Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ντεντάκης: «Ομάδα – έκπληξη ο Βόλος»

ντεντάκης-ομάδα-έκπληξη-ο-βόλος-109310

Ο ακραίος αμυντικός του Βόλος ΝΠΣ Αντώνης Ντεντάκης παραχώρησε συνέντευξη σε μέσο της Κρήτης, απ’ όπου και κατάγεται, μιλώντας για την ποδοσφαιρική του πορεία και την ομάδα των κυανέρυθρων με την οποία επέστρεψε στη Super League.

Ο Χανιώτης ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και στις δυσκολίες που θα υπάρξουν οικονομικά τους επόμενους μήνες για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για όλο τον κόσμο. Ακόμη σχολίασε την αδυναμία που του είχε σε νεαρή ηλικία ο Αγγελος Αναστασιάδης, που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για τη μεταγραφή του στον Πλατανιά, ανέφερε πώς προέκυψε η μεταγραφή του στον Βόλο με «μάτια» της υπό σύστασης – τότε – ομάδας να τον παρακολουθούν σε αγώνα Ιωνικός-ΣΥΝΚΑ και τόνισε ότι και οι τρεις ομάδες των Χανίων που αγωνίστηκε, ο Κισσαμικός, ο Πλατανιάς και το ΣΥΝΚΑ τον βοήθησαν πολύ για να βρίσκεται στο επίπεδο που είναι σήμερα. Οσον αφορά στον Βόλο δήλωσε χαρούμενος για την επιλογή που έκανε πριν από τρία χρόνια. Μεταξύ άλλων σχολίασε στο athlitiko.gr.

Για το αν έχει εξασφαλίσει ο Βόλος την παραμονή: «Είμαστε πολύ κοντά, αλλά μαθηματικά δεν έχουμε παραμείνει ακόμη στην κατηγορία. Θα χρειαστούμε μία-δύο νίκες ίσως, θα χρειαστούμε κάποιους βαθμούς. Είμαστε σε μία πολύ καλή θέση και είναι επίτευγμα αυτό για την ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από δύο χρόνια ήμασταν στη Γ’ Εθνική και τώρα είμαστε στη Super League και καταφέρνουμε σχετικά εύκολα να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής».

Για το γεγονός ότι ο Βόλος αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις: «Δεν το περίμενε ο κόσμος ότι θα έχουμε ένα τέτοιο ξεκίνημα και μία σταθερή πορεία, εκτός από την κοιλιά που κάναμε στο τέλος, που είναι φυσιολογική, γιατί η ομάδα ήταν άπειρη. Είναι καινούργια ομάδα και έχει αλλάξει κατά 80-85% το περσινό ρόστερ. Αν αναλογιστείς όλα αυτά θεωρώ ότι όντως ήταν μία ομάδα έκπληξη για το φετινό πρωτάθλημα».

Για την πορεία από τη Γ’ Εθνική μέχρι τη Super League και το γεγονός ότι είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν παραμείνει από την πρώτη χρονιά του Βόλου: «Οταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια η αίσθησή μας ήταν ότι ετοιμάζεται να γίνει κάτι καλό. Φαινόταν από το γεγονός ότι η ομάδα λειτουργούσε επαγγελματικά από τότε. Οι εγκαταστάσεις ήταν τέλειες, οι παίκτες ήταν πάρα πολύ καλοί για την κατηγορία και όλοι είχαμε στο μυαλό μας ότι πάει να γίνει κάτι πολύ καλό. Ετσι έγινε, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε κατηγορία. Με το ίδιο ρόστερ, με 2-3 προσθήκες, καταφέραμε πάλι στη Football League κάτι που φάνταζε απίθανο, να πάρουμε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από την αρχή είχαμε στόχο την άνοδο και οι άνθρωποι της ομάδας από την πρώτη ημέρα που δημιουργήθηκε έλεγαν ότι στόχος είναι τα επόμενα δύο χρόνια να βρίσκεται στη Super League. Βέβαια είναι αλλιώς να γίνεται μία δήλωση και αλλιώς να το πετύχεις κιόλας. Είναι δύσκολο και θέλει προσπάθεια. Εχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές εδώ. Εγώ, ο Βασίλης Μάντζης και ο Στέργιος Δημόπουλος που είμαστε από την πρώτη μέρα εδώ νιώθουμε υπερήφανοι που η ομάδα είναι στη Super League και βρίσκεται πολύ κοντά στην παραμονή, που ήταν ο στόχος. Μας κάνει χαρούμενους, γιατί είχαμε βάλει έναν στόχο από την αρχή και τον έχουμε πετύχει».

Για τον προπονητή Χουάν Φεράντο με τον οποίο άρχισε το τριετές πλάνο: «Ενας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και προπονητής. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ, του οφείλω πολλά. Του εύχομαι τα καλύτερα, γιατί πραγματικά είναι ένας άνθρωπος που το αξίζει και ποδοσφαιρικά και σαν χαρακτήρας. Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος και χάρηκα που δούλεψα μαζί του. Κέρδισα πολλά από αυτόν…».

Για το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του Φεράντο που οδήγησε στο τέλος της συνεργασίας τον Ιανουάριο: «Ηταν απίστευτο… Χωρίς να το περιμένουμε, από ένα μικρόβιο στο μάτι δημιουργήθηκε μία λοίμωξη και παραλίγο να χάσει το μάτι του… Ηταν ξαφνικό… Είχε φτάσει σε ένα σημείο να μη βλέπει καθόλου και από τα δύο μάτια. Πριν από μία εβδομάδα μίλησα μαζί του και μου είπε ότι βλέπει κανονικά, είναι καλά και ότι από τη νέα σεζόν θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα…».

Για το αν έπαιξαν ρόλο στο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στο τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος η φυγή Φεράντο και οι αλλαγές προπονητών: «Η αλήθεια είναι ότι επηρέασε η φυγή του Φεράντο, γιατί η ομάδα από τη Γ’ Εθνική μέχρι τη Super League έπαιζε ακριβώς το ίδιο ποδόσφαιρο με αυτόν τον προπονητή. Είτε στη Γ’ Εθνική, είτε στη Β’, είτε στη Super League είχε ένα πλάνο και ήθελε να βγάζει αυτό μέσα στο γήπεδο η ομάδα του. Ηταν πολύ απότομο, γιατί όταν γίνεται μία αλλαγή προπονητή θέλεις λίγο χρόνο σαν ομάδα για να περάσει η φιλοσοφία του προπονητή. Το κακό ήταν ότι τη στιγμή που έγινε η αλλαγή είχαμε νομίζω 7 παιχνίδια σε ένα μήνα, με πρωτάθλημα και κύπελλο. Δεν είχαμε αρκετό χρόνο να δουλέψουμε και σίγουρα έπαιξε και αυτό σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική κοιλιά που είχαμε».

Για το γεγονός ότι βρέθηκε σε νεαρή ηλικία στη Super League, μετά από λίγα χρόνια έπαιξε στο τοπικό πρωτάθλημα Χανίων και μετά βρέθηκε ξανά στη «μεγάλη» κατηγορία με πρωταγωνιστικό ρόλο: «Στον Πλατανιά ήμουν πολύ μικρός, 18 χρονών, αλλά πάντα πίστευα – έτσι όπως έζησα τα δύο χρόνια στον Πλατανιά – ότι θα μπορούσα, με δουλειά, να φτάσω σε ένα σημείο να καθιερωθώ στη Super League. Σίγουρα ό,τι έχω καταφέρει είναι μέσα από τη δουλειά μου. Είτε ήμουν στο ΣΥΝΚΑ στο τοπικό, είτε στη Γ’ Εθνική αυτό που ήθελα ήταν να δουλεύω στο γήπεδο 100%, να είμαι επαγγελματίας, να τα δίνω όλα και μέσα από τη δουλειά μου να μπορώ να βελτιώνομαι. Ετσι έπραξα και στον Βόλο. Στα τρία χρόνια που είμαι εδώ προσπαθώ για το καλύτερο και πιστεύω ότι ο καθένας στο ποδόσφαιρο παίρνει πάντα ό,τι του αξίζει. Αν αξίζεις και δουλεύεις θα δικαιωθείς κάποια στιγμή…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου