Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ξανά …σε τηλεδιάσκεψη

ξανά-σε-τηλεδιάσκεψη-83275

Σε τηλεδιάσκεψη μαζί με τις άλλες 13 ομάδες της Super League 1 θα βρεθεί εκ νέου σήμερα η ΠΑΕ Βόλος και το νέο έκτακτο Δ.Σ. στη Λίγκα θα έχει θέμα τις συζητήσεις με τον ΠΣΑΠ, όσον αφορά στις μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών …όπου γενικά υπήρξε διαφωνία.

Την ίδια ώρα κι ενώ τον ΝΠΣ Βόλος οι ποδοσφαιριστές έχουν από την περασμένη εβδομάδα ξεκινήσει προπονήσεις σε γκρουπ και στην ουσία όλοι περιμένουν να δουν αν και πώς θα τελειώσει αυτή η χρονιά που ήταν η πρώτη και επιτυχημένη στη Super League 1, για την απόκτηση του πακέτου των μετοχών της βολιώτικης ΠΑΕ έδειξε ενδιαφέρον ο ομογενής επιχειρηματίας Γιάννης Τσιπανίτης…

Το Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σούπερ Λίγκα όσον αφορά στις μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Η ενημέρωση: «Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12/05/2020 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως: Διαπραγμάτευση με Π.Σ.Α.Π. βάσει του θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA. Διάφορα».

«Κάθε ΠΑΕ θα διαπραγματευτεί με τους παίκτες της»

Την απόφαση να διαπραγματευτεί κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά με την ομάδα του για την αλλαγή ή μη των όρων του συμβολαίου του ανακοίνωσε (έπειτα από την απόρριψη της πρότασης της λίγκας) ο ΠΣΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: O ΠΣΑΠ, αφού αξιολόγησε με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις της Super League, κατέληξε να μην τις αποδεχθεί. Η θέση του ΠΣΑΠ να μην αποδεχθεί μια μείωση πραγματικού ποσοστού 83% επί των δόσεων του συμβολαίου κάθε ποδοσφαιριστή για την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2020 δεν ήταν βιαστική ούτε και αβασάνιστη αλλά αποτέλεσε προϊόν πολλών τηλεδιασκέψεων του Συνδέσμου με τους αρχηγούς των ομάδων των ΠΑΕ της Super League.

Στις επαφές αυτές ακούσθηκαν και εκτιμήθηκαν όλες οι απόψεις, καθώς και αναλύθηκαν και αποκωδικοποιήθηκαν όλα τα κρίσιμα σημεία. Κοινή και τελική κατάληξη αποτέλεσε η επιλογή των ποδοσφαιριστών κάθε ΠΑΕ να συζητήσουν και διαπραγματευθούν με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ για τη δυνατότητα ή μη υλοποίησης μειώσεων επί των αποδοχών τους.

Η λύση αυτή κατέληξε να είναι η ασφαλέστερη, η πιο πρόσφορη αλλά και η πιο συμβατή με τις σχετικές οδηγίες της FIFA. Τυχόν υιοθέτηση άλλης λύσης αποδείχθηκε αδύνατη.

Πράγματι, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι 480 περίπου ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League αποτελούν 480 διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικά ανά ποδοσφαιριστή δεδομένα (όπως διάρκεια ή/και ποσό δόσεων συμβολαίου, κ.λπ.) και αν συνεκτιμήσει κανείς ότι κάθε ΠΑΕ αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση με εξίσου διαφορετικά δεδομένα (όπως οικονομικά στοιχεία, συνέπεια στην τήρηση των υποχρεώσεων της, κ.λπ.), θα κατανοήσει με μεγάλη ευκολία τη σοβαρή και υπεύθυνη θέση του ΠΣΑΠ και των μελών του.

Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα στις επάλξεις, θα συνεχίσει να διεκδικεί το συλλογικό συμφέρον των μελών του και να αναζητά την πιο ειλικρινή, κατάλληλη και ασφαλή λύση, πάντοτε για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

«Ήταν ανέφικτη μια αντι-πρόταση που να ικανοποιεί όλους τους παίκτες» εξήγησε ο πρόεδρος του οργάνου τον παικτών Γιώργος Μπαντής και σημείωσε ότι η πρόταση μείωσης που έγινε από τη Super League απορρίφθηκε επειδή ήταν ακραία.

Τσιπανίτης: «Δίνω 2 εκατ. δολάρια για τον Βόλο»

Ο ομογενής επιχειρηματίας και φίλος του Βόλου Γιάννης Τσιπανίτης εξέφρασε με παρέμβασή του στον Astra TV το ενδιαφέρον του για την αγορά της ΠΑΕ Βόλος.

«Δίνω 2 εκατ. δολάρια για να αναλάβω την ομάδα. Και τα δίνω σε ρευστό, όχι με λόγια. Πιστέψτε με πως αν πάρω την ΠΑΕ, θα τη βγάλω και στην Ευρώπη. Είμαι στο Καράκας της Βενεζουέλας αυτή τη στιγμή», τόνισε ο ομογενής επιχειρηματίας που έχει έδρα την Ουάσινγκτον.

Προπονήσεις

Οι ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος από την περασμένη εβδομάδα επέστρεψαν μετά από ενάμιση περίπου μήνα στις προπονήσεις με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο και τους συνεργάτες του έχουν καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε οι παίκτες να επιστρέψουν στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, χωρίς βέβαια να υπάρξει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Η διαδικασία των ιδιαίτερων προπονήσεων σε τέσσερα γκρουπ ημερησίως αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα με έμφαση στη δύναμη, τη φυσική κατάσταση, την τεχνική και τα τελειώματα… Το πιο θετικό για τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο ήταν ότι όλοι έδειξαν «δουλεμένοι» αφού στην διάρκεια της καραντίνας ως επαγγελματίες εφήρμοσαν κατά γράμμα όλα τα ατομικά προγράμματα που τους είχαν δοθεί…

Ολοι οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και όσοι εμπλέκονται με τα της ομάδας, πέρασαν με επιτυχία από την διαδικασία του τεστ και οι προπονήσεις γίνονται σε γκρουπ, τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στην ΠΑΕ Βόλος φρόντισαν να απολυμάνουν τους εσωτερικούς χώρους, τόσο του Πανθεσσαλικού σταδίου, όσο και του ΕΑΚ Βόλου, και αν όλα πάνε καλά και εφόσον οι 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ αποφασίσουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα (η απόφαση αναμένεται να παρθεί μετά τις 15 Μαΐου), τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα αρχίσουν τον Ιούνιο.

Ο Βόλος ΝΠΣ θυμίζουμε ότι ήταν ήδη σε αναγκαστική αναμονή για να μπει σε ρυθμούς play out και πριν ξεσπάσει η πανδημία αφού δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία στις θέσεις 7 ώς 14 ούτε έχει γίνει η κλήρωση για το μίνι πρωτάθλημα των 7 αγώνων…

Για τον ΝΠΣ Βόλος στην ουσία δεν αλλάζει κάτι μετά και τις αποφάσεις για το θέμα της Ξάνθης που είχαν «φρενάρει» την επικύρωση της βαθμολογίας, αφού ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τιμωρία της Ξάνθης «πέρασε» 11ος χάνοντας το πλεονέκτημα της 10ης θέσης στην ισοβαθμία από τη Λαμία και στη διαδικασία των play out θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας.

«Εφικτό να αρχίσουν στις 14/6 τα playoffs»

Την αισιοδοξία πως τα playoffs μπορούν να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου, αν δεν υπάρξουν… πισωγυρίσματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού εξέφρασε ο Ξενοφών Ρούσσης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο που τηρείται, τόνισε πως η κατάσταση αξιολογείται διαρκώς, φάνηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες μέρες των προπονήσεων, αλλά και προβληματισμένος για το κόστος των τεστ, όπως και για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προβλεφθεί διαδικασία επανεκκίνησης για τους διαιτητές.

Μεταξύ άλλων ο Ξενοφών Ρούσσης μίλησε για το πρωτόκολλο που ακολουθείται: «Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν με σειρά προτεραιότητας, καταγράφονται σε έναν κατάλογο και πίνακα, θερμομετρούνται και από εκεί και πέρα, με δικά τους ρούχα, τα οποία χρησιμοποιούν και παίρνουν πίσω, δεν έρχονται σε καμία επαφή με τα ρούχα συμπαικτών και μπαίνουν σε ατομικές προπονήσεις. Οι προπονήσεις είναι εντελώς εξατομικευμένες και τις προσεχείς μέρες πιο ομαδικές. Κατ’ αρχάς τεσσάρων ατόμων και το μεγαλύτερο γκρουπ θα είναι οι οκτώ ποδοσφαιριστές, ανάλογα με τις καταστάσεις».

Για το πώς εξελίσσονται οι προπονήσεις με τα νέα δεδομένα: «Οι γιατροί των ομάδων εφόσον έχουν κάποιο πρόβλημα απευθύνονται αρχικά σε μένα κι εγώ με τη σειρά μου στους αρμόδιους της υγειονομικής επιτροπής και της ΓΓΑ. Έχω επαφή με τους γιατρούς όλων των ομάδων της Super League. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι’ αυτό».

Για το πότε θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις: «Προς το τέλος Μαΐου θα φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών και μετά θα περάσουμε στο δεύτερο στάδιο. Υπολογίζω ότι χρειάζονται περίπου τέσσερις εβδομάδες συνολικά για να είναι έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Για μένα το να αρχίσουμε στις 14 Ιουνίου τα playoffs θα ήταν πιο σίγουρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου