Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στο Καρπενήσι συνεχίζεται το «χτίσιμο» του Βόλος ΝΠΣ …που άρεσε με ΑΕΚ

στο-καρπενήσι-συνεχίζεται-το-χτίσιμ-433201

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής η αποστολή του Βόλος ΝΠΣ, εκεί όπου θα συνεχιστεί το… χτίσιμο της ομάδας ενόψει του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και μετά το πρώτο φιλικό στο ΟΑΚΑ που η βολιώτικη ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα άρεσε και έδωσε υποσχέσεις έναν περίπου μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι παίκτες του Βόλος ΝΠΣ είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν χθες το πρωί έπειτα από το φιλικό με την ΑΕΚ και το πολύωρο ταξίδι, ωστόσο το απόγευμα τους περίμενε σκληρή δουλειά.

Ο Χουάν Φεράντο και οι συνεργάτες του τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουν ως επί το πλείστον στο μοντάρισμα της ομάδας, ενώ από τους φιλικούς αγώνες θα διαπιστώσουν σε ποιους τομείς χρειάζεται βελτίωση.

Οι συνθήκες στο Καρπενήσι είναι ιδανικές, γεγονός που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο το Ισπανού τεχνικού αλλά και των ποδοσφαιριστών του Βόλου.

2-0 από ΑΕΚ

Ο Βόλος ΝΠΣ το Σάββατο το βράδυ με 20 νέους παίκτες στο πρώτο του φιλικό έχασε από την βελτιωμένη και πιο έτοιμη ευρωπαία ΑΕΚ 2-0 σε ματς κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ, βγάζοντας πάντως κάποια από τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Φεράντο.

Στο παιχνίδι ο Ζεράλδες άνοιξε το σκορ από κοντά στο 14’ από ασίστ του Μάνταλου, έπειτα από ωραία κάθετη του Σιμάο, ενώ ο Κλωναρίδης στο 57’ σκόραρε μετά από κάθετη του Χουλτ.

Ο Βόλος ΝΠΣ είχε πάντως την πρώτη καλή ευκαιρία στο 6’ με τον Ηλιόπουλο να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων μετά από μπαλιά του Ζοάο, ενώ στο οι ρόλοι για τους δυο αντιστράφηκαν και ο Αργεντινός από κοντά έστειλε τη μπάλα πιο ψηλά απ’ ό,τι υπολόγιζε…

Η καλύτερη ευκαιρία της ομάδας της Μαγνησίας έγινε στο 49’, όταν έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Αλέξανδρος Κυζιρίδης που είναι υπό δοκιμή (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Κ-20 με τον Ηρακλή) έγινε αποδέκτης της και με φαλτσαριστό σουτ (από τ’ αριστερά) έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Γενικά ο Βόλος ΝΠΣ με δυο διαφορετικές ενδεκάδες, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε ψηλά και παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα, κατάφερε να βάλει δυσκολίες στους «κιτρινόμαυρους» που ήταν πιο έτοιμοι αφού 8/8 έχουν ευρωπαϊκό ματς…

Ο ΝΠΣ Βόλος ξεκίνησε το ματς με γκολκίπερ τον Γκαραβέλη, Ντεντάκης, Φεράρι ήταν δεξιά και αριστερά και οι Μπασόνγκ, Διαμαντής στο κέντρο της άμυνας. Ο Τσοκάνης ήταν το αμυντικό χαφ έχοντας μπροστά του και πλάγια τους Μυστακίδη, Ηλιόπουλο, Αουγκούστο Μαξ, Ζοάο και σε θέση φορ τον Γέντρισεκ.

Στην επανάληψη ο Βόλος ΝΠΣ αγωνίστηκε με τους: Καραγκιόζη, Λύρατζη, Τσαούση, Δημόπουλο, Μήτογλου (68’ Κορνέζο), Διμηνά, Κορέλα (68΄Μπαλογιάννη), Συμελίδη, Σαρμιέντο, Κυζερίδη και Μάντζη.

Ο Καμερουνέζος Μπασόγκ έδειξε τα καλά του στοιχεία, ήταν καλός με την μπάλα και διάβαζε σωστά τις φάσεις και όλοι περιμένουν πως θα αποτελέσει ηγέτη της άμυνας μόλις βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.

Για την ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο) έπαιξαν: Αθανασιάδης (46’ Τσιντώτας), Παουλίνιο, Βράνιες (46’ Σβάρνας), Οικονόμου (74’ Λόπες), Χουλτ, Γαλανόπουλος (62’ Ντέλετιτς), Σιμόες, Ζεράλδες, Σιμάο, Μάνταλος (64’ Σαμπανάτζοβιτς), Κλωναρίδης (81’ Μπότος).

Χ. Φεράντο: Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά

Δηλώσεις στην κάμερα της NOVA έκανε ο Χουάν Φεράντο μετά το φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο ΝΠΣ Βόλος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο γνώρισε την ήττα με 2-0 από την πιο έτοιμη, αγωνιστικά, ΑΕΚ. Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας, αλλά και στο ματς της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ με τον Πανιώνιο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Αυτό τον διάστημα δουλεύουμε εντατικά και το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις. Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε την ομάδα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση αν η ομάδα του μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ο Χουάν Φεράντο απάντησε: «Το πιο σημαντικό είναι το πρώτο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο οποίο θα επιδιώξουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Από εκεί και πέρα βλέπουμε…».

Δηλώσεις έκανε και ο μεσοεπιθετικός του ΝΠΣ Βόλος Κώστας Ηλιόπουλος εκφράζοντας την πεποίθησή του πως οι φίλαθλοι θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν την ομάδα με την παρουσία τους στο Πανθεσσαλικό στα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. «Η εμφάνισή μας ήταν καλή, παρότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, με τέσσερις παίκτες, ουσιαστικά από τον περσινό κορμό. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη, έχουμε ένα μήνα μπροστά μας μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα.

Σιγά-σιγά με τα φιλικά παιχνίδια θα βελτιωθούμε πολύ περισσότερο και θα δει ο καθένας από εμάς πως αγωνίζεται ο συμπαίκτης του, γιατί όπως προανέφερα είμαστε μια νέα ομάδα και είναι δύσκολο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα προετοιμασίας να δούμε τις κινήσεις του κάθε παίκτη.

Ο κόσμος πιστεύω πως θα αγκαλιάσει την ομάδα. Την πρώτη χρονιά είχαμε καλή προσέλευση κόσμου στο γήπεδο, τη δεύτερη οι φίλαθλοι ήταν περισσότεροι και φέτος στη Σούπερ Λιγκ, ο κόσμος θα ενισχύσει ακόμη πιο πολύ την ομάδα. Σίγουρα, δεν μπορούμε να γεμίσουμε το Πανθεσσαλικό, είναι ένα μεγάλο γήπεδο, ωστόσο, αν παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο» ανέφερε.

Φιλικά στο Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι ο Βόλος ΝΠΣ θα είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου και εκεί θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα στις 23/7, τη Λαμία στις 26/7 και τον Λεβαδειακό την 1/8.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου