Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν απέφυγε την ήττα ο ΝΠΣ Βόλος

δεν-απέφυγε-την-ήττα-ο-νπσ-βόλος-23179

Δεν απέφυγε την ήττα χθες στη Λάρισα ο ΝΠΣ Βόλος στην 3η αγωνιστική των play out της Super League χάνοντας με 3-1 από την ΑΕΛ. Σε ένα ματς που η βολιώτικη ομάδα έχασε πέναλτι, προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε με πέναλτι, τελείωσε το ματς με 9 παίκτες, δέχτηκε δυο φόρες γκολ στις καθυστερήσεις …δεν μπορούσε να πάρει κάτι από το ματς εκτός κι αν ο διαιτητής Κουτσιαύτης από την Άρτα δεν έδειχνε τόσο εύκολα τις κάρτες.

Σίγουρα με την απόδοσή του όσο έπαιξε με 11 παίκτες ο ΝΠΣ Βόλος δικαιούταν κάτι καλύτερο αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος… Στην ουσία ο ΝΠΣ Βόλος έδωσε δικαιώματα στην ΑΕΛ και έκανε την ανατροπή στην αναμέτρηση και επικράτησε με 3-1.

Το ματς ήταν γεμάτο, αφού είχε μία ανατροπή, δύο πέναλτι και τρεις αποβολές (δύο για τον Βόλο, μία για την ΑΕΛ). Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Τόρζε, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ενώ από ένα πέτυχαν Μπούστος και Τσοκάνης.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος ξεκίνησε τον αγώνα στη Λάρισα με μια αλλαγή στην 11άδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Ξάνθη αφού δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Αντώνη Ντεντάκη και στη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Λύρατζης.

Τερματοφύλακας ήταν ο Μελίσσας, στα αριστερά ο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν για 2η φορά μαζί οι Διαμαντής και Οικονόμου. Τσοκάνης και Μαξ ήταν τα αμυντικά χαφ και μεσοεπιθετικά κινούνταν στα πλάγια οι Ζοάο, Τσαούσης, Γκουαροτσένα με προωθημένο τον Μάντζη.

Το πρώτο 45λεπτο είχε ρυθμό με δυο πέναλτι, το ένα χαμένο δυο γκολ και δύο αποβολές με δεύτερες κίτρινες!

Μετά από ένα αναγνωριστικό πεντάλεπτο ο ΝΠΣ Βόλος κατάφερε γρήγορα να επιβάλλει το ρυθμό του στο παιχνίδι και κατάφερε στο επόμενο δεκάλεπτο να κερδίσει πέναλτι αλλά μην ευστοχεί να χάνει μια ακόμη σημαντική ευκαιρία… αλλά και να σκοράρει, ενώ η ΑΕΛ αν και έμεινε με 10 παίκτες λίγο πριν τελειώσει το πρώτο 45λεπτο…ειδε τη Βολιώτικη ομάδα να μην μιμείται και να μένει κι αυτή με παίκτη λιγότερο που στοίχησε όμως το γκολ της ισοφάρισης, καθώς η Λάρισα ήταν εύστοχη σε πέναλτι.

Ο ΝΠΣ Βόλος έχασε πέναλτι με τον Κρίστινσον να βγάζει την εκτέλεση του Μάντζη, προηγήθηκε με τον Τσοκάνη, στο 44ο λεπτό η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκαζάλ, με τον Οικονόμου να δέχεται δύο κίτρινες σε ένα λεπτό και να αποβάλλεται, να υποπίπτει σε παράβαση πέναλτι και να δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με την εκτέλεση του Τόρζε…

Στο 8ο λεπτό ο Μάρκοβιτς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Φεράρι με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να δείχνει το σημείο του πέναλτι αλλά ο Μάντζης που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον Ισλανδό γκολκίπερ της Λάρισας Κρίστινσον να αποκρούει …αλλά και τον Ζοάο στη συνέχεια να αστοχεί (ήταν το δεύτερο πέναλτι που… βγάζει φέτος ο Κρίστινσον, καθώς είχε προηγηθεί αυτό με τον Ατρόμητο στην 1η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος).

Στο 13’ χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τον Βόλο, όταν ο Μαξ έσπασε στον Τσαούση αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια για να έρθει το γκολ για τη βολιώτικη ομάδα στο 15΄από τον Τάσο Τσοκάνη. Μετά από τρομερή συνεργασία σε πολύ γρήγορη κόντρα επίθεση, ο Μαξ έκανε την κάθετη στον Γκουαροτσένα και αυτός την κατάλληλη στιγμή το γύρισμα στον Τσοκάνη, ο οποίος με προβολή σκόραρε σε κενή εστία κάνοντας το 0-1.

Στο 18’ εκτέλεση φάουλ του Τόρζε, έπεσε και έδιωξε ο Μελίσσας, ενώ στο 26’ σουτ του Ζοάο, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ και το 44’ ήρθε η αποβολή για τον Αιγύπτιο Αλί Γκαζάλ, με δεύτερη κίτρινη (η 1η στο 34’), ενώ στις καθυστερήσεις με 10 έμεινε και ο ΝΠΣ Βόλος.

Ο Οικονόμου δευτερόλεπτα μετά την πρώτη κίτρινη κάρτα, δέχεται και δεύτερη (45+3 και 45+4) για χέρι που έκανε σε εναέρια μονομαχία! Αποτέλεσμα πέναλτι για την ΑΕΛ, αποβολή και για τον Βόλο και ισοπαλία στο ημίχρονο!

Στο 45’+5’ ο Ρουμάνος Τόρζε εκτέλεσε το πέναλτι, νίκησε τον Μελίσσα και ισοφάρισε σε 1-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Στέφανος Ξηροφώτος έριξε στο ματς τον Στέργιο Δημόπουλο για να καλύψει το κενό από την αποβολή του Οικονόμου, ενώ στο 49΄ ο Μάντζης απείλησε την αντίπαλη εστία, ενώ στο 52’ υπήρξε ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Σεσέροβιτς να πιάνει το σουτ αλλά ο Μελίσσας… απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 67’ όταν ο ΝΠΣ Βόλος, έμεινε με εννιά παίκτες καθώς υπήρξε άδικη αποβολή για τον Λευτέρη Λύρατζη με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 7 λεπτά!(η πρώτη ήταν στο 60’).

Ετσι στο 83΄ηρθε το 2-1 για τη Λάρισα με ωραία κίνηση και άψογο τελείωμα του Τόρζε και στο 85’ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για τον Βόλο όταν ο Μουνίθ κάνει φανταστική ντρίμπλα, περνάει τον Κρίστινσον αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ζίζιτς! Και αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ο ΝΠΣ δέχτηκε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις αφου στο 90+3 ο Μπούστος έκανε το 3-1.

Η ΑΕΛ είχε να κερδίσει από την 1η Μαρτίου και στα τελευταία 12 πρωταθλήματος ειχε έξι ήττες και πέντε ισοπαλίες. Ο ΝΠΣ Βόλος αν και ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα από τον Πανιώνιο, κατάφερε να νικήσει την Ξάνθη και αυτή ήταν η πρώτη νίκη του μετά από πέντε αγώνες χωρίς τρίποντο.

Διαιτητής: Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης που έδειχνε με ευκολία τις κάρτες!

AΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Ηλιάδης), Τόρζε, Παπάζογλου (63’ Ασούμπρε), Μούζεκ (76’Στελιάνο), Μάρκοβιτς ( 55΄Ζίζιτς), Σεσέροβιτς (76’Μπούστος), Μπέρτος, Γκαζάλ, Σίλβα

ΝΠΣ Βόλος (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Λύρατζης, Φερράρι, Διαμαντής, Οικονόμου, Τσοκάνης (54΄’ Μπαλογιάννης), Μαξ (87’ Τόρες), Ζοάο, Γκουαροτσένα (87’ Κυζιρίδης), Τσαούσης (46’ Δημόπουλος), Μάντζης (54΄ Μουνίθ). Στον πάγκο έμειναν οι Κάσες, Κορέλας, Μήτογλου, Καραγκιόζης.

Δευτέρες και Σάββατα θα είναι και οι άλλοι αγώνες του ΝΠΣ Βόλος ώς το τέλος της φετινής σεζόν αγωνιστικά με τα ματς που απομένουν στη διαδικασία των play out της Super League.

Ο ΝΠΣ Βόλος στη συνέχεια θα παίξει πάλι Δευτέρα (29/6) στις 19:30 στο Πανθεσσαλικό με τη Λαμία, Σάββατο (4/7) στην Τρίπολη, Σάββατο (11/7) θα υποδεχθεί στις 19:15 τον Ατρόμητο και στην 7η αγωνιστική Σάββατο (18/7) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό…

ΠΑΕ Βόλος: «Μυθεύματα τα περί πώλησης»

«Μυθεύματα» χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωσή της, όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών της. Παράλληλα διευκρινίζει πως οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα θα ενημερωθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και εφόσον δοθεί έγκριση τότε θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των φιλάθλων. Η σχετική ανακοίνωση: «Με αφορμή την πασαρέλα ονομάτων επίδοξων αγοραστών του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Βόλος, στην οποία έχουν επιδοθεί σχετικοί και, κυρίως, άσχετοι (μόνο από τον πλανήτη Αρη δεν έχουν ακόμη εμφανίσει υποψήφιο) οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εάν και εφ’ όσον υπάρξει εξέλιξη στο θέμα μεταβίβασης των μετοχών, τότε θα ενημερωθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφού δοθεί η έγκριση τότε βεβαίως και θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου. Ολα τα άλλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είτε είναι μυθεύματα είτε έκφραση μύχιων πόθων κάποιων και σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εκ της ΠΑΕ Βόλος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου