Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σπουδαίος ο Βόλος, 2-0 τον Αρη, παίζοντας με δέκα από το 55΄

σπουδαίος-ο-βόλος-2-0-τον-αρη-παίζοντας-μ-884052

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του και τρίτη συνολικά πέτυχε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό, καθώς επικράτησε του Αρη με 2-0 μετά από σπουδαία εμφάνιση. Έτσι, έφτασε έτσι τους 11 βαθμούς με το τρίτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μπόρεσε μετά την αποβολή του Αλχο στο 55’ να διαχειριστεί περίφημα το υπέρ της 2-0, που είχε σημειωθεί από το πρώτο μέρος με τα τέρματα των Ντέλετιτς στο 26’ και Μπαριέντος στο 29’ με πέναλτι και έφτασε σε μία σπουδαία επικράτηση.

Όλα τα … λεφτά ήταν δήλωση του Κώστα Μπράτσου στο τέλος της αναμέτρησης, που κάλεσε άπαντες επιτέλους να κοιτάξουν τι κάνει καλά ο Βόλος και κερδίζει μεγάλους αντιπάλους και όχι τι δεν κάνουν καλά οι αντίπαλοί του.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Οι γηπεδούχοι είχαν μπροστά από τον γκολκίπερ Κλέιμαν τους Αλχο, Ουές (πλάγιους μπακ), Σιέλη, Εσκοβάλ (στόπερ) στην άμυνα, ενώ οι τρεις κεντρικοί μέσοι ήταν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα, με τον τελευταίο να έχει πιο επιθετικό ρόλο. Τέλος, τον φορ Οζέγκοβιτς από τα πλάγια βοηθούσαν οι Ντέλετιτς και Πάολο Φερνάντες.

Όταν αποβλήθηκε ο Αλχο, ο Βόλος έπαιξε με τριάδα στην άμυνα τους Τσοκάνη, Σιέλη, Εσκοβάλ, με τον Ουές να γίνεται δεξί μπακ-χαφ και τον Ντέλετιτς αριστερό, παίζοντας στην ίδια ευθεία με τους Μπαριέντος-Μεθκίδα, ο οποίος μετά από λίγο έδωσε τη θέση στον πιο αμυντικογενή Ματίγια στο πρώτο ματς του Ισπανού απέναντι στην πρώην ομάδα του. Τέλος, στην επίθεση έπαιζαν οι Πάολο Φερνάντες και Οζέγκοβιτς.

Από την άλλη ο Αρης είχε στο τέρμα τον Κουέστα, στην αμυντική τετράδα τους Εμπακατά, Μαζικού (άκρα), Πίρσμαν, Φαμπιάνο (κέντρο), ενώ οι Νταμπό, Ντιόπ, που ήταν οι αμυντικοί μέσοι, είχαν μπροστά τους την τριάδα των Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρσία. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Πάλμα.

Ιδανικό πρώτο μέρος για τον Βόλο

Το πρώτο μέρος ήταν ιδανικό για τον Βόλο, παρά το γεγονός ότι ο Αρης μπορούσε να έχει προηγηθεί στο 11’. Σ’ αυτό το λεπτό ο Μαντσίνι σέντραρε, ο Ουές δεν έδιωξε καλά την μπάλα, που έφτασε στον Ντιόπ, ο οποίος έκανε αριστερό πλασέ με το που πάτησε περιοχή, αλλά αυτό πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βόλος απάντησε στις ευκαιρίες, καθώς ο Οζέγκοβιτς αξιοποίησε τη σέντρα του Ντέλετιτς και έστειλε με το κεφάλι την μπάλα λίγο εκτός εστίας. Τελικά, και μετά από εκατέρωθεν επιθέσεις, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 26’ μετά από εύστοχη κοντινή κεφαλιά του Ντέλετιτς (1-0) κι ενώ ο Κουέστα ήταν εξουδετερωμένος, έχοντας αποκρούσει το σουτ του Οζέγκοβιτς. Ο Σέρβος είχε αρχικά κάνει φοβερή ατομική ενέργεια και είχε εκτελέσει μέσα από την περιοχή.

Οι κυανέρυθροι κατάφεραν σε ελάχιστο διάστημα (29’) να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, καθώς ο Οζέγκοβιτς ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μαζικού, με τον Μπαριέντος να μετατρέπει την εσχάτη των ποινών σε γκολ (2-0), παρότι ο Κουέστα έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία και ακούμπησε την μπάλα.

Το ακυρωθέν γκολ και η κόκκινη

Στο 47’ ο Βόλος πανηγύρισε για τρίτη φορά, αλλά η χαρά κράτησε για λίγο λόγω VAR. Ο Πάολο Φερνάντες … έσπασε τη μέση του Ενκουλού με καταπληκτική προσποίηση και ντρίμπλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μεσκίδα, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στην αρχή της φάσης ήταν ξεκάθαρο πως ο Οζέγκοβιτς, που δίνει την πάσα στον Πάολο Φερνάντες, ήταν οφσάιντ μετά την τροφοδότηση του Μπαριέντος.

Το 3-0 δεν έγινε και μετά από οκτώ λεπτά άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς, αφού ο Αλχο είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή του Ιτούρμπε, ο οποίος θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο Βόλος έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει με δέκα παίκτες για 40 και πλέον λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις. Ο Πάλμα που εκτέλεσε το φάουλ είδε την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το κράτησε με δέκα

Από κει και πέρα και με τις κατάλληλες αλλαγές είτε εσωτερικές είτε με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ο Βόλος κράτησε το υπέρ του 2-0.

Στο 67’ ο Μαντσίνι πήγε να σκοράρει με απευθείας κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από επέμβαση του Κλέιμαν, ο οποίος πραγματοποίησε απίστευτη απόκρουση στο 90’ σε σουτ του Ζερβίνιο στις δύο μεγάλες απειλές για την εστία του Βόλου στο δεύτερο 45λεπτο.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα (64’ Ματίγια), Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς (69’ Πίρινεν), Οζέγκοβιτς (85’ Κούτσιας).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Πίρσμαν (46’ Ενκουλού), Νταμπό (68’ Γκρέι), Ντιόπ (46’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (79’ Καμάτσο), Μανού Γκαρσία, Πάλμα (73’ Ζερβίνιο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου