Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δίνουν ελπίδες για το μέλλον

δίνουν-ελπίδες-για-το-μέλλον-120360

Με όλα τα πρωταθλήματα σε αναστολή και οι μικροί του ΝΠΣ Βόλος, που για πρώτη φορά μετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα Κ-17 της Super League 1, είναι σε αναμονή με αβεβαιότητα αν θα ολοκληρώσουν τη χρονιά στην οποία έχουν δώσει 23 παιχνίδια και «χρωστούν» άλλα πέντε.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι «μικροί» του ΝΠΣ Βόλος με προπονητή τον Γιάννη Ακτσιαλή στην πρώτη τους χρονιά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να στρέψουν πάνω τους αρκετά βλέμματα δείχνοντας θετικά στοιχεία και ταλέντο αφού στην ουσία αποτελούν το μέλλον της Βολιώτικης ομάδας.

Με Βολιώτικη «βάση» η Κ-17 του ΝΠΣ Βόλος σε ένα πρωτάθλημα πρωτόγνωρο και με τέσσερις γύρους έχει δείξει καλά στοιχεία με καλές εμφανίσεις και έχοντας τρεις νίκες και 3 ισοπαλίες καταφέρνει να «σταθεί» απέναντι σε ομάδες που καλλιεργούν χρόνια τις υποδομές τους…

Οι «μικροί» του Γιάννη Ακτσιαλή στην πρώτη τους χρονιά ως ομάδα, ενώ κερδίζουν σε εμπειρίες, δείχνουν ότι μέσα από την σωστή δουλειά μπορούν να αποτελέσουν και το μέλλον της Βολιώτικης ΠΑΕ.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Κ-17 έδειξαν σιγά-σιγά να προσαρμόζονται στις νέες αγωνιστικές συνθήκες και στον νέο τρόπο δουλειάς, αφού μέχρι πέρσι ήταν σε ακαδημίες, και οι ποδοσφαιρικές τους εμπειρίες ήταν από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ.

Στο πρωτάθλημα Κ-17 της Super League ο Χρήστος Αφεντίτσας, που και πέρσι ξεχώριζε στον Ερμή, και ο Δημήτρης Κουτσιμπάνας έχουν τις περισσότερες συμμετοχές (22), ενώ στην ομάδα αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο και μετά, ο Χρήστος Νούλας γεννηθείς το 2005, όντας δυο χρόνια μικρότερος από τους άλλους ποδοσφαιριστές στην κατηγορία.

Οι Πρίφτης (5),Τζιάνης (3), Μπάλας (3),Ματθαίου (2), Λαμπρινίδης (1) είναι οι παίκτες που έχουν σκοράρει στη φετινή πρώτη χρονιά, όπου διεξήχθησαν 23 αγωνιστικές πρωταθλήματος μέχρι την διακοπή λόγω του ιού, και απομένουν 5 αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του.

Τα αποτελέσματα των «μικρών» της ΠΑΕ Βόλος στο πρωτάθλημα Κ-17 της Super League 1:

Βόλος ΝΠΣ-Ξάνθη 1-3

Παναιτωλικός-Βόλος ΝΠΣ 1-1

ΠΑΟΚ-Βόλος ΝΠΣ 6-0

Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Λάρισα- Βόλος ΝΠΣ 0-0

Βόλος ΝΠΣ-Λαμία 1-0

Αρης- Βόλος ΝΠΣ 6-0

Ξάνθη-Βόλος ΝΠΣ 4-1

Βόλος ΝΠΣ-Παναιτωλικός 0-2

Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΟΚ 0-4

ΠΑΣ Γιάννινα -Βόλος ΝΠΣ 5-2

Βόλος ΝΠΣ-Λάρισα 2-1

Λαμία- Βόλος ΝΠΣ 0-0

Βόλος ΝΠΣ-Αρης 1-3

Βόλος ΝΠΣ-Ξάνθη 0-1

Παναιτωλικός-Βόλος ΝΠΣ 2-0

ΠΑΟΚ-Βόλος ΝΠΣ 5-0

Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Λάρισα- Βόλος ΝΠΣ 3-1

Βόλος ΝΠΣ-Λαμία 0-1

Αρης- Βόλος ΝΠΣ 4-1

Ξάνθη-Βόλος ΝΠΣ 2-0

Βόλος ΝΠΣ-Παναιτωλικός 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ 61

2. Αρης 57

3. Ξάνθη 43

4. ΠΑΣ Γιάννινα 39

5. Παναιτωλικός 24

6. Λάρισα 18

7. Βόλος ΝΠΣ 12

8. Λαμία 8

Και οι αγώνες που εκκρεμούν είναι:

Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα -Βόλος ΝΠΣ

Βόλος ΝΠΣ-Λάρισα

Λαμία- Βόλος ΝΠΣ

Βόλος ΝΠΣ-Άρης

Γενικότερα στον ΝΠΣ Βόλος δίνουν μεγάλη σημασία στις ομάδες Νέων αλλά και στις υποδομές καθώς εκτός από την Κ-17 και την Κ-19, που επίσης είχε καλή παρουσία στο πιο δυνατό πρωτάθλημα της, υπάρχουν και μικρότερες ηλικιακά ομάδες με υπεύθυνο Ακαδημιών της ΠΑΕ τον Μιχάλη Καπουρνιώτη.

Μάλιστα η Κ-16 που μετέχει στο αντίστοιχο ηλικιακό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ είναι αήττητη, ενώ ομάδες του ΝΠΣ Βόλος παίζουν και στα πιο μικρά (κ-12 και κ-10) πρωταθλήματα.

Αναμονή στην Super League

Καμία εξέλιξη όσον αφορά τη συνέχεια και την ολοκλήρωση της σεζόν στην Super League 1 δεν έχει σημειωθεί και όπως όλες οι ομάδες έτσι και ο ΝΠΣ Βόλος είναι σε αναγκαστική αναμονή περιμένοντας ίσως και αλλαγές αν κριθεί αναγκαίο στον τρόπο που θα δοθεί το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ως γνωστόν η Super League θα κληθεί να εξετάσει την κατάσταση στις 24/4, ενώ δημιούργησε ομάδα εργασίας με στόχο την καταγραφή των νέων πρωτόγνωρων δεδομένων, την εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων και τη σύνταξη προτάσεων τις οποίες θα αξιολογήσει το Δ.Σ. της Super League το συντομότερο δυνατόν.

Στον ΝΠΣ Βόλος πάντως παραμένουν σε στάση αναμονής για επιστροφή στη δράση, και αν και βλέπουν πως η μέρα αυτή αργεί η Βολιώτικη ομάδα θα περιμένει επίσημα «νέα» μετά τις 24 Απριλίου όπως συναποφάσισε με τις άλλες 13 ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.

Σίγουρα σκέψεις για το πότε θα γίνει η επιστροφή στη δράση κάνουν βέβαια όλοι, αλλά το πρώτο που εύχονται είναι η υγεία για όλους… παραμένοντας σε κατ’ οίκον περιορισμό, ως μέτρο προφύλαξης για την εξάπλωση του κορονοϊού κι ενώ κανένας από τους παίκτες του ΝΠΣ Βόλος δεν έφυγε εκτός Βόλου.

Στον Βόλος ΝΠΣ ως γνωστόν έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι, υπάρχει καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τους παίκτες και ενημέρωση των ξένων για την κατάσταση στην Ελλάδα και στις χώρες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου