Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σε «αναγκαστική» αναμονή ο Βόλος ΝΠΣ

σε-αναγκαστική-αναμονή-ο-βόλος-νπσ-175853

Σε αναγκαστική αναμονή είναι ο ΝΠΣ Βόλος αφού δεν έγινε χθες όπως περίμενε η κλήρωση για τα playout του πρωταθλήματος της Super League 1, στα όποια θα συμμετάσχει και μάλιστα προετοιμαζόμενος για αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα δώσει αύριο Σάββατο φιλικό με τη Λαμία.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη διαδικασία ων πλέι άουτ, θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας, αλλά η αναβολή της κλήρωσης έγινε μετά την πρωτόδικη απόφαση για αφαίρεση βαθμών από την Ξάνθη.

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας αφού επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 1-6 (με την αφαίρεση επτά πόντων από τον «δικέφαλο του Βορρά» να υπολογίζεται κανονικά), αλλά η διαδικασία για την επικύρωση της βαθμολογίας όσον αφορά στις θέσεις 7-14 δεν προχώρησε, καθώς οι Πανιώνιος, ΑΕΛ και Παναιτωλικός ενημέρωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση για την υπόθεση της Ξάνθης και κατόπιν τούτου αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει αναβολή.

Η ανακοίνωση: Ψηφίστηκε ομόφωνα η αναβολή της επικύρωσης και της κλήρωσης για τις θέσεις 7 έως και 14 (play out), μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για τις εκκρεμείς υποθέσεις της ΠΑΕ Ξάνθη.

Τα Playouts θα διεξαχθούν σε επτά (7) αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα ένα (1) μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερεις (4) εντός έδρας και τρείς (3) εκτός έδρας αγώνες στα Playouts ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρείς (3) εντός έδρας αγώνες και τέσσερεις (4) εκτός έδρας αγώνες στα Playouts, βάσει κλήρωσης.

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η επικύρωση της βαθμολογίας από τις θέσεις 7 έως 14 εξήγησε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος. «Στα play-out υπάρχουν νέα δεδομένα μετά την απόφαση, με την οποία η Ξάνθη πέφτει στους τελευταίους τέσσερις στο γκρουπ 7-14.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάναμε κλήρωση θα έπαιζε τρία παιχνίδια στην έδρα της και τέσσερα εκτός, κάτι το οποίο αν η Εφέσεων ανατρέψει την απόφαση, θα μπορεί είτε να αλλάξει τη σειρά των αγώνων, είτε ακόμη και στην απευκταία περίπτωση, να επιβληθεί μια βαριά ποινή ή και να αθωωθεί.

Οπότε όλα αυτά επιφέρουν σοβαρές αλλοιώσεις όσον αφορά τα play-out και αποφασίστηκε τουλάχιστον να περιμένουμε την απόφαση της Εφέσεων, όπου εκεί τα πράγματα θα πάρουν μια πιο τελική μορφή δεδομένο ότι το CAS δεν είναι ένα όργανο που μπαίνει στην ουσία, αλλά κοιτάζει αν και κατά πόσο οι διαδικασίες τηρήθηκαν»

Την αντίδρασή του για την αναβολή της κλήρωσης των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκας και κατ’ επέκταση της έναρξής τους εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook χαρακτηρίζει παράλογη και εξωφρενική απόφαση να γίνεται η κλήρωση των πλέι οφ και να αναβάλλεται η αντίστοιχη των πλέι άουτ και αναρωτιέται για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διακριτή και μεροληπτική μεταχείριση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου: «Για όσους πιστεύουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες του στα χέρια τους φροντίζουν, εμπράκτως, να τους διαψεύδουν. Δυστυχώς ο κατήφορος δεν έχει τέλος και πώς αλλιώς θα μπορούσε να συμβαίνει όταν η ιδιοτέλεια και το μικροσυμφέρον υπερισχύουν του συλλογικού, κοινωνικού καλού.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την πραγματικά παράλογη και εξωφρενική απόφαση να γίνεται η κλήρωση για τα play offs και να αναβάλλεται η αντίστοιχη για τα play outs; Ποιος μπορεί να είναι ο σοβαρός λόγος που επιβάλλει αυτή τη διακριτή και προφανώς μεροληπτική μεταχείριση, αν όχι τα συμφέροντα του παρασκηνίου, αυτά που οδήγησαν το ποδόσφαιρό μας στην ανυποληψία;

Δυστυχώς ούτε σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές συμβαίνουν. Μόνο στη Ελλάδα του 2020 που όλοι θέλουν να σώσουν το ποδόσφαιρο και όλοι το απαξιώνουν και το ευτελίζουν. Δυστυχώς…».

Φιλικό με Λαμία

Εν τω μεταξύ, ο ΝΠΣ Βόλος θα δώσει το ερχόμενο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό στις 5.00 μ.μ. φιλικό αγώνα με τη Λαμία, σε ένα ματς που ο Στέφανος Ξηροφώτος θα έχει την ευκαιρία αφενός να προβεί σε δοκιμές, αφετέρου να κρατήσει σε αγωνιστική εγρήγορση τους παίκτες του. Στον φιλικό αγώνα του Σαββάτου θα υπάρξει γενική είσοδος 5 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας.

Ενημέρωση μετόχων και μελών

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Βόλος καλούν σήμερα Παρασκευή 6/3 στις 8.00 μ.μ. στο FORUM του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ, τους μετόχους και τα μέλη της ΠΑΕ, καθώς επίσης και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την πορεία της ομάδας αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου