Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Ο Βόλος παλεύει μέχρι το τέλος»

ο-βόλος-παλεύει-μέχρι-το-τέλος-351496

Η πρώτη ισοπαλία του Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 φέτος ήταν και αξέχαστη, αφού ο τρόπος που ήρθε, ήταν μοναδικός, με την ομάδα του Αμπασκάλ να επιστρέφει από το εις βάρος της 4-1 στο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας στο τέλος τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Το τελικό 4-4 σημαίνει ότι ο Βόλος, εκτός του είναι ισόβαθμος στη δεύτερη θέση με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στους 13 βαθμούς μετά την 6η αγωνιστική, διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 15 γκολ στην κατηγορία, αλλά και τη χειρότερη άμυνα με 12 τέρματα μαζί με τον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα Σμύρνης, δείγμα του πόσο ανοιχτό ποδόσφαιρο και χωρίς σκοπιμότητα παίζει.

Αυτό επισήμανε και στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο Βολιώτης τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος, Άκης Πέτρου, ο οποίος στάθηκε και στην αλλαγή του συστήματος στο δεύτερο μέρος σε 3-5-2, που βοήθησε τα μέγιστα στην αλλαγή της εικόνας των φιλοξενούμενων, με τον Τσοκάνη να οπισθοχωρεί ως τρίτος στόπερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτρου τόνισε: «Παίζαμε απέναντι σε έναν μεγάλο οργανισμό, με βαριά φανέλα και κόσμο και παρότι χάναμε με 4-1 στο πρώτο μέρος, δεν εγκαταλείψαμε το παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, όπως κύλησε η αναμέτρηση. Βλέποντας την εικόνα του πρώτου μέρους, είπαμε στα αποδυτήρια ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Μέχρι το 23ο λεπτό πατούσαμε καλύτερα, ήμασταν μπροστά στο σκορ, ενώ θα μπορούσαμε να προηγούμαστε και με 2-0. Όλα άλλαξαν σε ένα οκτάλεπτο και ο ΠΑΟΚ μας έβαλε τέσσερα γκολ.

Βέβαια, όταν παίζεις κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μπορεί να πάρει ακόμη μεγαλύτερη έκταση το σκορ. Ο Βόλος από τότε που δημιουργήθηκε, έχει μάθει να μην παίζει παιχνίδια σκοπιμότητας. Η ταυτότητα της ομάδας είναι να παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή είναι η χαρά μας. Εγώ έχω να πω ότι μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά.

Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Τα πανηγύρια τελείωσαν και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ, έναν ακόμα δυνατό αντίπαλο για εμάς. Στα δυο παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεχτήκαμε πολλά γκολ και ειδικά σε μικρό χρονικό διάστημα κι αυτό μας προβληματίζει. Αλλά επαναλαμβάνω ότι εμείς παίζουμε ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες ανεξαρτήτως αντιπάλου. Από την αριστερή μας πλευρά που ήταν ο Μπίσεσβαρ είχαμε πολλά ρήγματα στο πρώτο μέρος και γι’ αυτό από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλάξαμε το σύστημά μας σε 3-5-2».

Μπαριέντος: «Κάναμε μεγάλο παιχνίδι»

Ο Ζαν Μπαριέντος μίλησε στο sportime.gr για το 4-4 κόντρα στον ΠΑΟΚ, το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο της Τούμπας, αλλά και για το μεγάλο όνειρο της ομάδας. Ο Ουρουγουανός ήταν ένας από τους κομβικούς παίκτες του Βόλου στην εντυπωσιακή αντεπίθεση κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το πώς αισθάνεται που ο Βόλος έφυγε από την Τούμπα με ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα: «Κάναμε μεγάλο παιχνίδι. Ξέραμε ότι θα παίζαμε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής μας προετοίμασε πολύ καλά. Μπορεί να ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια βραχυκυκλώσαμε, μπλοκάραμε και δεχθήκαμε τέσσερα γκολ μαζεμένα. Δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε και το ημίχρονο ήταν κάτι που μας βοήθησε πολύ για να ανασυνταχθούμε».

Για το τι είπαν στην ανάπαυλα στ’ αποδυτήρια: «Αισθανόμασταν καλά με το πρώτο κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να προκαλέσουμε πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, συζητήσαμε ότι έπρεπε να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί ήταν το ημίχρονο. Είχαμε τον χρόνο να μιλήσουμε για τα λάθη που κάναμε, ώστε να μην τα επαναλάβουμε και να μπούμε σαν το ματς να ήταν στην ισοπαλία. Να βγάλουμε τσαμπουκά, να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα και να δείξουμε ότι θα παλέψουμε για τον στόχο αυτό. Και τελικώς το καταφέραμε».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 4-3: «Είχαμε τη γνωστή αντίδραση που έχουν οι ομάδες κόντρα στους μεγάλους, ότι δηλαδή πάντα συμβαίνει το ίδιο και ότι σε μια δύσκολη φάση η αμφιβολία είναι υπέρ του μεγάλου κλαμπ. Ωστόσο ο τερματοφύλακάς μας απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος για τέτοια ματς και ουσιαστικά η απόκρουσή του ήταν το στοιχείο που οδήγησε στο 4-4. Του χρωστάμε πολλά».

Για τον στόχο του Βόλου:

«Όλοι στην ομάδα είμαστε δεμένοι και βάζουμε τους εγωισμούς μας κάτω από το καλό του κλαμπ. Είμαστε οικογένεια, είμαι πολύ περήφανος που αποτελώ μέλος αυτής και όλοι δουλεύουμε όλοι για ένα μεγάλο στόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το να μπούμε στην πρώτη πεντάδα και να παλέψουμε για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πάντα με γνώμονα ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά με σκληρή δουλειά και πείσμα, όλα γίνονται!»

«Είχε ελάχιστο τζίρο το ΠΑΟΚ-Βόλος»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Παναγόπουλος. Ο έμπειρος στοιχηματικός αναλυτής αναφέρθηκε στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Βόλος για τις αποδόσεις του στοιχήματος αλλά και για τα χρήματα που παίχτηκαν. Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Το παιχνίδι είχε ελάχιστο τζίρο, για παιχνίδι κορυφής ήταν πολύ λιγότερο απ’ ό,τι περιμέναμε, είχε μόλις 60 χιλιάδες ευρώ. Λέμε μόνο ό,τι μπορούμε να παρακολουθήσουμε από νόμιμες εταιρίες. Τα 53 χιλιάδες ευρώ παίχτηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα χρήματα ήταν στο Χ2 διπλή ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, επειδή το 4-1 είχε πολύ μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο, δεν υπήρχε κάποια έντονη δραστηριότητα στο δεύτερο ημίχρονο, δηλαδή κάποιος να ποντάρει υπέρ του Βόλου. Στο 4-1, ο άσος δεν προσφερόταν καν σε κάποιες εταιρίες. Το μόνο που παίχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο αριθμός των γκολ που θα επιτευχθούν και από τις δύο ομάδες. Δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο. Πιστεύω ότι ήταν ένα ματς που το είχε στα χέρια του ο ΠΑΟΚ και από μόνος του ισοφαρίστηκε και έκανε αυτή την γκέλα στην Τούμπα».

Κατασκοπεία στη Λαμία

Το Λαμία-Άρης ήταν το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής, συν το γεγονός ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πόλεις είναι μικρή, οι άνθρωποι του Βόλου βρέθηκαν στο «Αθανάσιος Διάκος» το βράδυ της Δευτέρας. Μία μέρα μετά το σπουδαίο 4-4 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο τεχνικός Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έδωσε το παρών στις κερκίδες του ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος», συνοδευόμενος από τον άμεσο συνεργάτη του, Κώστα Μπράτσο, και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση. Ηταν εξάλλου μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «κατασκοπεύσει» ο ίδιος τις δύο ομάδες. Μάλιστα, ο Αρης είναι αντίπαλος του Βόλου μετά τα ματς με την ΑΕΚ και τον Ιωνικό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χθες οι κυανέρυθροι έκαναν ρεπό και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στις 16.00 στο Πανθεσσαλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου