΛΟΣ-ΑΡΗΣ 0-1

Σκόρερ: (16’ πεν. Μπρούνο Γκάμα)

Κίτρινες: (14’ Τσοκάνης, 21’ Μπαριέντος, 40’ Ριένστρα, 93’ Σάντσες- 2’ Τζέγκο, 70’ Σάσα)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79’ Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85’ Γκουαροτσένα), Μπαριέντος (46’ Μπαρτόλο), Μαρτίνες, Δουβίκας.
ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87’ Μπαγκαλιάνης), Γκάνεα, Ντάτκοβιτς, Ρόουζ, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης (64’ Μάνος), Γκάμα (87’ Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76’ Ματίγια), Λόπεζ (63’ Μαντσίνι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΡΗΣ 6

2. ΟΦΗ 4

3. ΠΑΟΚ 4

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3

5. AEK 3

6. ΒΟΛΟΣ 3

7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 3

8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1

9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1

10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 0

11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0

12. ΑΕΛ 0

13. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0

14. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 0

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου