Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Βήμα βήμα …στην επανέναρξη ο ΝΠΣ Βόλος

βήμα-βήμα-στην-επανέναρξη-ο-νπσ-βόλο-97592

Την επόμενη μέρα και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση αρχίζουν και σκέφτονται στον ΝΠΣ Βόλος ενόψει της έναρξης των προπονήσεων, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη χαλάρωση των μέτρων ξεκινούν σιγά σιγά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Τεχνικό επιτελείο, γυμναστές, γιατροί, ο τεχνικός διευθυντής Ακης Πέτρου και η διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις ώστε να καταρτίσουν ένα πλάνο οργάνωσης στις νέες συνθήκες προπόνησης και πώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ολιγομελή γκρουπ, χωρίς φυσικά να τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η υγεία όχι μόνο των ποδοσφαιριστών, αλλά των ανθρώπων που θα εμπλακούν στην καθημερινότητα των προγραμμάτων.

Οσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που είναι όλοι στον Βόλο, αναμένεται να γίνουν κανονικά όλες οι διαδικασίες όπως συμβαίνει στην έναρξη μιας καλοκαιρινής προετοιμασίας (εργομετρικά, αιματολογικά κλπ) συν ό,τι προβλέπεται πλέον από τους ειδικούς για επιστροφή σε προπονήσεις 6-8 ατόμων.

Σημάδι επανέναρξης του πρωταθλήματος

Την απόφαση που θεωρείται ως πρώτο βήμα για επανέναρξη του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης καθώς από 5 Μαΐου οι ομάδες της Super League μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, αλλά σε γκρουπ.

Οπως ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, από την Τρίτη 5 Μαΐου οι ομάδες θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις σε γκρουπ των 6-8 ποδοσφαιριστών.

Σε πρώτη φάση η εκγύμναση των παικτών θα γίνεται αυστηρά σε ανοιχτά γήπεδα και θα αφορά στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση και την ατομική τεχνική.

Η απόφαση, για την οποία τονίστηκε ότι θα ισχύει ώς τα μέσα του μήνα και τότε θα επανεξεταστούν τα δεδομένα, εύλογα εκλαμβάνεται ως σημάδι επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας.

Ωστόσο υπογραμμίζεται ότι (σύμφωνα με το πλάνο της Super League) θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις ως τις 20-25 του μήνα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε και άλλες διευκρινίσεις τονίζοντας πως με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να συνεχίσουμε την μάχη: «Συστήσαμε ειδική υγειονομική επιτροπή για πρωτόκολλα που τροποποιούνται ανάλογα. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση με μία είσοδο. Διεξάγουμε έλεγχο. Πέραν των αθλητών όλοι φοράνε μάσκες. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, που πλένουμε σπίτι μας και προτιμάμε την μετακίνηση με τον δικό μας τρόπο. Εάν έρθουμε σε επαφή στην προπόνηση με άλλο άτομο πλενόμαστε και χρησιμοποιούμε αντισηπτικό. Απολυμαίνονται τα όργανα. Τα αποδυτήρια, τα ντους και τα κλειστά γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Τα ρούχα της προπόνησης τα βάζουμε σε κλειστή τσάντα και τα αφήνουμε να τα αναλάβει ο σύλλογος. Τα μέτρα ισχύουν από 5 Μαϊου και στα μέσα Μαϊου θα επανέλθουμε. Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει την δυνατότητα στις διοργανώτριες Αρχές για να δουν εάν θα διακόψουν ή θα ολοκληρώσουν τις διοργανώσεις. Από 5 Μαϊου θα επιτρέπεται προπόνηση μελών – ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου σε γκρουπ 6 έως 8 ατόμων. Θα αφορά φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και βελτίωση τεχνικής. Η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών».

Super League: «Προχωράμε»

Η βούληση της Super League για επανέναρξη του πρωταθλήματος είχε εκφραστεί στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και αποτυπώθηκε με το δι΄ επιστολής αίτημα προς την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι εξαγγελίες του κ. Αυγενάκη ικανοποίησαν τη Λίγκα, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για να ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αν και, όπως υπογραμμίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή, η κατάσταση θα επανεκτιμάται και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το αργότερο έως τις 18 Μαΐου.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του πολιτικού προϊστάμενου του ελληνικού αθλητισμού, η Super League σχολίασε πως «προχωράμε βήμα-βήμα, σεβόμενοι απόλυτα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των θεσμικών φορέων της Πολιτείας, με πρώτιστο μέλημα την υγεία».

Το βήμα βήμα ισχύει και για τον ΝΠΣ Βόλος ενώ η θέση του Μηνά Λυσάνδρου είναι ξεκάθαρη στο να αρχίσει εκ νέου και να ολοκληρωθεί αγωνιστικά το πρωτάθλημα… αφου θέλει να είναι ευθυγραμμισμένος με την επιταγή της ΟΥΕΦΑ να εξαντληθεί κάθε περιθώριο (παρά τα «παράθυρα» που υπάρχουν και επιτρέπονται πλέον).

Και μπορεί το Δ.Σ. της θυελλώδες Σούπερ Λίγκας 1 το μεσημέρι της Τετάρτης (29/4) να μην μπόρεσε να πάρει απόφαση παρά να απεικονίσει την πρόθεση για επανέναρξη του πρωταθλήματος κατά πλειοψηφία γενικώς και αορίστως ο πρόεδρος της διοργανώτριας έθεσε προφορικά ένα χρονοδιάγραμμα… Είπε δηλαδή πως δεν μπορεί να πάει η σέντρα αργότερα από τις 14 Ιουνίου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η επιστροφή για την αγωνιστική ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20 θα είναι ανέφικτη.

«Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αρχίσει μετά τις 14 Ιουνίου. Άρα πρέπει να προηγηθούν οι ομαδικές προπονήσεις στις 18 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση να αρχίσουν οι ομαδικές το αργότερο στις 25 Μαΐου», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Λυσάνδρου.

Μπέος: «Μεγάλη διαφάνεια»

Όσον αφορά την ένταση στην τηλεδιάσκεψη σε συνέντευξη σε διαδικτυακή εκπομπή του sdna ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αναφέρθηκε στις σχέσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΝΠΣ Βόλος και τόνισε ότι δεν υπάρχει μετοχική σχέση Στον πρόλογο του ο Αχιλλέας Μπέος έκανε μία απαραίτητη επισήμανση: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εκφράζω την άποψη μου, με μία απόσταση, από την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο, ως Δήμαρχος Βόλου. Έχω αξιολογική κρίση των πραγματικών προβλημάτων του ποδοσφαίρου. Δεν εκπροσωπώ καμία ομάδα, μιλάω ως έμπειρος παράγοντας του παρελθόντος, αλλά και ως οπαδός, φίλαθλος του ποδοσφαίρου.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι είναι συνειδητή επιλογή, η αποχή μου από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κώλυμα ούτε έχω κάποιο πρόβλημα το πόθεν έσχες μου, ώστε να εμποδίζει να έχω μετοχές οπουδήποτε θέλω. Ήμουν υπέρ της δημιουργίας του Βόλου, στήριξα αυτή την προσπάθεια.

Θεωρώ άκομψο να συμμετέχω στο σημερινό χάλι του ποδοσφαίρου, γιατί τότε θα γινόταν πόλεμος. Θέλω να ηρεμήσω. Έχω δύο εγγόνια, είμαι Δήμαρχος, αγαπάω αυτό που κάνω. Δεν θέλω να συγκρούομαι με τον κάθε Μαρινάκη… Ο Δήμαρχος Βόλου σχολίασε την υπόνοια που άφησε ο Ολυμπιακός για σχέση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΝΠΣ Βόλος: «Για τον ισχυρισμό απάντησε με ανακοίνωση η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα με μεγαλύτερη διαφάνεια από ότι υπάρχει στην ομάδα του Βόλου. Υπάρχουν 270-275 μέτοχοι, υπαρκτά, φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, επιχειρηματίες, που έχουν από 10 εως 1000 μετοχές της ομάδας.

Αν θεωρούν ότι από μία καλή σχέση που έχω και δεν την αμφισβητώ, την αποδέχομαι με μεγάλη χαρά, με τον κύριο Σαββίδη προκύπτει θέμα τι να πω; Κάποια αντίστοιχη σχέση στο παρελθόν είχα και με τον Μελισσανίδη. Πολλά χρόνια πριν και πιο έντονη μάλιστα σχέση είχα με τον Μαρινάκη και με τον Πατέρα για κάποιο διάστημα. Αν αυτά τα δύο έτη καλή σχέσης που δεν είναι τόσο έντονη και βασίζονται στον αλληλοσεβασμό, τότε τι να πούμε για την σχέση με το 2010 και το 2011 με τον Μαρινάκη που ήταν πολύ πιο έντονη και το πλήρωσα με την παρουσία μου για 11,5 μήνες στην φυλακή με το περιβόητο σκάνδαλο της δικαιοσύνης και τον εξωθεαμικών παραγόντων που επέτρεψαν να γίνουν όλα αυτά.

Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Στο σχεδιασμό του ο Βόλος είχε να πάρει 4-5 δανεικούς. Πήρε έναν κι από την ΑΕΚ. Και τι πάει να πει αυτό; Είτε πάρεις έναν, είτε τρεις αλλάζει κάτι; Και η Τρίπολη πήρε δανεικό από την ΑΕΚ, τι σημαίνει ότι υπάρχει κάτι μεμπτό; Γίνονται καθημερινά αυτά παντού σε όλο τον κόσμο»

Σε ότι αφορά τον Βόλο ξέρω ότι είναι μία ομάδα νοικοκυρεμένη, δεν γίνονται καραγκιοζιλίκια, όπως αλλού. Στην SuperLeague 2 να δείτε τι γίνεται. Εκεί ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, όμως δεν βλέπουν ότι το δάσος καίγεται. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 31/12, πράγματα που εξετάζει ο Δημητρίου και η ΕΕΑ για να δώσει πιστοποιητικά; Ας φέρουν λοιπόν χαρτιά, εξοφλήσεις, υπαλληλικού προσωπικού. Υπήρχε κορωνοϊός τότε και δεν πλήρωναν; Ζήτημα να υπάρχουν 4-5 ομάδες που να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Μία από αυτές είναι ο Βόλος, στον οποίο είναι όλοι εξοφλημένοι μέχρι τέλη Φεβρουαρίου».

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου