Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αύριο ο ΝΠΣ Βόλος με Ολυμπιακό

αύριο-ο-νπσ-βόλος-με-ολυμπιακό-687037

Χωρίς άγχος και με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα ο ΝΠΣ Βόλος ολοκληρώνει την προετοιμασία του για να υποδεχτεί αύριο Δευτέρα 1/3 (19.30) στο Πανθεσσαλικό τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ολυμπιακό Πειραιώς σε ένα σημαντικά παιχνίδι που κλείνει την 24η αγωνιστική της Super League 1.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΠΣ Βόλος προερχόμενος από δυο συνεχόμενες νίκες θέλοντας να παραμείνει ώς το τέλος στην 7η θέση της κατάταξης και με διαφορά από τις άλλες ομάδες θα επιδιώξει αύριο να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Ευρωπαίο ΟΣΦΠ, για να φθάσει στο θετικό αποτέλεσμα που θα του «ανεβάσει» και την ψυχολογία και για το επόμενο ματς καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαρτίου (18:00) έχει τη ρεβάνς για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ.

Στη βολιώτικη ομάδα ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ και οι ποδοσφαιριστές έχουν στο μυαλό τους μόνο στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ έχουν και τα κίνητρα για να φθάσουν σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Για τη διαφορά

Από την περασμένη Κυριακή με τη νίκη (2-0) επί του Απόλλωνα ο ΝΠΣ Βόλος εδραιώθηκε με καλύτερη διαφορά στην έβδομη θέση της κατάταξης της Super League και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από αντιπάλους, ενόψει playout.

Οι έστω τρεις νίκες έδρας και 7 συνολικά κρατούν σταθερά τον ΝΠΣ Βόλος στην 7η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς έχοντας πλέον 4 βαθμούς πίσω τον Ατρόμητο ενώ είναι στο +6 από τον ΠΑΣ στο +8 από τον Απόλλωνα, στο +11 από τον ΟΦΗ, μεγάλωσε και τη διαφορά με την τελευταία Λάρισα που είναι στο +20 και είναι στο +12 από την Λαμία και στους +13 βαθμούς από τον Παναιτωλικό.

Τρεις αγωνιστικές πριν ο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΝΠΣ Βόλος εκτός από τον Ολυμπιακό Π., θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και στο φινάλε θα υποδεχθεί στο Πανθεσσαλικό την ΑΕΚ με την οποία θα βρεθεί αντίπαλος και την Πέμπτη 4 Μαρτίου (18:00) στη ρεβάνς του 4-2 για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Η αμέσως επόμενη ομάδα στη βαθμολογία ο Ατρόμητος στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν έχει να παίξει σήμερα στο Χαριλάου με τον 3ο Άρη και στο φινάλε στη Λαμία ενώ ενδιάμεσα θα υποδεχτεί τον 6ο Αστέρα…

Εχει τα κίνητρα

Για το αυριανό ματς με τον πρωτοπόρο, ο ΝΠΣ Βόλος έχει κι άλλα κίνητρα να συνεχίσει να δείχνει την καλή του εικόνα.. Το όνομα του αντιπάλου που συνεχίζει και στο Europa League είναι από μόνο ένα κίνητρο ενώ ο ΟΣΦΠ στις φετινές του εξόδους έχει σκοράρει σε όλα τα ματς, ενώ στην επαρχία έχει μόνο μια απώλεια στα Γιάννενα (1-1 με τον ΠΑΣ) τον περασμένο Οκτώβρη ενώ οι άλλες του απώλειες εκτός έδρας ήταν με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (1-1) και η πρόσφατη και μοναδική του ήττα από τον Παναθηναϊκό (2-1).

Κίνητρο για το θετικό αποτέλεσμα του ΝΠΣ Βόλος είναι και το γεγονός πως η μεγαλύτερη ήττα στη Super League (και σε όλες τις κατηγορίες), ήταν εκτός έδρας πέρσι (14/9/19) στο «Καραϊσκάκης» (5-0: 12’ Γκιγιέρμε, 72’ Ελ Αραμπί, 79’ Γκερέρο, 83’ πεν. Βαλμπουενά, 90’ Σουντανί), ενώ στο ματς στο Πανθεσσαλικό 22/12/19 δεν υπήρχε νικητής και γκολ (0-0).

Τη φετινή περίοδο 5/12/20 ο Βόλος ΝΠΣ έχασε 4-1 (44’ Μασούρας, 66’, 80’, 90’ Ελ Αραμπι-11’ πεν. Μπαριέντος) και ήταν η πρώτη του ήττα εκτός έδρας ενώ ήταν πάντως και η πρώτη ομάδα που σκόραρε στο «Καραϊσκάκης».

Καλύτερα από πέρσι

Πέρσι ο ΝΠΣ Βόλος δεν έχασε από τον ΟΣΦΠ στο Πανθεσσαλικό, ενώ φέτος η βολιώτικη ομάδα είναι πολύ καλύτερη συνολικά σε αριθμούς, αλλά όχι εντός έδρας.

Η προηγούμενη 3η νίκη έδρας ήταν η πρώτη φέτος στο Πανθεσσαλικό με τον ΝΠΣ Βόλος να πετυχαίνει 2 γκολ χωρίς να δέχεται κανένα (είχε κερδίσει 2-1 τον ΠΑΣ και 1-0 τον Ατρόμητο) κι ενώ το έχει κάνει και εκτός έδρας κερδίζοντας 0-2 στη φετινή πρεμιέρα στο Περιστέρι.

Επίσης για 2η φορά φέτος η βολιώτικη ομάδα πέτυχε 2η συνεχόμενη νίκη καθώς κάτι τέτοιο είχε συμβεί και τον περασμένο Οκτώβρη κερδίζοντας 1-2 στη Λαμία και 2-1 τον ΠΑΣ στο Πανθεσσαλικό και τώρα μετά το διπλό στην Κρήτη (1-2 τον ΟΦΗ) κέρδισε και τον Απόλλωνα (2-0).

Ομως ο ΝΠΣ Βόλος έχει ήδη πετύχει περισσότερα γκολ από πέρσι, αφού στην πρώτη του χρονιά (2019-2020) στη Super League, πέτυχε 23 γκολ, (13 στον Βόλο, 10 εκτός έδρας) και τώρα έφτασε τα 24 (8 στο Πανθεσσαλικό και 16 εκτός). 9 γκολ έχει πετύχει ο Δουβίκας, από 3 οι Περέα, Μπαριέντος, από 2 οι Ουάρντα, Μπαρτόλο και από 1 οι Ριένστρα, Φεράρι, Κολόμπο, Κιάκος, Δημόπουλος.

Με μια ακόμη νίκη θα περάσει και τις περσινές νίκες (7) που οι περισσότερες ήταν στον Βόλο (5).

Φέτος ώς τώρα οι 17 από τους 30 βαθμούς κερδήθηκαν εκτός έδρας με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες και στο Πανθεσσαλικό γενικά ο ΝΠΣ Βόλος έχει αρκετές απώλειες βαθμών καθώς είχε ήττες από τον Άρη (0-1), από τον ΟΦΗ(1-4) τον Παναθηναϊκό (0-2) και τον Αστέρα Τρίπολης (0-1) και ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ (0-0) με ΑΕΛ (1-1) με Παναιτωλικό (0-0) και Λαμία (1-1). Στον Βόλο η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ έχει να επιδείξει τις τρεις νίκες με ΠΑΣ Γιάννινα τον Οκτώβριο, Ατρόμητο τον Ιανουάριο και Απόλλωνα τον Φεβρουάριο.

Χωρίς Περέα

Απαγορευτικό αριθμό σε κίτρινες κάρτες έχει συμπληρώσει ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός του ΝΠΣ Βόλος Χουάν Περέα που «δηλώθηκε» να λείψει από τα επόμενα ματς, αρχικά αύριο με τον ΟΣΦΠ στην 24η αγωνιστική και στην 25η με Παναιτωλικό.

Για αύριο Δευτέρα ο προπονητής Ανχελ Λόπεθ, εκτός από τον Κολομβιανό επιθετικό δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντώνη Ντεντάκη, ενώ πιο έτοιμοι είναι οι Μπαριέντος, Τέκιο που επέστρεψαν στο ματς με τον Απόλλωνα και κανονικά μετέχει στην προετοιμασία και ο Αλμπέρτο Μπουένο.

Πορτογάλος διαιτητής

Στην αυριανή (1/3) αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού (19:30) μεταξύ του ΝΠΣ Βόλος και του Ολυμπιακού θα σφυρίξει ξένος διαιτητής.

Συγκεκριμένα διαιτητής ορίσθηκε ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο, με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας) και Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς).

Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Δημήτρης Καραντώνης από την ΕΠΣ Ημαθίας. Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες και AVAR ο Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας – Λευκάδας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου