Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν μπόρεσε …να αντισταθεί στην ΑΕΚ

δεν-μπόρεσε-να-αντισταθεί-στην-αεκ-226603

Ο ΝΠΣ Βόλος έχασε χθες 1-3 στο Πανθεσσαλικό για την 20ή αγωνιστική της Super League .

Δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το χθεσινό ματς με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 ο ΝΠΣ Βόλος και έχασε καθώς δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός όπως ήταν με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Π., ενώ είχε περισσότερα λάθη 1-3 …

Η ΑΕΚ αν και έκανε εκτεταμένο rotation ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει μια σχετικά εύκολη εκτός έδρας νίκη με 3-1. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Οικονόμου (9΄), Αλμπάνης (25΄), Κλωναρίδης (52΄), ενώ οι Βολιώτες το μόνο που κατάφεραν ήταν που μείωσαν στον 89΄ με τον Γκουαροτσένα.

Ο ΝΠΣ Βόλος δεν απείλησε ιδιαίτερα και ίσως έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, γλιτώνοντας τα περισσότερα τέρματα, μειώνοντας απλά σε 3-1. Η ομάδα του Γκαγιέγκο έμεινε στους 22 πόντους και μακριά από την εξάδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μία ολοκληρωμένη εμφάνιση στο γήπεδο και έφτασαν εύκολα στους τρεις βαθμούς καθώς πέρα από τα τρία τέρματα είχαν και τις ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Η «Ένωση» ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με 0-2, ενώ το γρήγορο 0-3 απλούστευσε και άλλο την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα η οποία παραμένει στην 3η θέση, έχοντας πλέον 37 βαθμούς.

Αρκετά καλύτερη η ΑΕΚ τόσο στο πρώτο 45λεπτο, όσο και στο δεύτερο και χάρις στο γρήγορο 2-0 του πρώτου μέρους, είχε βάλει τις βάσεις νίκης. Στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε γρήγορα σε τρίτο τέρμα και παρότι το ματς είχε χάσει λίγο το ρυθμό του, ο «Δικέφαλος» έφτασε κοντά και σε τέταρτο τέρμα. Πριν δεχτεί το γκολ των γηπεδούχων για το τελικό 1-3.

Αφού στο 7’ το σουτ του Σιμάνσκι πέρασε άουτ, δύο λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα όταν ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ και ο αναίτια αμαρκάριστος Οικονόμου με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η ΑΕΚ με το 0-1 υπέρ της συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έτσι στο 26’ έφτασε και σε δεύτερο γκολ και πάλι από βολιώτικο λάθος όταν ο Κλωναρίδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Φεράρι δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά στη μπάλα, η οποία έφτασε στον Αλμπάνη που δεν άφησε αναξιοποίητο το δώρο του Αργεντινού αμυντικού κάνοντας με πλασέ το 0-2.

Ηταν τόσο κακός ο ΝΠΣ Βόλος που ο προπονητής Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στο 27’ έκανε αλλαγή τον Κανταμούρο και πέρασε στο ματς τον Οικονόμου, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει στη συνέχεια και τους «κιτρινόμαυρους» να φτάνουν κοντά στο 0-3, αλλά ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αλμπάνη από τον άξονα.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ θα φτάσει και σε τρίτο γκολ στο 62’ όταν σε ιδανική επίθεση ο Σιμάνσκι πάσαρε στον Λόπες, αυτός έκανε το γύρισμα στην περιοχή, εκεί που καραδοκούσε ο Κλωναρίδης, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-3 με το ματς να αποκτά πλέον τυπική διαδικασία.

Η «Ένωση» συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 64’ ο Σιμάνσκι με ασίστ πάρε βάλε στον Ντέλετιτς εκείνος έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντά, ενώ στο 67’ ο Σέρβος με ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε τον Οικονόμου και με συρτό σουτ, είδε τη μπάλα να περνά επίσης άουτ.

Στο 75’ ο Αλμπάνης με ωραία προσωπική ενέργεια θα πασάρει στον Σιμάνσκι αλλά ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι θα στείλει τη μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη θα έχει δύο λεπτά αργότερα και η κεφαλιά του Σιμόες στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Λόπες.

Και αφού δεν έγινε το 0-4 στο 86’ με πρωταγωνιστή τον Αλμπάνη, ο ΝΠΣ Βόλος μείωσε στο 89’ στο τελικό 1-3 με την κεφαλιά του Γκουαροτσένα, μετά την σέντρα του Δημόπουλου από τα αριστερά.

Κίτρινες: 44’ Ζοάο, 63΄ Οικονόμου, 85’ Διαμαντής – 21’ Βράνιες, 84’ Σβάρνας

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Σινιοράκης (Χανίων), 4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας), VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), AVAR: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Αλμπέρτο Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι (66’ Γέντρισεκ), Κανταμούρο (27’ Οικονόμου), Διαμαντής, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης, Ζοάο (46’ Τόρες), Γκουαροτσένα, Μουνίθ.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Βράνιες (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Σαμπανάζοβιτς, Σιμάνσκι (79’ Μπότος), Αλμπάνης, Κλωναρίδης (62’ Ντέλετιτς).

Ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος στο τέλος θεώρησε πως η ομάδα του έκανε λάθη και δεν αντιμετώπισε με σωστή νοοτροπία το ματς με την ΑΕΚ: «Αυτό που με ανησύχησε είναι ότι μπήκαμε με φόβο και χωρίς όρεξη να κερδίσουμε. Κάναμε λάθη. Παιδικά λάθη. Είχαμε μία άλλη ιδέα παιχνιδιού. Σε τέτοιο ανταγωνιστικό ρυθμό, δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοια λάθη», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στη Nova.

Η ΑΕΚ μεγαλώνει και βελτιώνεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μάσιμο Καρέρα, στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης. Ο τεχνικός της Ένωσης στάθηκε στο γεγονός πως θύμωσε με το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στο φινάλε του ματς, έστω και με το ματς στο 1-3 και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι ακόμα και αν υπάρχουν αλλαγές στα πρόσωπα, να παραμένει ίδια η νοοτροπία…

Επόμενο ματς για τον ΝΠΣ Βόλος την ερχόμενη Δευτέρα (18.00) στην Τούμπα, ενώ στα επόμενα ματς με ΠΑΟΚ και Λαμία θα λείψει λόγω τιμωρίας για 7 κάρτες ο Μαξ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου