Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτη νίκη ο ΝΠΣ Βόλος στα play out κέρδισε 1-0 την Ξάνθη

πρώτη-νίκη-ο-νπσ-βόλος-στα-play-out-κέρδισε-1-0-τη-37431

Την πρώτη του νίκη στα play out της Super League 1 πέτυχε ο ΝΠΣ Βόλος, κερδίζοντας στην 2η αγωνιστική την Ξάνθη με 1-0, σφραγίζοντας και την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία φτάνοντας τους 30 βαθμούς, ενώ η Ακριτική ομάδα παρέμεινε χαμηλά και στους 18 και κινδυνεύει αφού βρίσκεται στο +1 από Παναιτωλικό και στο +4 από τον Πανιώνιο!

Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Τσαούσης στο τέλος του πρώτου μέρους ενώ στην επανάληψη με σωστή διαχείριση κράτησε το 1-0.

Η νίκη του ΝΠΣ Βόλος ήταν η 1η στα play out, η 1η επί της Ξάνθης (που είχε κερδίσει τα δυο ματς στο πρωτάθλημα) και η 1η για προπονητή Στέφανο Ξηρόφυτο στην Super League, ενώ το γκολ του Μάριου Τσαούση ήταν το πρώτο στο πρωτάθλημα (είχε σκοράρει στο κύπελλο στις Σέρρες 29/10) στην 11η συμμετοχή του κι ενώ για 4η φορά ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα.

Στο 2ο ματς των πλέι άουτ ο ΝΠΣ Βόλος είχε και πάλι απουσίες καθώς για τον Στέφανο Ξηροφώτο έλειψαν οι Ερικ Γέντρισεκ, Χουάν Μουνίθ, Στέργιος Δημόπουλος, Σάκης Γκαραβέλης, και έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νίκος Μελίσσας, που είχε να αγωνιστεί από τον Δεκέμβρη του 2019, δεξιά κι αριστερά στην άμυνα ξεκίνησαν οι Ντεντάκης, Φεράρι, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Οικονόμου- Διαμαντής που έπαιξαν πρώτη φορά μαζί . αμυντικά χαφ ήταν οι Τσοκάνης, Μαξ, πλάγια μεσοεπιθετικά κινούνταν οι Ζοάο και Τσαούσης, στο κέντρο ήταν ο Γκουαροτσένα και προωθημένος ήταν ο Βασίλης Μάντζης.

Το α’ ημίχρονο το ματς στο Πανθεσσαλικό είχε καλό ρυθμό από την αρχή, ωστόσο έλειπαν οι πραγματικά καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία στο πρώτο τέταρτο, για να ισορροπήσουν οι Θρακιώτες εν συνεχεία και με αρκετές μάχες να γίνονται στο κέντρο, με δυνατά μαρκαρίσματα σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλα έδειχναν ότι θα πήγαιναν άσφαιροι οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια, ωστόσο ήρθε το γκολ για τους «κυανέρυθρους» λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, με τον Τσαούση στο 45’+2 να αξιοποιεί την κάθετη πάσα του Μάντζη και να βρίσκει δίχτυα με ωραίο σουτ για το 1-0, γκολ σε καίριο χρονικά σημείο για τους Βολιώτες.

To β’ ημίχρονο δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους παίκτες του Ξηροφώτου να διαχειρίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα το προβάδισμά τους.

Στο 70’ η Ξάνθη είχε κάνει ήδη 5 αλλαγές και ο ΝΠΣ Βόλος καμία, δείγμα του ότι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν έδειχναν να διαχειρίζονται χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά τους.

Έτσι, ο ΝΠΣ Βόλος έφτασε εντέλει σε μια δίκαιη επικράτηση και ξέμπλεξε οριστικά και αμετάκλητα με την υπόθεση παραμονή.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

ΝΠΣ Βόλος (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Ντεντάκης, Φεράρι, Διαμάντης, Οικονόμου, Τσοκάνης, Μαξ, Τσαούσης (88’ Μπαλογιάννης), Ζοάο (80΄Λύρατζης), Γκουαροτσένα, Μάντζης (93’ Κάσες).

Στον πάγκο έμειναν οι Καραγκιόζης, Μήτογλου, Κορέλας, Κυζιρίδης, Τόρες

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Καμαρά (53’ Τερκί), Κοβάσεβιτς (73’ Μουλέν), Στάρτζεον, Ντε Αμορίμ (73’ Τζουρίτσκοβιτς), Εντουάρντο (30’ Μπαριέντος), Φοσέ (53’ Κάστρο)

Στον πάγκο έμειναν οι Μπέντο, Σόσα, Φασίδης, Μαλεζάς.

Για την Βολιώτικη ομάδα το νικηφόρο ματς με την Ξάνθη ήταν το πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, ενώ ως γηπεδούχος θα παίξει πάλι στην 4η αγωνιστική με τη Λαμία και στην 6η αγωνιστική όταν θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο. Εκτός έδρας ενώ στην πρεμιέρα έχασε 1-0 στη Ν.Σμύρνη, στην 3η αγωνιστική η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου θα παίξει την επόμενη Δευτέρα (22/6 -19.30) στη Λάρισα με την ΑΕΛ, στην 5η αγωνιστική θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα και στο φινάλε (7η Αγωνιστική) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Β.ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου