Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στην εποχή Ξηροφώτου ο ΝΠΣ Βόλος

στην-εποχή-ξηροφώτου-ο-νπσ-βόλος-183691

Για το ματς με τον ΠΑΟ την Κυριακή και για άλλα 7 των Playouts που υπάρχουν νέα σενάρια και δεδομένα…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με νέο προπονητή τον Στέφανο Ξηροφώτο ετοιμάζεται για το τελευταίο παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1 … ο ΝΠΣ Βόλος που την Κυριακή θα αγωνιστεί (19.00) στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και μετά από τις 14/3 ως τις 10/5 θα δώσει άλλους 7 αγώνες για στα Playouts

Ο Στέφανος Ξηροφώτος γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής Σουπερλίγκα την Κυριακή θα εχει τρεις απουσίες… Για τον ΝΠΣ Βόλος στο τελευταίο ματς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πριν τα πλει αουτ της Super League 1 κόντρα στο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ δεν θα αγωνιστεί για 3η αγωνιστική ο τιμωρημένος Μάντζης , αλλά και ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός Σέρχιο Τσίκα που συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Να σημειωθεί ότι στα Playouts οι ομάδες ενώ «κουβαλούν» τους βαθμούς του πρωταθλήματος δεν γίνεται το ίδιο με τις κάρτες, εκτός μόνο αν προκύψουν τιμωρίες στην Κυριακάτικη τελευταία αγωνιστική… Επίσης η τρίτη απουσία για την Κυριακή είναι ο ε[ισης κεντρικός αμυντικός Βαγγέλης Οικονόμουπου δεν έχει ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί την τελευταία εβδομάδα…

Μετά το ΟΑΚΑ θυμίζουμε ότι στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες από τις θέσεις 7 ως 14 με αυτές που θα έχουν τερματίσει στις θέσεις 7,8,9,10 να έχουν πλεονέκτημα και θα παίξουν 4 ματς έδρας και 3 εκτός….

Ο ΝΠΣ Βόλος ισοβαθμεί στους 27 βαθμούς με τη Λάρισα και τη Λαμία και αν θελει να τους ξεπεράσει στη βαθμολογία θα πρέπει να μην ηττηθεί στο ΟΑΚΑ και να έχουν ήττες οι άλλοι, ενώ από χθες αναπτύχτηκε ένα νέο σενάριο που αν ισχύσει θα δώσει κίνητρο για κατι παραπάνω στα Playouts

Κι αυτό όπως λέγεται ειδικά για τη φετινή σεζόν μπορεί ακόμη και η 7η θέση να είναι προνομιούχος. Τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που έχει και για φέτος το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιθανόν να μην δοθούν στις πέντε πρώτες ομάδες και μέσω της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων, υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει ευρωπαϊκό εισιτήριο τόσο η 6η όσο και η 7η θέση.

Στην περίπτωση υπάρχουν δυο δεδομένα …Το πρώτο είναι ότι ο Παναθηναϊκός όσο κι αν προσπαθεί αυτή την περίοδο να «σβήσει» την τιμωρία που έχει από την UEFA, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα οικονομικά του, που όντως έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η θέση του είναι πολύ πιο «καθαρή» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Άλλωστε, και οι διακανονισμοί τηρούνται μέχρι κεραίας, ενώ ούτε λόγος για χρωστούμενα στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αυτό που βάζει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία σε δεύτερες σκέψεις είναι να μην ανοίξει την πόρτα για άλλες ομάδες από μικρές ποδοσφαιρικά χώρες του εξωτερικού, που έχουν οικονομικά προβλήματα και ενδεχομένως να ζητήσουν ανάλογη μεταχείριση.

Το δεύτερο δεδομένο που έχει προκύψει από τον Ιανουάριο αφορά τον Άρη. Η FIFA επέβαλε στους «κίτρινους» τον Ιανουάριο απαγόρευση μεταγραφών και αυτή ποτέ δεν κατέπεσε, παρά την ολοκλήρωση της απόκτησης του Φιορίν Ντουρμισάι. Υπενθυμίζεται ότι τελικά η υπόθεση προχώρησε μέσω των ελληνικών δικαιοδοτικών οργάνων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η FIFA έχει πάγια τακτική να είναι υπέρ των ποδοσφαιριστών σε ό,τι αφορά οικονομικές διαφορές με ομάδες και δεν φαίνεται να αναγνωρίζει χρέη σε παλιές και νέες ΠΑΕ. Οι Θεσσαλονικείς μέσω της παλιάς ΠΑΕ χρωστούν πάνω από 800.000 ευρώ (μαζί με τους τόκους) σε παίκτες όπως ο Σιστόν, ο Πορτίγια και ο Ούμπιντες και πληροφορίες του sport-fm.gr κάνουν λόγο ότι δεν αποκλείεται να «σκάσουν» κι άλλες απαιτήσεις, με πρώην παίκτες να βλέπουν ότι μπορούν να κυνηγήσουν αυτά τα… ξεχασμένα χρήματα. Τη Δευτέρα ο Άρης (μαζί με την ΕΠΟ) κατέθεσαν υπομνήματα στη FIFA για την υπόθεση του Ιανουαρίου και αναμένονται οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας μέσα στις επόμενες 15 μέρες, αφού οι Θεσσαλονικείς έχοντας εκτός απροόπτου κερδίσει τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εντός αγωνιστικών χώρων, θα πρέπει να αδειοδοτηθούν με κριτήρια ομάδας που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League. Μπορεί από πλευράς Άρη να εκφράζεται αισιοδοξία, αλλά η υπόθεση μόνο απλή δεν είναι, αφού η FIFA δεν αντιλαμβάνεται πώς γίνεται λόγος για διαφορετική ομάδα, τη στιγμή που το σήμα, τα χρώματα, η έδρα είναι στοιχεία που έχουν μείνει ίδια. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε απόφαση πάρει η FIFA, ο Άρης μπορεί να προσφύγει και στο CAS.

Βάσει αυτών των δεδομένων, τα φετινά (και μόνο αυτά) play-out μόνο αδιάφορα δεν είναι, αφού τελικά και η 7η θέση μπορεί να αποδειχθεί «προνομιούχος».

Ο Βάτσιος στο ΟΑΚΑ

Ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής) ορίστηκε διαιτητής στο ματς Παναθηναϊκός – Βόλος ΝΠΣ που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Έχοντας στο VAR.. τον Ι.Παπαδόπουλο.

Ο Βάτσιος ήταν φέτος διαιτητής στο ματς του ΝΠΣ Βόλος στη Λάρισα (2-1), ενώ παλιοτερα έχει βρεθεί και σε τρία άλλα ματς εκτός έδρας οπου οι Βολιώτες δεν εχασαν…

Την Κυριακή (1/3) ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας1 και η ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποίησε όλους τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα ματς της 26ης αγωνιστικής.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός θα βρεθεί ο Πέτρος Τσαγκαράκης του Συνδέσμου Χανίων και στα Πηγάδια για το Ξάνθη – ΠΑΟΚ ο Γιώργος Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική (19.00) και οι ορισμοί:

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Άρης – Ατρόμητος

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

ΟΦΗ – Λαμία

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

VAR: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Σέζος (Κιλκίς)

Παναθηναϊκός – Βόλος ΝΠΣ

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Αϊναλής (Μακεδονίας)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Πανιώνιος – ΑΕΚ

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΝΠΣ Βόλος στο… σκαμνί

Αρκετή δουλειά θα έχει σήμερα Πέμπτη (27/2) ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας 1, καθώς έξι ομάδες θα απολογηθούν σχετικά με πειθαρχικές παραβάσεις στις αναμετρήσεις της 25ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, κλήθηκαν για εξηγήσεις ο Άρης, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η Λαμία, ενώ για τον Άρη και τον Βόλο υπάρχουν και πειθαρχικές διώξεις από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την ΠΑΕ Βόλος: “Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6355/18-2-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 27ης-2-2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00”».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου