Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Όρθιος» στη Ριζούπολη ο Βόλος ΝΠΣ και επική ισοπαλία (3-3) με Απόλλωνα

όρθιος-στη-ριζούπολη-ο-βόλος-νπσ-και-811059

Απίστευτο ματς στη Ριζούπολη, διαφήμιση της Super League. Πάθος, ένταση, ευκαιρίες, πέναλτι, έξι γκολ και μια σπουδαία ανατροπή από τον Βόλο που πήγε και… γύρισε.
Ο Απόλλων είχε ένα κάρο ευκαιρίες, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 3-0 στο 55’ αλλά στη συνέχεια βραχυκύκλωσε και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της Μαγνησίας για μια επική ανατροπή σε 32 λεπτά. Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ με ένα καταπληκτικό come back το έκανε 3-3 στις καθυστερήσεις και έμεινε… στεγνή σε ένα ματς που έβρεξε γκολ.
Λυτρωτής στο 92’ ο Κολόμπο μετά από ασίστ του Ουάρντα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια, τους Ντομίνγκεζ, Λισγάρα, Μπρούσιτς στα στόπερ, τον Μπαξεβανίδη στο δεξιό άκρο, τον Χουχούμη αριστερά, τους Φατιόν, Κολ στον άξονα και τους Τσιλούλη, Μπεντινέλι στα άκρα να πλαισιώνουν τον Ιωαννίδη.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Φεράρι, Δημόπουλο, Κολόμπο, Μήτογλου στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, τους Κιάκο, Ριένστρα στον άξονα, τον Μαρτίνες μπροστά τους, τους Ουάρντα, Περέα στα άκρα και τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Απόλλωνα με τον Ιωννίδη στο 6ο λεπτό να βγάζει τον Μπεντινέλι στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Γκαραβέλης είχε διαβάσει σωστά τη φάση έπεσε στα πόδια του και έβγαλε το τετ α τετ κρατώντας καθαρή την εστία του.

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος, είχε τον έλεγχο του ματς και προσπαιθούσε να βγάλει ευκαιρίες, όπως αυτή στο 23’ με τον κινητικό Μπεντινέλι να κάνει του σουτ στην κίνηση το οποίο έφυγε άουτ.

Η πίεση της ομάδας του Παράσχου συνεχίστηκε και με τη συμπλήρωση του ημιώρου χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους για να πάρουν προβάδισμα. Ο Μπεντινέλι έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ιωαννίδης με πλάτη στην εστία κατέβασε και έστρωσε στον Μπαξεβανίδη που ερχόταν από πίσω, αλλά το σουτ του τελευταίου από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη.

Στο 34’ ο Βόλος δικαιολογημένα φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Κολ, η μπάλα δείχνει να ακουμπάει στο χέρι του παίκτη του Απόλλωνα, αλλά μετά την εξέταση του VAR ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Πάντως προς το φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ κατάφερε να πατήσει περιοχή και να απειλήσει, με μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος το σουτ του Μαρτίνες στο 43’ το οποίο έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Βέρχουλστ.

Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν στην αμέσως επόμενη φάση οι γηπεδούχοι. Στο 44’ ο Απόλλων έφυγε στην κόντρα, με τον Μπεντινέλι να κάνει την παράλληλη μπαλιά στον Ιωαννίδη που με τη σειρά του άφησε στον Τσιλούλη ο οποίος απλά έσπρωξε προ κενής εστίας την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με τη συνδρομή του VAR μέτρησε το 1-0 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που πήρε στο πρώτο μέρος αυτό που δικαιούνταν βάση της εικόνας και των ευκαιριών που δημιούργησε. Βέβαια και στη φάση αυτή υπάρχει υποψία λάθους, αφού ναι μεν δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ, όπως έδειξε η γραμμή του VAR, αλλά είναι οριακή η θέση του Μπεντινέλι στο ξεκίνημα της φάσης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόλλων έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Ιωαννίδης έβγαλε την κάθετη για τον Μπεντινέλι, που εκείνος απέναντι από τον Γκαραβέλη πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου έδιωξε σε κόρνερ. Ωστόσο από το κόρνερ ήρθε νωρίς-νωρίς στο β’ ημίχρονο το 2-0. Μετά την εκτέλεση ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Φεράρι έσωσε πάνω στη γραμμή, αλλά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ντομίνγκες που με το αριστερό νίκησε τον Γκαραβέλη για το 2-0.

Ο φουριόζος Απόλλων στο 55’ έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Μπεντινέλι. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε πέναλτι από τον Δημόπουλο, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Γκαραβέλης είπε «όχι», αλλά η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του επιθετικού της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που την έστειλε στα δίχτυα και με το 3-0 και έδειξε πως «κλειδώνει» τη νίκη της ομάδας του.

Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Παράσχου δεν σταματούσε και στο 59’
ο Ιωαννίδης έχασε σπουδαία ευκαιρία, αφού βρέθηκε απέναντι στον Γκαραβέλη, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε.

Ένα λεπτό αργότερα όμως, ο Βόλος στην πρώτη τελική προσπάθεια στο β’ μέρος βρήκε δίχτυα, όταν ο Δουβίκας έπιασε φοβερή κεφαλιά μετά από μπαλιά πάρε-βάλε του Φεράρι και μείωσε σε 3-1.

Το τέρμα του Βόλου άγχωσε τους γηπεδούχους που έπαθαν καθίζηση και κλείστηκαν στα καρέ τους. Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ πήρε μέτρα στο ματς και στο 79’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νίνη και ολιγωρία της άμυνας του Απόλλωνα η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή με τον Μπαρτόλο να τελειώνει σωστά τη φάση πετυχαίνοντας το 3-2.

Η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση του Απόλλωνα μάλιστα, έδωσε την ευκαιρία στον Βόλο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από σέντρα του Ουάρντα, η μπάλα κατέληξε στον Κολόμπο που μόνος μέσα στην περιοχή ισοφάρισε σε 3-3.

Πηγή: Sportfm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου