Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπορούσε τη νίκη ο ΝΠΣ Βόλος αλλά έμεινε στην ισοπαλία με ΠΑΣ

μπορούσε-τη-νίκη-ο-νπσ-βόλος-αλλά-έμειν-626463

Για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League ο ΝΠΣ Βόλος παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στον τυχερό ΠΑΣ Γιάννινα, το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σάντσες, είχαν δύο δοκάρια σε έξι λεπτά, αλλά οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στο 29’ με τον Λιάσο.

Σε μία μάχη χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή προ πολλού, το γόητρο ήταν το κίνητρο, με τον ΝΠΣ Βόλος να θέλει την τρίτη νίκη φέτος απέναντι στους Γιαννιώτες, μιας και τους είχαν κερδίσει και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι κυανέρυθροι με αυτό το αποτέλεσμα παρέμειναν στην πρώτη θέση των playouts με 39 πόντους, ενώ ακολουθούν οι Ηπειρώτες στους 35.

Η παράταξη των ομάδων

Ο Ανχελ Λόπεθ ξεκίνησε τον ΝΠΣ Βόλος με 4-2-3-1 και τους: Κλέιμαν-Ντεντάκη, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι-Ριένστρα, Μπαριέντος-Κρητικό, Νίνη, Ρενάτο-Περέα

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-5-2 και τους: Χουτεσιώτη-Πανουργιά, Παντελάκη, Εραμούσπε-Πήλιο, Οικονομόπουλο, Κάστρο, Λιάσο, Καρτάλη-Μπρένερ, Παμλίδη (πήρε τη θέση του δηλωμένου Μιλιντσεάνου λίγο πριν τη σέντρα, εξαιτίας ενοχλήσεων του Μολδαβού).

Προβάδισμα από νωρίς

Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΝΠΣ Βόλος και τον ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε με πάρα πολύ καλό ρυθμό, με τους κυανέρυθρους να αποκτούν το προβάδισμα από πολύ νωρίς. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Σάντσες βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 6’ ο Περέα από πάρα πολύ κοντά δεν κατάφερε να ευστοχήσει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 12’ ο ΝΠΣ Βόλος είχε νέο δοκάρι αυτή τη φορά μετά από κεφαλιά του Νίνη.

Ισορρόπησε και ισοφάρισε ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά το πολύ καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων ξεπέρασε το αρχικό σοκ. Αρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σύντομα έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Κάστρο έκανε το μακρινό σουτ, ο Κλέιμαν απέκρουσε με αστάθεια, έτσι ο Λιάσος πήρε το ριμπάουντ γράφοντας το 1-1 στο 28’.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά οι Ηπειρώτες επιβεβαίωναν ότι έχουν επιστρέψει στο ματς κρατώντας μία ισορροπία. Το 1-1 έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Επεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στο δεύτερο μέρος, με το παιχνίδι να είναι μέτριο ποιοτικά. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν στη μεσαία γραμμή του γηπέδου, ενώ καμία δεν μπόρεσε να πάρει ξεκάθαρα τα ηνία.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 59ο λεπτό. Ο Ντεντάκης δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει εύκολα. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, με τον ΠΑΣ να έχει μία καλή στιγμή στο 83’ με τον Γροσδάνη. Οι Ηπειρώτες βρήκαν δίχτυα με τον Σάλιακα στο 88’, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

ΝΠΣ BΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Νίνης, Μπαριέντος (86’ Κιάκος), Κρητικός (81’ Μπάλλας), Ρενάτο (60’ Μπαρτόλο), Περέα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πανουργιάς (Σάλιακας 46’), Πήλιος, Οικονομόπουλος, Κάστρο (68’ Ντομίνγκεθ), Λιάσος, Καρτάλης (68’ Γροσδάνης), Μπρένερ (68’ Λώλης), Παμλίδης (Δούμτσης)

Λόπεθ: «Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε»

Ο τεχνικός του ΝΠΣ Βόλος έμεινε ικανοποιημένος στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα βλέποντας την ομάδα του να παραμένει ανταγωνιστική, όπως ακριβώς την θέλει.

Οσα είπε ο Ανχελ Λόπεθ στη NOVA μετά το 1-1 του Βόλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο κυριαρχήσαμε έχοντας και δύο δοκάρια. Το δεύτερο ημίχρονο από την άλλη πλευρά ήταν ισορροπημένο. Ημασταν ανταγωνιστικοί και πάλι, όπως θέλουμε να είμαστε. Αδραξα την ευκαιρία προκειμένου να παίξουν και νεαροί παίκτες όπως ο Μπάλλας. Συνεχίζουμε».

Γιαννίκης: «Ενδιαφέρον παιχνίδι»

Ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε για την ολοκλήρωση της σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τόνισε πως θα δουλέψει με επαγγελματισμό μέχρι τέλους είτε μείνει είτε φύγει από την ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη NOVA:

Για το ματς με τον ΝΠΣ Βόλος: «Καταρχάς συγχαρητήρια στον Βόλο για την πορεία του φέτος και το καλό ποδόσφαιρο που παίζει και στους παίκτες μου γιατί πετύχαμε τη σωτηρία πολύ νωρίς, δεν κινδυνεύσαμε καθόλου φέτος και ήρθε η ώρα να αλλάξουμε κάποια συστήματα και να δούμε κάποιους παίκτες και να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα χωρίς βαθμολογικό άγχος. Πιστεύω ότι ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με πολλές φάσεις».

Για τη διαφορά θεάματος στα δύο ημίχρονα: «Και στο β’ ημίχρονο το ματς είχε ένταση, είχαμε προϋποθέσεις για ευκαιρίες και γκολ. Στο α’ μέρος χρειαστήκαμε ένα τέταρτο περίπου μέχρι να μπούμε στο κλίμα και είναι λογικό μετά τις αλλαγές και την αλλαγή συστήματος, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν θα συνεχίσει να δοκιμάζει παίκτες και συστήματα: «Πετύχαμε πολύ νωρίς τον στόχο μας δεν έχουμε βαθμολογικό άγχος, οπότε αυτό μας επιτρέπει να δούμε κι άλλους παίκτες. Είτε μείνω είτε φύγω από την ομάδα θα κάνω την έκθεσή μου για τη νέα σεζόν. Αυτό είναι ο επαγγελματισμός, έτσι έχω μάθει από εκεί που έρχομαι, οπότε αυτό θα συνεχίσουμε».

Για το ωραίο ποδόσφαιρο που επιδιώκει να παίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθούμε, δεν παίζουμε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Είναι η εξέλιξη που είχαμε φέτος και σήμερα είχαμε φάσεις στο παιχνίδι μας κι αυτό δουλεύουμε».

Η βαθμολογία των playouts

Ο… κακός χαμός γίνεται στην ουρά της βαθμολογίας της Super League 1! Ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης ξέφυγε από την τελευταία θέση (24 βαθμούς), όπου έριξε την Λάρισα με 23. Στους 25 βαθμούς ανέβηκε ο ΟΦΗ μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο, χάνοντας την ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά του και να ανασάνει.

Βέβαια, εκκρεμεί για την 4η αγωνιστική και το σημερινό παιχνίδι Λαμία-Λάρισα, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν βαθμό ή βαθμούς για να… αφήσουν ξανά την τελευταία θέση.

Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος, ο Απόλλων και η Λαμία είναι στους 30 βαθμούς, δεν έχουν καθαρίσει οριστικά με την παραμονή αλλά με 3 αγωνιστικές ακόμη να απομένουν δεν μοιάζει το πιθανότερο σενάριο να κινδυνέψουν, ενώ ο ΠΑΣ χρειάζεται έναν βαθμό ακόμη, μετά το 1-1 με τον ΝΠΣ Βόλος, για να αποφύγει και μαθηματικά την τελευταία θέση και τρεις για να σωθεί! Ο ΝΠΣ Βόλος έχει καθαρίσει, είναι στους 39 και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μην τερματίσει 7ος.

Αποτελέσματα (4η)

Σάββατο 17 Απριλίου

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1-1

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 1-0

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σήμερα

Λαμία-ΑΕΛ (19:30)

Επόμενη (5η)

Σάββατο 24/4

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός

17:15 ΑΕΛ-ΟΦΗ

19:30 Ατρόμητος-Λαμία

Δευτέρα 26/4

19:30 Απόλλων Σμύρνης-Βόλος ΝΠΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου