Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πέτρου: «Σίγουρα θα μείνει ο κορμός»

πέτρου-σίγουρα-θα-μείνει-ο-κορμός-765381

Στον SPORT FM 89,5 και στην εκπομπή «Σφύριξα και Εληξες» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ. Ο Ακης Πέτρου μίλησε τόσο για την επιτυχημένη περσινή χρονιά, όσο και για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρώτη χρονιά των κυανέρυθρων στη Super League: «Ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για μία ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία, που ευτύχησε να σωθεί γρήγορα και έφτασε σε σημείο κάποια στιγμή να διεκδικεί ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη, παίζοντας σωστό και ωραίο ποδόσφαιρο. Είχαμε την πολυτέλεια αφού σωθήκαμε γρήγορα να δούμε και τα νέα παιδιά, που πήραν χρόνο συμμετοχής».

Για την εναλλαγή προπονητών: «Ξεκινήσαμε με τον Φεράντο ο οποίος έτυχε να έχει ένα πρόβλημα υγείας, παρ’ όλα αυτά η ομάδα συνέχισε πάνω στο ίδιο μοντέλο που είχαμε ξεκινήσει με επιθετικό και σωστό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ευχάριστο να αλλάζεις τέσσερις προπονητές, αλλά ήταν κάτι που έτυχε».

Για το κέρδος των νέων ποδοσφαιριστών: «Είχαμε την πολυτέλεια να βλέπουμε τα νέα παιδιά από τη στιγμή που πετύχαμε την παραμονή. Από τη στιγμή που αυτά τα παιδιά ανήκουν στο ρόστερ σημαίνει πως αξίζουν και βρίσκονται σε αυτή την ομάδα, περιμένοντας να αρπάξουν την ευκαιρία, όπως και έγινε από κάποιους. Για παράδειγμα ο Μήτογλου, ήταν η αποκάλυψη και η «μεταγραφή» των playout, όπως και ο Μαξ στα τελευταία παιχνίδια είχε ανέβει. Κάναμε επαγγελματία τον Μπάλα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα που έβλεπε τη δουλειά από την Κ19, η οποία ακολουθεί το σύστημα της πρώτης ομάδας».

Για την παραμονή του Στέφανου Ξηροφώτου: «Θα γίνουν συζητήσεις και θα δούμε. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει έναν προγραμματισμό με παίκτες στις θέσεις που χρειαζόμαστε και θα γίνουν συζητήσεις και με τον Στέφανο και με τον καινούργιο προπονητή που πρέπει να κλείσουμε».

Για το σκάουτινγκ: «Ανεπίσημα είχαμε ξεκινήσει μέσα στην καραντίνα και βλέπαμε ποδοσφαιριστές από άλλα πρωταθλήματα. Ο κορονοϊός «βοήθησε» στο να έχουμε χρόνο να δούμε παίκτες, αλλά από την άλλη μας έχει πάει πίσω, γιατί κάποια πρωταθλήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Ποδοσφαιριστές για παράδειγμα έπαιζαν μέχρι και χθες».

Για την ομάδα: «Οι παίκτες όλοι είναι σε άδεια. Σίγουρα ο κορμός και κάποιοι ακόμη παίκτες θα μείνουν. Γενικά κοιτάζουμε νεαρές ηλικίες αλλά το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία. Χαρά μας είναι να προωθούνται τα νέα παιδιά, αλλά αν έχεις βλέψεις για κάτι καλύτερο πρέπει να δεις ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλεις. Ηδη έχουμε ξεχωρίσει κάποια ακόμη παιδιά από την Κ19 και οι οποίοι θα γίνουν επαγγελματίες. Δεν μπορώ να πω τα ονόματα τους ακόμη. Είναι μεγάλη χαρά όταν βλέπεις τα νέα παιδιά να πηγαίνουν πιο ψηλά. Η ομάδα του Βόλου δίνει ευκαιρίες στα μικρά παιδιά».

Tέλος, σχολίασε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού για παίκτες της ομάδας, η οποία θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στις 11 Αυγούστου εκτός απροόπτου από το Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου