Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Περιμένει να γίνει καλύτερος

περιμένει-να-γίνει-καλύτερος-496356

Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει, τα εν Ελλάδι φιλικά αρχίζουν την Τρίτη, για την έναρξη του πρωταθλήματος απομένουν 22 μέρες, η δουλειά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση και ο χρόνος πιστεύεται ότι θα είναι σύμμαχος για τον ΝΠΣ Βόλος να γίνεται μέρα με τη μέρα καλύτερος και να παρουσιαστεί έτοιμος στην τρίτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 με στόχο πάντα το …καλύτερα από πέρσι.

Στην ΠΑΕ Βόλος βλέποντας κάποια κενά στο ρόστερ και αλλά και την ατυχία που υπήρξε με παίκτες που τραυματίστηκαν στην προετοιμασία, άμεσα βρήκαν τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, ισχυροποιώντας την ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ … Ετσι, μετά τον Ρεγκατίν αναμένεται να ανακοινωθεί και ο 27χρονος Αργεντινός επιτελικός μέσος Νικολάς Ορόζ, που ήρθε στον Βόλο και θα αποκτηθεί δανεικός από την Ρασίνγκ Κλουμπ.

Επίσης στη Βολιώτικη ΠΑΕ κινούνται στην κατεύθυνση της απόκτησης ενός αμυντικού μέσου, μετά την “απώλεια” λόγω τραυματισμού του Ντααν Ριένστρα. Ως γνωστόν, ο Ολλανδός μέσος υπέστη ρήξη χιαστού, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε και θα χρειαστεί να κάνει επέμβαση. Αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για έξι περίπου μήνες.

Τόσο υπολογίζεται να λείψει και ο νεαρός ποδοσφαιριστής Πέτρος Κύρκος που ενώ έδειχνε τα καλά του στοιχεία, τον χτύπησε η ατυχία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία και είχε τον τραυματισμό που υπέστη στον χιαστό. Χθες ο πιο νεαρός παίκτης της ομάδας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και θα μείνει εκτός για τους επόμενους μήνες.

Επίσης τραυματίας είναι και ο Φάουστο Γκρίλο, ο οποίος υπέστη θλάση και ακολουθεί θεραπεία αλλά σε 10 περίπου μέρες θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Οι «κυανέρυθροι» θα δώσουν το επόμενο φιλικό παιχνίδι την προσεχή Τρίτη 3 Αυγούστου στη Λαμία, όπου και θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό, αφού η ομάδα του Αγρινίου αυτό το διάστημα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι.

Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ και οι συνεργάτες του δουλεύουν καθημερινά με τους παίκτες, προκειμένου να αφομοιώσει η ομάδα την τακτική και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει η τεχνική ηγεσία.

Είναι φυσιολογικό αυτή την εποχή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να υπάρχει κούραση από τις εντατικές προπονήσεις, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ για τη νέα σεζόν. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και αρκετά νέα πρόσωπα που χρειάζονται τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής κάτι που έχει φανεί με τους Πολωνούς…

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ προσπαθεί να περάσει στον ΝΠΣ Βόλος μια διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία σε σχέση με αυτή που διέθετε η ομάδα μέχρι πέρυσι. Ο 32χρονος Ισπανός προπονητής από την έναρξη της προετοιμασίας εστιάζει σε ένα νέο αγωνιστικό στυλ που βασίζεται στο build up. Θέλει η επίθεση να χτίζεται από πίσω, ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, κάτι το οποίο ο Βόλος δεν είχε ως χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Αυτός ο τρόπος ανάπτυξης με το σωστό passing game απαιτεί εκτός από καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και χρόνο, προκειμένου να αφομοιωθεί από την ομάδα. Ο Αμπασκάλ δίνει περισσότερο έμφαση στο 4-3-3, το οποίο μπορεί να αλλάζει και σε 4-2-3-1. Αυτός είναι ο σχηματισμός που θέλει να καθιερώσει, αν και έχει δουλέψει και σχήμα με τριάδα στην άμυνα, το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι στα βασικά του πλάνα.

Ενώ φαίνεται ότι απαιτούνται τρεις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις στο επόμενο διάστημα, θα γίνει και η επιπλέον αξιολόγηση παικτών που μετέχουν στην προετοιμασία και δεν έχει ανακοινωθεί η απόκτησή τους!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου