Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μπράτσος: Να μην έχουμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας

μπράτσος-να-μην-έχουμε-διακυμάνσεις-σ-878189

Θέση για το θέμα του Πάολο Φερνάντες πήρε και ο προπονητής των κυανέρυθρων, Κώστας Μπράτσος, σε συνέντευξή του στο Metropolis, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να βρει την ισορροπία και να μην έχει διακυμάνσεις από ματς σε ματς ή από ημίχρονο σε ημίχρονο.

Αναλυτικά ανέφερε: «Προσπαθούμε να βάλουμε μία ασπίδα πάνω στον Πάολο, γιατί σε κάθε περίπτωση όλο αυτό που γίνεται μπορεί να επηρεάσει και το σύνολο της ομάδας. Εμείς αντιμετωπίζουμε τον Πάολο ως παίκτη του Βόλου. Είναι ένα πειθαρχημένο παιδί με εξαιρετική προσωπικότητα», τόνισε ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος σε ερώτηση για το αν οι προδιαγραφές του είναι για μεγάλη ομάδα, απάντησε: «Είναι ένας παίκτης 24 χρόνων με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και δεν χρειάζεται να το πω εγώ, αλλά το δείχνει στο γήπεδο ο ίδιος».

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί σε ρόλο δεκαριού, ο κ. Μπράτσος ανέφερε: «Το πώς θα λειτουργεί ένας παίκτης δεν έχει να κάνει μόνο με τον ίδιο αλλά με το σύνολο και την ομάδα. Ο Πάολο μπορεί να παίξει και στις τρεις μεσοεπιθετικές θέσεις. Έχει να κάνει και με τους παίκτες που τον υποστηρίζουν και βρίσκονται γύρω του. Αν πάει σε μία άλλη ομάδα, μετρά πώς έχει χτιστεί. Εχει τα χαρακτηριστικά να ανταποκριθεί, αλλά αυτό έχει να κάνει και με τη χημεία. Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή να έχεις, αν η ομάδα δεν υποστηρίξει τα χαρακτηριστικά του, δεν θα μπορέσει να αποδώσει».

Εκτός αυτών, ο Κώστας Μπράτσος μίλησε:

Για το αν αποδέχεται τον όρο υπηρεσιακός τεχνικός και αν έχει κάνει συζητήσεις με τη διοίκηση ότι συνεχίζει μέχρι το τέλος χρονιάς στον πάγκο ως πρώτος προπονητής: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον όρο υπηρεσιακός. Η διοίκηση αυτή τη στιγμή παίρνει τις αποφάσεις. Για μένα η γλώσσα του ποδοσφαίρου δεν έχει ιδιότητες και ρόλους. Ούτως ή άλλως έχω λειτουργήσει και από τη θέση του βοηθού προπονητή και από τη θέση του επικεφαλής προπονητή. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ιδιότητες είναι οι αποφάσεις. Ο πρώτος προπονητής έχει την ευθύνη της τελικής απόφασης. Ως βοηθός προπονητή έχεις ένα back up ρόλο, αλλά πρέπει να προσέχεις τι δίνεις στον πρώτο προπονητή. Όποιο ρόλο και να έχεις, η ευθύνη σου είναι να προοδεύει η ομάδα».

Για το αν τα αποτελέσματα απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό τους δίνουν την ώθηση να πάνε για κάτι παραπάνω φέτος: «Όπως έχω προαναφέρει, εμείς πρέπει να είμαστε ταπεινοί και ό,τι κερδίζουμε να είναι προϊόν της προσπάθειας που κάνουμε. Αν συνεχίσουμε με προσήλωση, ταπεινότητα και με χαμηλά το βλέμμα, σιγά-σιγά μπορούμε να το σηκώνουμε και να σκεφτόμαστε για κάτι περισσότερο. Βάζουμε κάθε χρόνο στόχο να πάμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Στην παρούσα φάση είναι πολύ νωρίς να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τι θα πετύχουμε. Η απώτερη φιλοδοξία είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Η ομάδα μας είναι αλήθεια ότι έχει κάποιες διακυμάνσεις είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι είτε από ημίχρονο σε ημίχρονο. Αυτό έχει την εξήγησή, διότι ο Βόλος είναι μία καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και εμείς έχουμε την ευθύνη να φέρουμε μία ισορροπία».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία: «Δεν έχω ασχοληθεί με τη διαιτησία και έχω ως στόχο να μην τη σχολιάζω. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον επιτύχω».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου