Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σήμερα ή αύριο κληρώνει

σήμερα-ή-αύριο-κληρώνει-63871

Για τον Βόλος ΝΠΣ και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα playout της Super League

Σε επαγρύπνηση παραμένουν οι ομάδες της Super League και κατά συνέπεια και ο Βόλος ΝΠΣ, που έχει ξεκινήσει πλέον ομαδικές προπονήσεις, περιμένοντας την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Μπορεί οι κυανέρυθροι να προετοιμάζονται για τα playout με τις υπόλοιπες ομάδες, που τερμάτισαν κάτω από την 6η θέση, ωστόσο δεν ξέρουν ακόμη με ποια σειρά θα δώσουν τους αγώνες τους, οι οποίοι καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσουν το διήμερο 6-7 Ιουνίου.

Η διοργανώτρια αρχή περιμένει το πράσινο φως από την κυβέρνηση προκειμένου να μπουν και πάλι στα γήπεδα, τα οποία θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις για τα playoffs και τα playout, φυσικά χωρίς παρουσία φιλάθλων.

Εφόσον η Πολιτεία εγκρίνει το ψήφισμα του συνεταιρισμού της Λίγκας, τότε η τελευταία θα προχωρήσει και στην κλήρωση των αγώνων για τις θέσεις 7-14, κάτι το οποίο ανέμεναν οι ομάδες, πριν από το lock down του κορονοϊού, αλλά η υπόθεση της Ξάνθης ανέστειλε αρχικά την κλήρωση.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα ή το αργότερο αύριο κι από κει και πέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης πάντα, να γίνει και η κλήρωση για τα playout, μιας και υπάρχει δεδομένη και πολύ συγκεκριμένη διαδικασία που σχετίζεται με το υγειονομικό «πρωτόκολλο αγώνα».

Στις επτά αγωνιστικές ανά εβδομάδα, θα συμμετάσχει και ο Βόλος ΝΠΣ, μαζί με Ατρόμητο, ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικό και Πανιώνιο.

Για τα play out και τις θέσεις 7-14, οι πιθανές ημερομηνίες των επτά αγωνιστικών είναι: 07/06, 14/06, 21/06, 28/06, 05/07, 12/07 και 19/07.

Ο Βόλος ΝΠΣ θα δώσει επτά αγώνες και βάσει της κατάταξης στην κανονική περίοδο, οι κυανέρυθροι θα αναμετρηθούν σε τρία ματς εντός έδρας και τέσσερα εκτός έδρας.

Ολα λοιπόν, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι την Τετάρτη 27 Μαΐου, ενώ υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA για τη λήξη των πρωταθλημάτων είναι η 2 Αυγούστου, άρα υπάρχει χρονικό περιθώριο και για «επιμήκυνση» της σεζόν μετά τις 19 Ιουλίου σε περίπτωση κρουσμάτων.

Ξεκινούν προπονήσεις και οι μικροί

Στις επάλξεις επιστρέφουν και οι μικροί του Βόλος ΝΠΣ και σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται σχετικά:

«Αγαπητοί μας αθλητές και αγαπητοί μας γονείς,

βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης της Γ.Γ.Α για την κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, σας ενημερώνουμε ότι η ακαδημία ποδοσφαίρου του Βόλου θα ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις την Τετάρτη 27 Μαΐου για αθλητές 13 ετών και άνω (Κ-19, Κ-17, Κ-16, Κ-14).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ: Κατ’ εξαίρεση των απαγορεύσεων που επιβάλλονται δυνάμει του άρθρου 1, από τις 18.5.2020 επιτρέπεται:
Η λειτουργία όλων των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών (Α.Α.Ε.) ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007) και με τους όρους και τους περιορισμούς που αναφέρονται στο Παράρτημα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των αθλητών στις προπονήσεις είναι o προαγωνιστικός ιατρικός έλεγχος.
Για τον λόγο αυτό όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή γιατρού (παιδιάτρου, παθολόγου ή καρδιολόγου).

Προσοχή: Αν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19, η ιατρική βεβαίωση πρέπει να είναι αποκλειστικά από καρδιολόγο.

Αδιαπραγμάτευτο: Χωρίς ιατρική βεβαίωση δεν θα επιτραπεί σε κανέναν αθλητή η είσοδός του στους χώρους του αθλητικού κέντρου.

Ενημέρωση: Για τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση βάσει νεότερης ενημέρωσης από τη Γ.Γ.Α.

Οδηγίες: Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλητών μας και την υγεία αυτών θα τηρούνται πιστά οι γενικές οδηγίες «ασφαλούς άσκησης» της Γ.Γ.Α, ο κάθε αθλητής της σχολής κατά την είσοδό του θα θερμομετρείται (έχουμε προμηθευτεί τελευταίας τεχνολογίας θερμόμετρα μετώπου), θα χρησιμοποιεί αντισηπτικό ενώ θα καταγράφεται, στον χώρο της γραμματείας.

Οι αθλητές για να λάβουν μέρος στις προπονήσεις θα πρέπει αφού προσκομίσουν την βεβαίωση προαγωνιστικού ιατρικού ελέγχου να έχουν μαζί τους:
1. Μικρό μπουκαλάκι αντισηπτικό ή αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια
2. Πετσέτα για ατομική χρήση
3. Ατομικό μπουκαλάκι νερού.

Πληροφορίες: Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της ακαδημίας Μιχάλη Καπουρνώτη (6936578196) ή με τους προπονητές Μιλήγκα Γιώργο (Κ-19/Κ-14), Ακτσιαλή Γιάννη (Κ-17), Δανόπουλο Γιώργο (Κ-16), Νατσικόπουλο Θανάση (Κ-14), Τσιντζιλώνη Απόστολο (προπονητής τερματοφυλάκων).

Μήνυμα: Μένουμε υγιείς, ξαναβρισκόμαστε στα γήπεδα, προστατεύουμε εμάς και τους γύρω μας και αθλούμαστε με υπευθυνότητα και ασφάλεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου