Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κρίνεται το μέλλον της Super League

κρίνεται-το-μέλλον-της-super-league-135792

Αύριο Πέμπτη και μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League και σε αυτή αναμένεται να συζητηθεί η παράταση στην αναστολή των πρωταθλημάτων της Λίγκας και άλλα σημαντικά ζητήματα για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League να έχει ολοκληρωθεί και ενώ βρισκόμασταν σε περίοδο playoffs και playout, ελέω κορονοϊού η δράση σταμάτησε.

Στην ΠΑΕ Βόλος περίμεναν την έναρξη των δικών τους αγώνων κατάταξης, ωστόσο η υπόθεση της Ξάνθης δεν έφερε ποτέ τη διοργανώτρια να κληρώσει τη μίνι σειρά των αγώνων των playout, σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις των playoffs.

Πλέον η συνέχεια αναμένεται να δοθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο με ώρα έναρξης τις 4 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή τονίζει: «Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 2.4 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League και συναφή ζητήματα.

2. Διάφορα».

Πρόταση για «ψαλίδι» 30%

Στην αυριανή κρίσιμη τηλεδιάσκεψη θα πέσει στο τραπέζι και η μείωση συμβολαίων στο διάστημα της αναστολής των πρωταθλημάτων.

Η Super League έχει δηλωμένη πρόθεση να ολοκληρωθεί η σεζόν, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και τις κυβερνητικές οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Οι οικονομικές συνέπειες είναι ήδη σημαντικές και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον για τις ΠΑΕ. Γι’ αυτό τον λόγο, έχει πέσει διά… περιφοράς στο τραπέζι των ζυμώσεων που γίνονται τις τελευταίες μέρες η ιδέα να υπάρξει μείωση στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών για το διάστημα που δεν υπάρχει δράση.

Κάτι ανάλογο έχει ήδη αποφασιστεί σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και πρόθεση της λίγκας είναι να γίνει, σε ποσοστό 30%, στη Super League για το διάστημα Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου που δεν υπάρχει δράση.

Η Λίγκα, πάντως, δεν σκοπεύει να περάσει το «ψαλίδι» χωρίς συζήτηση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Θα υπάρξει επαφή με το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση και να μην έρθει ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παραμένει… «σπίτι»

Η αναμονή συνεχίζεται και στην ΠΑΕ Βόλος και αφού ήδη υπήρξε παράταση στην απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που σημαίνει πως για ακόμη δυο εβδομάδες δεν θα υπάρχει επιστροφή στις προπονήσεις έτσι και στους κυανέρυθρους, όπως και σε όλες τις ομάδες ό,τι γίνεται θα γίνεται ατομικά και στο σπίτι…

Στην απόφαση αναφέρεται πως μέχρι και τις 11 Απριλίου τουλάχιστον θα μείνουν κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι αθλητικοί όμιλοι. Η αρχική απαγόρευση ίσχυε ως τις 27/3, ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε παράταση στο «λουκέτο» για δύο επιπλέον εβδομάδες, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Στον Βόλος ΝΠΣ εφαρμόζοντας την κυβερνητική απόφαση που απαγορεύει τις προπονήσεις ομαδικά, από το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει μοιραστεί πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι που ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές και ελέγχεται διαδικτυακά.

Σκοπός είναι να διατηρηθούν σε όσο γίνεται καλύτερη δυνατή κατάσταση περιμένοντας και ευχόμενοι να υπάρχει υγεία και ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις ενόψει των playout της Super League, αλλά και να γεμίσουν τον χρόνο τους, παράλληλα με την παραμονή τους στο σπίτι με τις οικογένειές τους.

Στην αναγκαστική αγωνιστική αδράνεια ο ΝΠΣ Βόλος περιμένει ξέροντας ότι δεν αλλάζει κάτι για αυτόν που ως 12ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την τιμωρία της Ξάνθης «πέρασε» 11ος χάνοντας το πλεονέκτημα της 10ης θέσης στην ισοβαθμία από τη Λαμία και στη διαδικασία των playout θα δώσει τρία ματς στην έδρα του και τέσσερα εκτός έδρας. Οσον αφορά στο πρωτάθλημα που ο ΝΠΣ Βόλος αγωνιστικά «χρωστά» 7 αγώνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου