Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ανασύνταξη και αναμονή

ανασύνταξη-και-αναμονή-178425

Την ήττα με 4-1 γνώρισε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 1 ο Βόλος ΝΠΣ, φιλοξενούμενος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή, σε ήττα που δεν «στοίχισε» στους κυανέρυθρους, που ανασυντάσσονται πλέον ενόψει playout.

Στο ντεμπούτο του Βολιώτη προπονητή Στέφανου Ξηροφώτου στον πάγκο των κυανέρυθρων ο Βόλος ΝΠΣ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι βαθμολογικά, σε ένα παιχνίδι που το τελείωσε με παίκτη λιγότερο. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3’, όταν από κάθετη πάσα του Μπουζούκη ο Νάγκι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε τον Γκαραβέλη για το 1-0.

Στο φινάλε του ημιχρόνου και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και 2-0, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μπουζούκη, ο Σένκεφελντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μακέντα επίσης με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη. H μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, ήρθε μετά από ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ζοάο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Γέντρισεκ, που έπιασε την κεφαλιά μπροστά από τον νεαρό τερματοφύλακα, Ξενόπουλο, αλλά αστόχησε.

Τελικά, η μείωση του σκορ ήρθε στο 53’, όταν ο Ζοάο έκλεψε από την μπάλα τον Γιόχανσον και πάσαρε στον Γέντρισεκ, για να στείλει την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» της εστίας του Ξενόπουλου, σημειώνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα. Οι κυανέρυθροι πάνω που έδειχνα να πιστεύουν στην ισοφάριση, υπολόγιζαν χωρίς τον Γκουαροτσένα, ο οποίος σε διάστημα δύο λεπτών, δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε, αφήνοντας τον Βόλο με δέκα παίκτες, αντικρίζοντας την πρώτη κίτρινη στο 62’ για αψιμαχία με τον Μπεκ, που δεν ήταν καν εντός αγώνα αλλά έκανε ζέσταμα, και στο 64’ για φάουλ στον Γιόχανσον.

Το έργο των πρασίνων πλέον ήταν ευκολότερο, πετυχαίνοντας το 3-1 στο 68’, με τον Μακέντα να σκοράρει, έπειτα από ασίστ του Σένκεφελντ και τον Χατζηγιοβάννη να διαμορφώνει το τελικό 4-1, μετά από ασίστ του Μακέντα στο 76’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (46’ Νούνες), Ζαγαρίτης, Ανουάρ, Κουρμπέλης (77’ Μπεκ), Νάγκι (77’ Περέα), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Λύρατζης (46’ Μπαλογιάννης), Φεράρι, Κανταμούρο, Γκουαροτσένα, Μαξ, Μουνίθ, Ζοάο (60’ Τόρες), Γέντρισεκ (75’ Κάσες).

Ξηροφώτος: «Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποβολή»

Ο προπονητής του Βόλος ΝΠΣ, Στέφανος Ξηροφώτος, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη λόγω του γρήγορου γκολ και της αποβολής του Γκουαροτσένα. Ο 44χρονος Βολιώτης, τόνισε ότι κρατά την αντίδραση μετά το 2-0. Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου: «Είχαμε την ατυχία να δεχτούμε ένα γκολ στο τρίτο λεπτό, ενώ μετά το 20λεπτο θεωρώ ότι πατούσαμε καλά αλλά η ατυχία μας συνεχίστηκε στο 46’ όταν έγινε η πιο δύσκολη στιγμή στο ποδόσφαιρο το να γίνει δηλαδή το 2-0 σε ένα τέτοιο σημείο. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τα παιδιά, πως θα είμαστε βελτιωμένοι και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο γίνεται. Ήμασταν καλύτεροι στο διάστημα 45’ μέχρι 65’ καθώς έγινε το γκολ μας, είχαμε και ευκαιρίες. Μετά ήρθε η αποβολή και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ποιοτική ομάδα, εκμεταλλεύθηκε την αποβολή και πήρε το ματς. Συνεχίζουμε, θα παλέψουμε να βρούμε ρυθμό και να φανούμε καλοί στην δύσκολη συνέχεια που μας περιμένει».

Φιλικό με Λαμία

Το ερχόμενο Σάββατο 7/3 στις 5 μ.μ. ο Βόλος ΝΠΣ θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τη Λαμία σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει των αναμετρήσεων για τα playout.

Σε αναμονή playout και playoffs

Η Super League 1 ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα κληθεί να επικυρώσει τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και θα πραγματοποιήσει την κλήρωση των αγώνων playoffs, αλλά και των playout. Ο Βόλος ΝΠΣ θα συμμετέχει στη διαδικασία των αγώνων παραμονής, έχοντας ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια με 27 βαθμούς, όσους έχει και η Λαμία. Τρεις περισσότερους έχουν ΑΕΛ, Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης και πέντε ο Ατρόμητος (32β.), ενώ πιο κάτω βρίσκονται Παναιτωλικός (17β.) και Πανιώνιος (11β.).

Τα playout θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές. Οι ομάδες που έχουν τερματίσει από την 7η μέχρι και τη 10η θέση θα έχουν 4 ματς στην έδρα τους και 3 εκτός. Αντίστοιχα, οι άλλες θα έχουν τέσσερα ματς εκτός και τρία εντός. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στην Super League 2. Και η προτελευταία παίζει μπαράζ με τη δεύτερη της Super League 2 με την ομάδα που θα κερδίσει να αγωνίζεται στην Super League 1 του χρόνου. Οσον αφορά τα playoffs θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών με τις ομάδες να παίζουν μεταξύ τους με το πρόγραμμα να βγαίνει μέσω κλήρωσης. Οι βαθμοί μεταφέρονται κανονικά από την βαθμολογία τους στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής:

«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 5/3 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Επικύρωση βαθμολογίας Πρωταθλήματος 2019 – 20 (κανονική περίοδος), κλήρωση αγώνων κατάταξης, ορισμός αγώνων.

2. Διάφορα».

Αποτελέσματα (26η)

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στην 26η αγωνιστική της Super League έχουν ως εξής:

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-0

(18’, 36’, 44’ Ραντοσάβλιεβιτς)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1

(18’ Λισγάρας-4’ Άπκομ)

Αρης-Ατρόμητος 1-2

(48’ Ντιγκινί-52’ Ενσικουλού, 60’ Γκάλο)

ΟΦΗ-Λαμία 3-0

(2’ Φιγκεϊρέδο, 9’ Ναμπί, 20’ Σεμέντο)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

(60’ Μασούρας, 94’ Μπουχαλάκης)

Παναθηναϊκός-ΝΠΣ Βόλος 4-1

(3’ Ναγκί, 45+1’, 68’ Μακέντα, 76’ Χατζηγιοβάνης)

Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-1

(45+1’ Εμμανουηλίδης-92’ Κλωναρίδης)

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 66

2. ΠΑΟΚ 59

3. ΑΕΚ 51

4. Παναθηναϊκός 44

5. ΟΦΗ 34

6. Αρης 34

7. Ατρόμητος 32

8. ΑΕΛ 30

9. Ξάνθη 30

10. Αστέρας Τρίπολης 30

11. ΠΑΣ Λαμία 27

12. ΝΠΣ Βόλος 27

13. Παναιτωλικός 17

14. Πανιώνιος 11

Οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 θα συμμετάσχουν στα playoffs και οι υπόλοιπες στα playout.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου