Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Καθοριστικός ο Οζέγκοβιτς

καθοριστικός-ο-οζέγκοβιτς-881395

Με γκολ στην ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης», γκολ στη νίκη επί του Ιωνικού, κερδισμένο πέναλτι στη νίκη κόντρα στον Άρη και ο Σέρβος επιθετικός του Βόλου Ογκνιέν Οζέγκοβιτς έγινε με το «καλημέρα» ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη γραμμή κρούσης της βολιώτικης ομάδας και καθοριστικός μετά από μόλις τρεις εμφανίσεις του είναι «μέσα» σε τέσσερα γκολ.

Ηταν 6 Σεπτεμβρίου όταν ο Βόλος ανακοίνωσε την απόκτηση του Ογκνιέν Οζέγκοβιτς και ο Σέρβος φορ κλήθηκε να γίνει ο… αντί-Φαν Βέερτ της ομάδας, αφού εκείνο το διάστημα ο Ολλανδός επιθετικός υπέγραψε στην ΑΕΚ και στο Πανθεσσαλικό «έψαχναν» τα 18 γκολ που σημείωσε πέρσι και φέτος με τη φανέλα τους.

Ο 28χρονος Σέρβος επιθετικός από την πλευρά του δείχνει άλλου στυλ παίκτης, όμως αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε θέτει ήδη υποψηφιότητα για την πιο «value for money» προσθήκη του «πάρε-δώσε» της σεζόν 2022/23. Ή έστω από εκείνες που βρίσκονται (πολύ) ψηλά στη σχετική λίστα.

Με θητεία σε αρκετές ομάδες της χώρας του (μεταξύ άλλων πήρε Κύπελλο τόσο ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα όσο και της Παρτιζάν), την τελευταία διετία βρισκόταν στην Τουρκία και την TFF 1. Lig (2η κατηγορία), αρχικά με την Αδάνασπορ και ύστερα στη Μανίσασπορ. Υπήρχαν από μέρος του οι σχετικές προδιαγραφές και το background αφού μεταξύ άλλων ήταν μέλος της U19 της πατρίδα του που το 2013 κατέκτησε το αντίστοιχο EURO που έγινε στη Λιθουανία (συμπαίκτης του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς στη γραμμή κρούσης των πλάβι), αλλά κακά τα ψέματα το «φορτίο» που καλούνταν να σηκώσει ήταν «βαρύ».

Πλέον όμως και σε σύντομο χρονικό διάστημα τείνει να μετατρέψει τον περσινό πρώτο σκόρερ της Super League σε μία «γλυκιά ανάμνηση» για τον σύλλογο, αφού μετατράπηκε αμέσως σε ένα άκρως «hot» όνομα και τα πεπραγμένα του αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Εχουμε και λέμε λοιπόν… Σε μόλις τρία ματς που έχει παίξει ως τώρα βρήκε ήδη στόχο δύο φορές, στην ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό και τη νίκη 2-0 επί του Ιωνικού. Μάλιστα σε αυτά προχώρησε σε μόλις τέσσερις τελικές άρα το ποσοστό ευστοχίας του ανέρχεται στο 50%.

Παράλληλα οι δύο που έκανε και δεν έγιναν γκολ ήταν «καθαρές» ευκαιρίες, αμφότερες στο Κυριακάτικο 2-0 επί του Αρη. Η πρώτη στην «σκαστή» του κεφαλιά στο 12’ που πέρασε λίγο άουτ και η άλλη στο 26’, όταν ξεμαρκαρίστηκε όμορφα μέσα στην περιοχή των «κίτρινων» και αμέσως σούταρε αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε.

Επειδή όμως στην εξέλιξη της τελευταίας φάσης ο Ντέλετιτς πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ, αυτόματα ο Σέρβος «πρωταγωνιστεί» σε τρία γκολ της ομάδας του σε ισάριθμες εμφανίσεις του.

Ομως η σχετική αναλογία είναι ουσιαστικά 4/3, αφού κέρδισε και το πέναλτι μέσω του οποίου ο Μπαριέντος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του κόντρα στους Θεσσαλονικείς και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη τους.

Αρα ο Οζέγκοβιτς σε 260 αγωνιστικά λεπτά που έχει αγωνιστεί μετρά δύο προσωπικά τέρματα, ένα κερδισμένο πέναλτι και ακόμη δύο «καθαρές» ευκαιρίες εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα υπέρ του Βόλου. Η συγκομιδή του είναι ήδη εντυπωσιακή…και ο Σέρβος αποδεικνύεται καθοριστικός στο να βρίσκεται η ομάδα ψηλά!

«Το κλειδί η ομαδική δουλειά»

Αισιόδοξος για το γεγονός ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που υπάρχουν στο πρόσωπο του, παρουσιάστηκε ο Οζέγκοβιτς. Ο Σέρβος φορ

δήλωσε πως η ομαδική δουλειά της βολιώτικης ομάδας, ήταν το κλειδί της νίκης επί του Άρη, ενώ δεν άφησε ασχολίαστες τις προσδοκίες που υπάρχουν στο πρόσωπο του, δεδομένου πως αποτελεί τον αντικαταστάτη του Φαν Βέερτ. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV:

Για τη μεγάλη νίκη επί του Άρη αλλά και την εξέλιξη του αγώνα: «Ήταν μια εξαιρετική ομαδική δουλειά, έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος αρχίζει να πιστεύει ολοένα και περισσότερο στην ομάδα. Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν τα πιο σημαντικά, γιατί ο Άρης είχε τις ευκαιρίες του και ανταπεξήλθαμε. Αναλύσαμε όμως πολύ τον Άρη, τόσο τα θετικά του όσο και τα αρνητικά του. Τα εξετάσαμε όλα και έτσι φτάσαμε στη νίκη».

Για το αν ο Βόλος κοιτάζει την εξάδα αλλά και το αν προσθέτει πίεση το γεγονός ότι φοράει το νούμερο φανέλας, που φορούσε ο Φαν Βέερτ: «Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν θέλουμε να κάνουμε μεγάλα όνειρα, στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. Είναι εμφανές το κενό του Φαν Βέερτ, ωστόσο θα προσπαθήσω να το καλύψω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου