Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ο ΠΑΟΚ και το Κύπελλο στο “κάδρο“ για τον Βόλο

ο-παοκ-και-το-κύπελλο-στο-κάδρο-για-τ-363309

Τον πρώτο αντίπαλο στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος έμαθε σήμερα ο Βόλος και είναι ο Πανσερραϊκός σε μονό παιχνίδι στις Σέρρες. Ο αγώνας για τον θεσμό αυτό μπαίνει στο «κάδρο» των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων, αν και τώρα προτεραιότητα παραμένει το πρωτάθλημα της Super League 1, που επαναρχίζει με την 6η αγωνιστική και θα βρει τη βολιώτικη ομάδα να αγωνίζεται κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το κυριακάτικο ματς (16:00) έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της ισοβαθμίας του Βόλου στην πρώτη θέση με τον «δικέφαλο του Βορρά» έχοντας τέσσερις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές, ενώ οι κυανέρυθροι θέλουν να σπάσουν την κακή μίνι παράδοση στην Τούμπα, όπου και πέρσι και πρόπερσι ηττήθηκαν με 1-0 και 3-1.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο Βόλος είναι συγκάτοικος στην κορυφή με τον ΠΑΟΚ και παίζει και καλό ποδόσφαιρο δεν περνούν απαρατήρητα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κάτι που επεσήμανε προς τους παίκτες του ο Ρουμάνος προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στον Βόλο συνεχίζουν την προετοιμασία τους για την επανέναρξη των υποχρεώσεων μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα καλά αποτελέσματα και στο εξαιρετικό ξεκίνημα, που επέτρεψε στη βολιώτικη ομάδα να αποκτήσει σημαντική διαφορά από τους βασικούς ανταγωνιστές που θα παλέψουν πιθανότατα για τα πλέι οφ.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ πιθανόν θα υπάρξει η επιστροφή του Σωτήρη Νίνη, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μάτιτς Κότνικ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Σε εκείνο το ματς είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο λόγω μιας θλάσης στον προσαγωγό. Είχε σταθεί πολύ καλά στην εστία, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ακόμη δεν έχει επιστρέψει στο 100%, κάτι που θα συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα προλάβει το παιχνίδι της Τούμπας.

Το ευχάριστο είναι πως δεν έχει προκύψει αυτό το διάστημα της διακοπής κάποιος άλλος τραυματισμός. Μάλιστα στην τελική ευθεία, για να επιστρέψει, βρίσκεται ο Αργεντινός Νικολάς Ορός, ο οποίος, αν όλα πάνε καλά, θα μπορεί να μπει για πρώτη φορά στην αποστολή για το ματς της 7ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική επιστροφή για τον Βόλο, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα προσθέσει κι άλλη ποιότητα στη δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή που παρουσιάζει η ομάδα της Μαγνησίας.

Ακόμη θετικό είναι ότι, παρά τη σωρεία κρουσμάτων κορονοϊού λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της Κ21 της Ελλάδας με την Κύπρο για τα προκριματικά του Euro 2022 που τελικά οδήγησαν και στην αναβολή του ματς, ο παίκτης του Βόλου Αλέξανδρος Τερεζίου, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα έχει ανιχνευτεί αρνητικός στον covid-19.

Η προϊστορία στο Κύπελλο

Ο Βόλος στις τρεις προηγούμενες χρονιές του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχει δώσει 12 αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ την πρώτη του χρονιά στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική είχε αγωνιστεί στο Κύπελλο ΕΠΣΘ και είχε φτάσει στον τελικό, όπου έχασε από τη Νίκη 3-2 (7’ Χρ. Καρτσαμπάς, 14’ Μέτσε, 40′ Ιορδανίδης-9’ Ντεντάκης, 87′ Μηλιώτης).

Στο Κύπελλο Ελλάδος ως ομάδα Φούτμπολ Λιγκ το πρώτο ματς ήταν στις 15/9/18 στη Ρόδο, κερδίζοντας 0-2 τον Αντίμαχο από την Κω και στη συνέχεια σε όμιλο της φάσης των 32 προς τους 16 κέρδισε στον Βόλο τον Απόλλωνα Λάρισας (5-1), ήρθε 1-1 στη Λαμία και έχασε από την ΑΕΚ (1-3) στη Νεάπολη.

Την επόμενη περίοδο (19-20) απέκλεισε τον Πανσερραϊκό στα πέναλτι (1-1 και τα δυο ματς) και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τον Ατρόμητο, από τον οποίο έχασε 0-3 στο Πανθεσσαλικό και τον κέρδισε 0-2 στο Περιστέρι!

Στην περσινή περίοδο είχε διπλούς αγώνες μπαίνοντας στην οκτάδα, καθώς απέκλεισε τον ΟΦΗ με μια νίκη (2-0) και μια ισοπαλία (1-1 στην Κρήτη) και στα προημιτελικά αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε 1-0 στο Πανθεσσαλικό, αλλά είχε χάσει 4-2 στο ΟΑΚΑ.

Η σημερινή κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22 θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στα γραφεία της Ε.Π.Ο.

Μέχρι 20/10 η διάθεση των διαρκείας

Η ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Οι φίλοι του Βόλου μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια διαρκείας τους από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό στάδιο, καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210 27671

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου